Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Τοπική αγορά

Παναγιώτης Ζύγουρας: «Οι παραγωγοί έχουν αυξήσει την τιμή»

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι κρεοπώλες της Πάτρας έχουν εξασφαλίσει ντόπια αμνοερίφια στις καλύτερες δυνατόν τιμές με τον πρόεδρο του Συλλόγου Παναγιώτη Ζυγούρα να δηλώνει πως η τιμή του οβελία κατά μέσο όρο τα 11 ευρώ το κιλό, ενώ στα 11,5 με 12 ευρώ θα κυμανθεί το κιλό στο κατσικάκι.

«Φέτος, υπάρχει γενικότερη ανατίμηση στις τιμές των αμνοεριφίων που έχουν ζήτηση λόγω του Πάσχα. Λόγω της αύξησης των τιμών των καυσίμων, της ενέργειας και των ζωοτροφών οι παραγωγοί έχουν αυξήσει τις τιμές πώλησης, δεδομένου ότι η προσφορά είναι μικρότερη της ζήτησης. Για την ώρα, στα κρεοπωλεία της Πάτρας, η τιμή στο αρνί κατά μέσο όρο κυμαίνεται στα 11 ευρώ το κιλό, ενώ στα 11,5 με 12 ευρώ το κιλό στο κατσικάκι.

Οι παραγγελίες έχουν αρχίσει, καθώς οι καταναλωτές φοβούνται μην τυχόν παρατηρηθεί έλλειψη στην αγορά την επόμενη εβδομάδα και η τιμή ανέβει. Πάντως, υπάρχει επάρκεια ντόπιων αμνιοεριφίων στα παραδοσιακά κρεοπωλεία για να καλυφθούν οι ανάγκες. Όλα δείχνουν πως φέτος θα γιορτάσουμε κανονικά το Πάσχα χωρίς περιορισμούς και είναι κάτι που ο κόσμος το έχει μεγάλη ανάγκη», δηλώνει στην «Γ» ο κ. Ζυγούρας.

Πάντως, παρά το γεγονός ότι πάντα οι Έλληνες είναι της τελευταίας στιγμής, ορισμένοι σπεύδουν να αγοράσουν αρνιά και τα βάζουν στον καταψύκτη τους για να το προμηθευτούν με χαμηλότερο κόστος.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement