Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τι λένε στη “Γ” Χρουσός και Τζανάκης: Η πανδημία είναι εδώ-Η Μάσκα το όπλο

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Τέτας Γιαννάρου

«Εξιτήριο» από την υποχρέωση επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης θα λάβουν οι πολίτες με κυβερνητική απόφαση από την 1η Μαΐου έως και τις 31 Αυγούστου.

Η πανδημία σε διακοπές; Δυστυχώς όχι, γιατί όλοι γνωρίζουμε πως είναι παρούσα. Αδιάψευστοι μάρτυρες οι επιδημιολογικοί δείκτες, ο αριθμός των νοσηλειών, του αμετακίνητου τριψήφιου των διασωληνωμένων και δυστυχώς των θανάτων. Τότε γιατί τώρα η χαλάρωση; Ναι μεν, αλλά τι λένε οι γιατροί; Τίθενται ερωτηματικά που η «Γ» έθεσε στον κορυφαίο Καθηγητή Παιδιατρικής / Ενδοκρινολογίας/ Φυσιολογίας/ Βιοφυσικής, μέλος της Επιτροπής Εμβολιασμού και αντιπρόεδρο της Επιτροπής για την Δημόσια Υγεία του Ιδρύματος Μποδοσάκη Γεώργιο Χρούσο και στον γνωστό Καθηγητή Πνευμονολογίας Νικόλαο Τζανάκη.

Γ.Χρούσος: «Οι ανεμβολίαστοι αυτοκτονούν χωρίς μέτρα»

Νόμο απαράβατο πρέπει να αποτελεί για τον κάθε πολίτη, η χρήση μάσκας και το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών, πέραν της όποιας ελ αστικοποίησης των μέτρων από την Πολιτεία, δηλώνει εμφατικά ο κ. Χρούσος. «Η τήρηση των συγκεκριμένων μέτρων συμπεριλαμβάνει το σύνολο του πληθυσμού. Είναι σαφές ότι η πανδημία είναι εδώ και δυστυχώς με τα υπάρχοντα στοιχεία θα μείνει για πολύ. Έχει επισημανθεί πολλές φορές ότι οι εμβολιασμένοι μολύνονται και κάποιες φορές νοσούν βαριά αν δε έχουν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα μπορεί και να καταλήξουν. Χάθηκε ο φίλος μου ο Γιάννης Κυριόπουλος, ήμασταν αντιπρόεδροι στην Επιτροπή για την Δημόσια Υγεία. Ήταν τριπλά εμβολιασμένος είχε όμως όπως φαίνεται αποδυναμωθεί από μια μορφή καρκίνου που τον είχε ταλαιπωρήσει στο παρελθόν. Άρα τα μέτρα αποτελούν προστασία ζωής».

Ν. Τζανάκης: «Μέτρα προστασίας για όλους. 4η δόση άνω των 60»
Η πανδημία είναι εδώ, δηλώνει ο κ. Τζανάκης. Ως σημαντική θωράκιση και ισχυρή προστασία για την αποφυγή μόλυνσης από την υπερμεταδοτική Όμικρον και τις παραλλαγές της είναι η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας και το σωστό πλύσιμο των χεριών, υπογραμμίζει με έμφαση ο ίδιος. «Οι τριπλά εμβολιασμένοι δεν σημαίνει ότι δεν θα μολυνθούν απλά έχουν μεγάλες πιθανότητες να έχουν ήπια νόσηση και να μην φτάσουν στην διασωλήνωση. Τα εμβόλια μας γλίτωσαν από χιλιάδες θανάτους. Είναι αλήθεια ότι Όμικρον και οι παραλλαγές της σε ένα ποσοστό διαφεύγουν της ανοσίας που προσφέρουν τα εμβόλια, όμως οι εμβολιασμένοι είναι προστατευμένοι γιατί έχουν αναπτύξει αντισώματα που προστατεύουν σε ικανοποιητικό βαθμό από την Όμικρον».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement