Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Ο Γορίλας και η Ορτανσία»

Αύριο η πρεμιέρα της νέας παραγωγής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ιάκωβου Καμπανέλλη

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια τρελή κωμωδία ή φάρσα ή παραμύθι ή παραβολή ή ένα παιχνίδι για τέσσερις ηθοποιούς και όσους θεατές θέλουν να παίξουν μαζί τους, επέλεξε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας να παρουσιάσει στην Κεντρική του Σκηνή, στο πλαίσιο του αφιερώματος για τα 100 χρόνια από την γέννηση του πατριάρχη του  νεοελληνικού θεάτρου Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Πρόκειται για το έργο «Ο Γορίλας και η Ορτανσία» που κάνει πρεμιέρα αύριο στις 21:30 στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, σε σκηνοθεσία Μίλτου Νίκα.

Ο  διάσημος Καθηγητής, που ασχολείται με την ατομική ενέργεια για το καλό της ανθρωπότητας, ζει απομονωμένος στην έπαυλή του  στο δάσος, με τη ζάμπλουτη σύζυγό του και τον υπηρέτη τους, μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει  έναν γορίλα  και αποκτά ένα βαθύ συναισθηματικό  δέσιμο μαζί του.

Η απόφασή του Καθηγητή να πάρει τον Γορίλα βοηθό του στο εργαστήριο, θα  πυροδοτήσει αλυσιδωτές, τρελές,  κωμικές καταστάσεις, που θα αλλάξουν  τις ζωές όλων…

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία-Μουσική Επιμέλεια:  Μίλτος Νίκας

Σκηνογραφία Ενδυματολογία: Μαρία Βασιλάκη

Σχεδιασμός Φωτισμών: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Τσαπουρνή

Μακιγιάζ: Ίνα Τσέλιου

Φωτογράφιση προβών: Γιάννης Πεφάνης

Παίζουν οι ηθοποιοί, Διονύσης Βούλτσος, Ελένη Καλαντζοπούλου  Γιώργος Κομνηνόγλου, Ηλίας Μανιατόπουλος.

Όπως αναφέρει ο σκηνοθέτης «το έργο του κορυφαίου Ιάκωβου Καμπανέλλη, Ο Γορίλας και η Ορτανσία, αυτό το σχετικά άγνωστο έργο, αντανακλά τέλεια το διεισδυτικό και σπινθηροβόλο πνεύμα του δημιουργού του και έχει την σπάνια ιδιότητα, όπως όλα τα σπουδαία θεατρικά κείμενα, να επιδέχεται πολλαπλές και πολυεπίπεδες αναγνώσεις. Είναι μια κωμική έκρηξη, μια τρελή φάρσα, μια αιχμηρή σάτιρα του μικρόκοσμου των διανοούμενων, μια κωμωδία καταστάσεων στα όρια του μη πραγματικού. Το λεπτό χιούμορ, ο οξυδερκής στοχασμός πάνω στην ανθρώπινη ύπαρξη, οι συνεχείς ανατροπές κι η προσθήκη τριών διαφορετικών φινάλε δημιουργούν ένα ευφυές θεατρικό σύμπαν εξαιρετικά δελεαστικό και απολαυστικό».

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10 ευρώ, Φοιτητικό, Μαθητικό, ΑΜΕΑ, Ανέργων 8 ευρώ, Καθηγητές, μαθητές Λαϊκού Φροντιστηρίου, κέντρο κακοποιημένων γυναικών και φοιτητές θεατρικών σπουδών -Ατέλεια

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων-Τηλ.2610273613. Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων: www.ticketservices.gr

Το πρόγραμμα των παραστάσεων είναι το εξής: 15, 16, 17, 27, 28, 29, 30 Απριλίου  στις 21.30 και 1, 4, 5, 6, 7, 8, 11, 12, 13, 14, 14, 15 Μαΐου 21.30 (Κυριακές 20.00).

 

 

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement