Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΓΝΙ: Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά χειρουργική επέμβαση μερικής αφαίρεσης γλώσσας

Δημοσιεύθηκε

στις

Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε από την ΩΡΛ κλινική στο ΠΓΝΙ Χειρουργική επέμβαση μερικής αφαίρεσης της γλώσσας λόγω κακοήθειας και ανακατασκευή του πρόσθιου τμήματος της γλώσσας με μόσχευμα από άλλο μέρος του σώματος και συγκεκριμένα από το κάτω τμήμα του χεριού (κερκιδικός κρημνός) μετά από μικροαγγειακή αναστόμωση.

Η συγκεκριμένη επέμβαση είναι από τις δυσκολότερες που υπάρχουν στην ειδικότητα της ΩΡΛ. Διαρκεί πολλές ώρες (περισσότερες από 10) και περιλαμβάνει βήματα με μεγάλη τεχνική δυσκολία. Είναι όμως απόλυτα απαραίτητη για την αποκατάσταση της λειτουργίας του οργάνου και την διατήρηση της ομιλίας και της κατάποσης όταν ο όγκος είναι ιδιαίτερα μεγάλος. 

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε από τον καθηγητή κ. Γεώργιο Ψυχογιό, τον καθηγητή και Διευθυντή της κλινικής κ. Καστανιουδάκη και την ομάδα της ΩΡΛ κλινικής, ενώ υπεύθυνες για την αναισθησία ήταν η κ. Στέρτσιου και η κ. Χύτου. Να σημειωθεί ότι και για το αναισθησιολογικό τμήμα υπό τη διεύθυνση του κ. Τζίμα, αυτές οι επεμβάσεις είναι πρόκληση λόγω της μεγάλης διάρκειας τους. Το χειρουργείο ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και ο ασθενής είναι καλά στην υγεία του. 

Η ΩΡΛ κλινική του ΠΓΝΙ  είναι πλέον μια από τις λίγες κλινικές στην Ελλάδα που έχει δυνατότητα να πραγματοποιεί τέτοιες επεμβάσεις. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου συγχαίρει όλους τους εμπλεκόμενους Ιατρούς και νοσηλευτές  για την  άριστη  διαχείριση  του ασθενή. 

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement