Σάββατο 1 Απριλίου 2023
Connect with us

Τοπική αγορά

Παναγιώτης Ζύγουρας: «Οι παραγωγοί έχουν αυξήσει την τιμή»

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι κρεοπώλες της Πάτρας έχουν εξασφαλίσει ντόπια αμνοερίφια στις καλύτερες δυνατόν τιμές με τον πρόεδρο του Συλλόγου Παναγιώτη Ζυγούρα να δηλώνει πως η τιμή του οβελία κατά μέσο όρο τα 11 ευρώ το κιλό, ενώ στα 11,5 με 12 ευρώ θα κυμανθεί το κιλό στο κατσικάκι.

«Φέτος, υπάρχει γενικότερη ανατίμηση στις τιμές των αμνοεριφίων που έχουν ζήτηση λόγω του Πάσχα. Λόγω της αύξησης των τιμών των καυσίμων, της ενέργειας και των ζωοτροφών οι παραγωγοί έχουν αυξήσει τις τιμές πώλησης, δεδομένου ότι η προσφορά είναι μικρότερη της ζήτησης. Για την ώρα, στα κρεοπωλεία της Πάτρας, η τιμή στο αρνί κατά μέσο όρο κυμαίνεται στα 11 ευρώ το κιλό, ενώ στα 11,5 με 12 ευρώ το κιλό στο κατσικάκι.

Οι παραγγελίες έχουν αρχίσει, καθώς οι καταναλωτές φοβούνται μην τυχόν παρατηρηθεί έλλειψη στην αγορά την επόμενη εβδομάδα και η τιμή ανέβει. Πάντως, υπάρχει επάρκεια ντόπιων αμνιοεριφίων στα παραδοσιακά κρεοπωλεία για να καλυφθούν οι ανάγκες. Όλα δείχνουν πως φέτος θα γιορτάσουμε κανονικά το Πάσχα χωρίς περιορισμούς και είναι κάτι που ο κόσμος το έχει μεγάλη ανάγκη», δηλώνει στην «Γ» ο κ. Ζυγούρας.

Πάντως, παρά το γεγονός ότι πάντα οι Έλληνες είναι της τελευταίας στιγμής, ορισμένοι σπεύδουν να αγοράσουν αρνιά και τα βάζουν στον καταψύκτη τους για να το προμηθευτούν με χαμηλότερο κόστος.

 

Τοπική αγορά

Παραγωγοί της Αχαΐας στην έκθεση Prowein 2023

Δημοσιεύθηκε

στις

Η μεγάλη αποδοχή που γνωρίζουν παγκοσμίως κρασιά από τους Αχαϊκούς αμπελώνες, οινοποιεία και αποσταγματοποιεία επιβεβαιώθηκε στη μεγαλύτερη έκθεση οίνων και ποτών στον κόσμο, Prowein 2023, η οποία διεξήχθη στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας από τις 19 ως τις 21 Μαρτίου.

Το εθνικό περίπτερο το οποίο οργανώθηκε και υποστηρίχθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), φιλοξένησε σημαντικούς οινοποιούς από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και άλλα μέρη της χώρας και κατείχε περίοπτη θέση δίπλα σε παραδοσιακές δυνάμεις του κλάδους, όπως είναι η Ιταλία.

Με περισσότερες τοπικές ποικιλίες αμπέλου, η νέα γενιά ελληνικών κρασιών γνώρισε μεγάλη αναγνώριση το 2022, με τις εξαγωγές να αυξάνονται στις βασικές αγορές της Ευρώπης και στη Βόρεια Αμερική.
Πιστή στο ραντεβού για 20 συνεχόμενα χρόνια και με εντυπωσιακή παρουσία ήταν και φέτος η Cavino, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής οίνου και αποσταγμάτων του Αιγίου με το εμβληματικό Κτήμα Μέγα Σπήλαιο. Με δύο μεγάλα ξεχωριστά και με σύγχρονο σχεδιασμό περίπτερα, αποτέλεσε τη μεγαλύτερη ιδιωτική εμφάνιση και προβολή οίνων από την Ελλάδα στην έκθεση, κλέβοντας κυριολεκτικά τις εντυπώσεις.

Oι εκπρόσωποι της εταιρείας και οι οινολόγοι τ είχαν την ευκαιρία να υποδεχτούν κατά τη διάρκεια της ProWein εμπορικούς συνεργάτες και εκπροσώπους δικτύων από όλο τον κόσμο, γεγονός που προκύπτει από την επιτυχημένη παρουσία και διανομή που έχουν τα κρασιά τους σε 52 χώρες.

