Τοπική αγορά
Παναγιώτης Ζύγουρας: «Οι παραγωγοί έχουν αυξήσει την τιμή»
Δημοσιεύθηκε
2 έτη πρνστις
Οι κρεοπώλες της Πάτρας έχουν εξασφαλίσει ντόπια αμνοερίφια στις καλύτερες δυνατόν τιμές με τον πρόεδρο του Συλλόγου Παναγιώτη Ζυγούρα να δηλώνει πως η τιμή του οβελία κατά μέσο όρο τα 11 ευρώ το κιλό, ενώ στα 11,5 με 12 ευρώ θα κυμανθεί το κιλό στο κατσικάκι.
«Φέτος, υπάρχει γενικότερη ανατίμηση στις τιμές των αμνοεριφίων που έχουν ζήτηση λόγω του Πάσχα. Λόγω της αύξησης των τιμών των καυσίμων, της ενέργειας και των ζωοτροφών οι παραγωγοί έχουν αυξήσει τις τιμές πώλησης, δεδομένου ότι η προσφορά είναι μικρότερη της ζήτησης. Για την ώρα, στα κρεοπωλεία της Πάτρας, η τιμή στο αρνί κατά μέσο όρο κυμαίνεται στα 11 ευρώ το κιλό, ενώ στα 11,5 με 12 ευρώ το κιλό στο κατσικάκι.
Οι παραγγελίες έχουν αρχίσει, καθώς οι καταναλωτές φοβούνται μην τυχόν παρατηρηθεί έλλειψη στην αγορά την επόμενη εβδομάδα και η τιμή ανέβει. Πάντως, υπάρχει επάρκεια ντόπιων αμνιοεριφίων στα παραδοσιακά κρεοπωλεία για να καλυφθούν οι ανάγκες. Όλα δείχνουν πως φέτος θα γιορτάσουμε κανονικά το Πάσχα χωρίς περιορισμούς και είναι κάτι που ο κόσμος το έχει μεγάλη ανάγκη», δηλώνει στην «Γ» ο κ. Ζυγούρας.
Πάντως, παρά το γεγονός ότι πάντα οι Έλληνες είναι της τελευταίας στιγμής, ορισμένοι σπεύδουν να αγοράσουν αρνιά και τα βάζουν στον καταψύκτη τους για να το προμηθευτούν με χαμηλότερο κόστος.
Σχετικά θέματα
Από το ράφι περνά η… ανάκαμψη-Τις μειώσεις σε βασικά είδη κατανάλωσης αναμένουν οι έμποροι της Πάτρας μετά την παταγώδη αποτυχία των εκπτώσεων
Πληθαίνουν οι εταιρείες διάθεσης POS στην αγορά
Μιχαηλίδου για ψηφιακή κάρτα εργασίας: Ζητούμενο η αγορά εργασίας να λειτουργεί με ίδιους κανόνες για όλους
«Αδιάφορη» εμπορικά η Κυριακή παρά τις εκπτώσεις
Προσωρινή απαλλαγή για τα POS στις λαϊκές
Δύσκολη περίοδος για την αγορά και την εστίαση