Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Άνοιξε η πλατφόρμα των αιτήσεων για τον Προσωπικό Βοηθό – Πώς θα γίνεται η επιλογή των ωφελούμενων

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανοιξε η πλατφόρμα των αιτήσεων για την υπηρεσία του Προσωπικού Βοηθού. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ψηφιακά την αίτησή τους, έως τις 15 Μαΐου 2022, στην ηλεκτρονική διεύθυνση prosopikosvoithos.gov.gr, ενώ για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους θα λειτουργεί helpdesk για αναφορά/επίλυση προβλημάτων και παροχή οδηγιών, τηλεφωνικώς στον αριθμό 210 7000240, αλλά και μέσω της ιστοσελίδας.

Συγκεκριμένα, οι αιτούντες μπορούν υποβάλουν το αίτημά τους ηλεκτρονικά και να επιλέγουν οι ίδιοι την ημέρα και την ώρα του ραντεβού τους, η οποία θα γίνεται στο σπίτι τους από ειδική διεπιστημονική επιτροπή που έχει οριστεί για τον σκοπό αυτό και θα διερευνά τις εξατομικευμένες ανάγκες του καθενός. Ειδικότερα, η αξιολόγηση θα πραγματοποιείται από κοινωνικό λειτουργό, εργοθεραπευτή και ψυχολόγο.

Στα ωφελούμενα πρόσωπα θα απονέμονται, κατόπιν αξιολόγησής τους, συγκεκριμένες ώρες Προσωπικής Βοήθειας ανά μήνα, που θα αντιστοιχούν σε συγκεκριμένο ποσό. Το ποσό αυτό θα το αξιοποιούν για την πληρωμή Προσωπικού Βοηθού της επιλογής τους.

Ροή ειδήσεων

Advertisement