Εξαιρετικές κριτικές έλαβαν οι οίνοι του Κτήματος Μέγα Σπήλαιο, τόσο από τους εμπορικούς συνεργάτες της εταιρείας όσο και από όλους εκείνους που θέλησαν να γνωρίσουν τον ελληνικό αμπελώνα και να «υιοθετήσουν εμπορικά» νέες προτάσεις. Ξεχώρισαν για μία ακόμη χρονιά η σειρά Κτήμα Μέγα Σπήλαιο, τα CUVEE III, οι νέες ετικέτες Pinot Noir Βιδιανό-Αηδάνι και το ολοκαίνουργιο Mystic, ένα νέο αφρώδες κρασί τύπου brut.

Σημαντική ήταν η παρουσίαση της εταιρείας Cavino για τη στρατηγική που ακολουθεί στο πλαίσιο της βιωσιμότητας, με τα νέα πλάνα υποδομής και επενδύσεων για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Στο πλαίσιο της έκθεσης η εταιρεία ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της νέας υπερσύγχρονης μονάδας επεξεργασίας υγρών αποβλήτων, έργο που θα ωφελήσει μακροπρόθεσμα τις τοπικές κοινωνίες, διασφαλίζοντας τη βελτιστοποίηση της ποιότητας ζωής στην περιοχή.

Περισσότερα

Τοπική αγορά

Τέλος εποχής για εταιρεία που αναπτύχθηκε στην Κάτω Αχαΐα

Δημοσιεύθηκε

στις

Τέλος εποχής για τη Frigoglass

 Εικοσιεπτά χρόνια μετά την ίδρυσή της από τις οικογένειες Δαυίδ-Λεβέντη, σήμερα αναμένεται, εφόσον υπάρχει η απαιτούμενη πλειοψηφία (απαιτούνται τα 2/3 των εκπροσωπουμένων στη γενική συνέλευση ψήφων), να σφραγιστεί η συναινετική αναδιάρθρωση και η αλλαγή ιδιοκτησίας στη Frigoglass. Η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων καλείται να επικυρώσει τη συμφωνία με τους ομολογιούχους, έπειτα από την αδυναμία της εταιρείας να καταβάλει οφειλόμενο κεφάλαιο και τόκους από τα ομόλογα που είχε εκδώσει. Στη νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί με αντάλλαγμα τη διαγραφή δανείων 110 εκατ. ευρώ (περίπου το 42% του ανεξόφλητου ποσού), οι ομολογιούχοι θα κατέχουν το 85% και η σημερινή Frigoglass (στην οποία η Truad Verwaltungs συμφερόντων Δαυίδ-Λεβέντη κατέχει το 48,42% ) το 15%. Η νέα εταιρεία θα αποκτήσει τα περιουσιακά στοιχεία της Frigoglass και τα δικαιώματα πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας, ενώ σε αυτή θα μεταφερθούν οι συμβάσεις με εργαζόμενους, πελάτες, προμηθευτές κ.ά. Παράλληλα, υπάρχει υποχρέωση να πουληθεί το εργοστάσιο στην Κάτω Αχαΐα που είχε κλείσει το 2019 και το τίμημα να εισπραχθεί από τους ομολογιούχους.

Περισσότερα

Τοπική αγορά

Παρούσα η Pilavas στην έκθεση Prowein 2023

Δημοσιεύθηκε

στις

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Pilavas Distillery SA στην φετινή κλαδική έκθεση της ProWein η οποία πραγματοποιήθηκε στο Dusseldorf στις 19-21 Μαρτίου.

Σε αυτήν συμμετείχαν οι Νίκος & Παναγιώτης Πιλαβάς καθώς επίσης και ο Δ/ντης Εξαγωγών της εταιρίας Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά αλλά και να δοκιμάσουν τη νέα ετικέτα και ανανεωμένη συνταγή του Τσίπουρου της εταιρείας, καθώς επίσης και τον νέο κωδικό του Premium Ούζου Gold που προέρχεται από μια παλιά οικογενειακή συνταγή που βρέθηκε πρόσφατα και δεν περιέχει πρόσθετη ζάχαρη.

Ανανεώθηκαν υφιστάμενες αλλά και δημιουργήθηκαν πολλά υποσχόμενες νέες συνεργασίες οι οποίες έρχονται να προστεθούν στο ήδη ενισχυμένο εξαγωγικό προφίλ της εταιρίας.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα