Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023
Connect with us

Μαγειρική

Κανελόνια με μανιτάρια, πράσα, σπανάκι και λαδοτύρι   

Δημοσιεύθηκε

στις

    

Υλικά (για 4 άτομα)

750 γρ. σπανάκι

3 μεσαία πράσα

3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα

220 γρ. λευκά μανιτάρια

2 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο

4 κουτ. σούπας ε.π.ελαιόλαδο

250 γρ. ανθότυρο

300 γρ. λαδοτύρι, κομμένο σε μικρά κυβάκια

1 πακέτο κανελόνια

3 κουτ. σούπας βούτυρο ή φυτίνη

100 γρ. λαδοτύρι, τριμμένο

αλάτι, πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ

30 γρ. βούτυρο

30 γρ. αλεύρι

400 ml γάλα

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1 κρόκο αυγού

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβετε το σπανάκι σε χοντρά κομμάτια, πλένετε και στραγγίζετε. Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια και τα πράσα και τα κόβετε σε λεπτές ροδέλες και τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες. Ζεσταίνετε το γάλα σε μεσαία θερμοκρασία, ρίχνετε και το μοσχοκάρυδο. Βάζετε το βούτυρο να λιώσει σε χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε σιγά-σιγά το γάλα μες στο μείγμα με το βούτυρο και το αλεύρι και ανακατεύετε συνεχώς για να μη σβολιάσει. Όταν ρίξετε όλο το γάλα, ανακατεύετε για άλλα 30΄΄ για να δέσει. Αποσύρετε από τη φωτιά, αφήνετε να κρυώσει για 5΄ και προσθέτετε τον κρόκο αυγού ανακατεύοντας ταυτόχρονα για να μην «ψηθεί» το αυγό. Αλατοπιπερώνετε. Τσιγαρίζετε στο λάδι τα κρεμμυδάκια με τα πράσα και ρίχνετε το σπανάκι και τα μανιτάρια ανακατεύοντας για να μαραθούν. Προσθέτετε τον άνηθο και αλατοπιπερώνετε. Τα αφήνετε να βγάλουν τα υγρά τους και τα κατεβάζετε από τη φωτιά. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC βαθμούς στον αέρα. Αφού κρυώσουν, ρίχνετε μέσα τα τυριά και ανακατεύετε. Γεμίζετε τα κανελόνια αφού απλώσετε λίγη από την μπεσαμέλ στο πυρέξ και τα τοποθετείτε το ένα κοντά στο άλλο. Ρίχνετε από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ και το βούτυρο σε κομματάκια. Πασπαλίζετε με το τριμμένο λαδοτύρι και ψήνετε για 35΄, ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια.

 

 

Μαγειρική

Νιόκι στο φούρνο με ντοματίνια και σπανάκι

Δημοσιεύθηκε

στις

Υλικά

  • 4 κ. σ. βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 φλ. τσαγιού ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 πρέζα κόκκινου πιπεριού
  • 4 φλ. τσαγιού σπανάκι
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρεσκοκομμένα μυρωδικά (όπως βασιλικός και μαϊντανός), συν περισσότερα για γαρνίρισμα
  • 2 πακέτα νιόκι
  • 1 φλ. τσαγιού τεμαχισμένη μοτσαρέλα
  • Φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστεί, 1 λεπτό. Προσθέστε τα ντοματίνια και προσθέστε ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και λίγες νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Μαγειρέψτε μέχρι τα ντοματίνια να αρχίσουν να σκάνε και στη συνέχεια προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσει να μαραίνεται.
Βήμα 3
Ανακατέψτε το ζωμό, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και τα μυρωδικά και αφήστε τα να σιγοβράσουν. Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή και σιγοβράστε μέχρι η σάλτσα να μειωθεί ελαφρώς, περίπου 3 λεπτά.
Βήμα 4
Προσθέτετε τα νιόκι και ανακατέψτε καλά. Αδειάστε τα νιόκι σε ένα ταψί και προσθέστε από πάνω τη μοτσαρέλα. Ψήστε μέχρι το τυρί να λιώσει, περίπου 30 λεπτά.
Βήμα 5
Γαρνίρετε με περισσότερα μυρωδικά και στύψτε λεμόνι από πάνω πριν το σερβίρισμα.

Περισσότερα

Μαγειρική

Κοτοσουβλάκια με σαλάτα μάνγκο     

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

6 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε μπουκιές

1 κουτ. σούπας καρύκευμα για κοτόπουλο)

2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο και 1 κουτ. σούπας για τη σαλάτα

xυμό από 2 λάιμ

½ κόκκινο κρεμμύδι

1 χούφτα μπιζέλια

1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

1 μαρούλι, κομμένο σε χοντρά κομμάτια

1 μάνγκο, κομμένο σε κύβους

Εκτέλεση:

Ρίχνετε τα κομμάτια κοτόπουλου σε μπολ και αλατοπιπερώνετε γενναιόδωρα. Προσθέτετε το μείγμα μπαχαρικών, 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και τον χυμό από 1 λάιμ και ανακατεύετε πολύ καλά. Περνάτε τα κομμάτια κοτόπουλου σε 12 μικρά μεταλλικά σουβλάκια. Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήνετε τα σουβλάκια για 6΄ από κάθε πλευρά, να ψηθούν καλά. Ρίχνετε το κρεμμύδι σε μπολ και προσθέτετε τον χυμό από 1 λάιμ, 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά. Βάζετε τη σαλάτα σε 2 πιάτα και σερβίρετε με τα σουβλάκια.

Περισσότερα

Μαγειρική

Ατομικές μηλόπιτες σε 10 λεπτά

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

4 ψιλοκομμένα μήλα

4κ.γ κανέλα

4κ.σ μέλι

8 κ.σ βρώμη

6 κ.σ αλεύρι αμυγδάλου

200ml γάλα

Εκτέλεση:

Βάζετε σε ατομικά φορμάκια το ψιλοκομμένο μήλο την κανέλα και το μέλι. Ανακατεύετε και βάζετε για 3 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC ή στα μικροκύματα. Αφού περάσουν τα 3 λεπτά προθέτετε τις νιφάδες βρώμης, το αλεύρι αμυγδάλου και το γάλα. Ανακατεύετε και ψήνετε για 10 λεπτά στον φούρνο ή τα μικροκύματα. Τέλος, γαρνίρετε με φυστικοβούτυρο.

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα