Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Κανελόνια με μανιτάρια, πράσα, σπανάκι και λαδοτύρι   

Δημοσιεύθηκε

στις

    

Υλικά (για 4 άτομα)

750 γρ. σπανάκι

3 μεσαία πράσα

3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα

220 γρ. λευκά μανιτάρια

2 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο

4 κουτ. σούπας ε.π.ελαιόλαδο

250 γρ. ανθότυρο

300 γρ. λαδοτύρι, κομμένο σε μικρά κυβάκια

1 πακέτο κανελόνια

3 κουτ. σούπας βούτυρο ή φυτίνη

100 γρ. λαδοτύρι, τριμμένο

αλάτι, πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ

30 γρ. βούτυρο

30 γρ. αλεύρι

400 ml γάλα

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1 κρόκο αυγού

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβετε το σπανάκι σε χοντρά κομμάτια, πλένετε και στραγγίζετε. Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια και τα πράσα και τα κόβετε σε λεπτές ροδέλες και τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες. Ζεσταίνετε το γάλα σε μεσαία θερμοκρασία, ρίχνετε και το μοσχοκάρυδο. Βάζετε το βούτυρο να λιώσει σε χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε σιγά-σιγά το γάλα μες στο μείγμα με το βούτυρο και το αλεύρι και ανακατεύετε συνεχώς για να μη σβολιάσει. Όταν ρίξετε όλο το γάλα, ανακατεύετε για άλλα 30΄΄ για να δέσει. Αποσύρετε από τη φωτιά, αφήνετε να κρυώσει για 5΄ και προσθέτετε τον κρόκο αυγού ανακατεύοντας ταυτόχρονα για να μην «ψηθεί» το αυγό. Αλατοπιπερώνετε. Τσιγαρίζετε στο λάδι τα κρεμμυδάκια με τα πράσα και ρίχνετε το σπανάκι και τα μανιτάρια ανακατεύοντας για να μαραθούν. Προσθέτετε τον άνηθο και αλατοπιπερώνετε. Τα αφήνετε να βγάλουν τα υγρά τους και τα κατεβάζετε από τη φωτιά. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC βαθμούς στον αέρα. Αφού κρυώσουν, ρίχνετε μέσα τα τυριά και ανακατεύετε. Γεμίζετε τα κανελόνια αφού απλώσετε λίγη από την μπεσαμέλ στο πυρέξ και τα τοποθετείτε το ένα κοντά στο άλλο. Ρίχνετε από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ και το βούτυρο σε κομματάκια. Πασπαλίζετε με το τριμμένο λαδοτύρι και ψήνετε για 35΄, ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement