Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Μητσοτάκης κατά ΣΥΡΙΖΑ: Εμείς δεν θέλουμε μόνιμους επαγγελματίες άνεργους

Δημοσιεύθηκε

στις

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, καυτηριάζοντας το γεγονός ότι ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απουσίαζε από την αίθουσα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ήλπιζα ότι θα ήταν εδώ ο αρχηγός σας αλλά δυστυχώς φαίνεται ότι είναι πολύ απασχολημένος με τις προσυνεδριακές του διαδικασίες».

Ο πρωθυπουργός συνέχισε δε διερωτώμενος: «Θέλετε να επιδοτούνται ως άνεργοι πρόσωπα που έχουν εισοδήματα 100.000 ευρώ στερώντας αυτούς τους πόρους από αυτούς που έχουν λεφτά; Γιατί αρνείστε αυτό που ακολουθεί όλη η Ευρώπη. Πολιτικές που δεν ανακαλύπτουν τον τροχό. Εκτός αν θέλετε αυτούς τους εργαζόμενους εξαρτημένους από τα τακτικά ή έκτακτα επιδόματα. Εδώ διαφέρουμε ως προς τη φιλοσοφία μας. Δεν θέλουμε μόνιμους επαγγελματίες ανέργους, οι οποίοι θα εξαρτώνται από το κράτος».

Και συμπλήρωσε: «Αναγνωρίζουμε ότι η απόκτηση νέων δεξιοτήτων είναι περίπου υποχρεωτική και δίνουμε δυνατότητα στους άνεργους συμπολίτες μας να αποκτήσουν τις νέες δεξιότητες. Θα διεύρυνα τον τίτλο του νομοσχεδίου λέγοντας: πολλές, καλές, καλοπληρωμένες δουλειές και σήμερα και στο μέλλον.

Σήμερα δικό μας χρέος είναι να ψηφίσουμε το νομοσχέδιο αυτό για να έχουν καλή δουλειά όλες οι Ελληνίδες και οι Έλληνες».


Ροή ειδήσεων

Advertisement