Connect with us

Μαγειρική

Σουπιές κρασάτες με κρεμμυδάκια στιφάδο

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

120 ml ε.π. ελαιόλαδο

500 γρ. κρεμμυδάκια στιφάδου, καθαρισμένα

3-4 σκελίδες σκόρδο

1 κιλό φρέσκες σουπιές

1 κουτ. γλυκού τοματοπελτέ

1 φύλλο δάφνης

2-3 κόκκους μπαχάρι

2-3 γαρίφαλα

1 ξυλάκι κανέλλας

1 ποτηράκι κρασί

2 μεγάλες ώριμες τομάτες, αποφλοιωμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες

μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

ανθό αλατιού

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι βάζετε το μισό ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια και τα σκόρδα και τα αχνίζετε να γυαλίσουν και να μελώσουν, για περίπου 15΄. Καθαρίζετε και κόβετε τις σουπιές σε χοντρά κομμάτια, αφού βγάλετε το κόκαλο. Τις βάζετε σκέτες σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, να αχνιστούν και να βγάλουν τα υγρά τους. Όταν πιούν τα υγρά τους, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα κρεμμυδάκια και τα σκόρδα. Τα σοτάρετε όλα μαζί και προσθέτετε τον τοματοπελτέ. Ανακατεύουμε καλά να τσιγαριστεί ο τοματοπελτές και προσθέτετε τα μπαχαρικά. Συνεχίζετε το ανακάτεμα. Σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτετε τη φρέσκια τομάτα. Αλατοπιπερώνετε και, αν χρειάζεται, βάζετε ένα ποτηράκι νερό. Ανακατεύετε και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα, να μαλακώσουν οι σουπιές και τα κρεμμυδάκια και να μελώσει η σάλτσα.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement