Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αντιδράσεις για την κοπή των δέντρων στην Πλαζ

Published

on

Εξηγήσεις για την κόψιμο των δέντρων στον υπό διαμόρφωση χώρο του έλους της Αγυιάς, ζητούν δημοτικές παρατάξεις, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις πολιτών.

Συγκεκριμένα, το σπιράλ με ανοικτή επιστολή του προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Μιχάλη Αναστασίου, ζητά διευκρινίσεις για το πως κι από ποιους εποπτεύονται οι εργασίες, καθώς και ενημέρωση για το αν δόθηκαν οδηγίες ως προς το ύψος κοπής των δέντρων, τα οποία ως γνωστόν αναπτύσσονται με πολύ αργούς ρυθμούς και αν οι παρεμβάσεις αυτές συνάδουν με την περιβαλλοντική μελέτη Καραθανάση και ποιος είναι ο λόγος πραγματοποίησης τους.
«Δυστυχώς, το κλάδεμα των δέντρων υλοποιείται σε μια περίοδο όπου τα πουλιά
έχουν ήδη φτιάξει φωλιές, με αποτέλεσμα ένας μεγάλος αριθμός αυγών και
νεοσσών να πέφτει στο έδαφος. Μία τέτοια παρέμβαση ουσιαστικά απογυμνώνει το τοπίο. Καλοκαιριάζει και το περπάτημα στην περιοχή καθίσταται απαγορευτικό, μιας και δεν θα υπάρχει πια επαρκής ίσκιος. Δώστε, παρακαλούμε, έστω τώρα, εξηγήσεις, διευκρινίσεις και απαντήσεις στις εύλογες απορίες των πατρινών», αναφέρει μεταξύ άλλων το σπιράλ.
Επιστολή όμως έστειλε και η Ώρα Πατρών, η οποία επισημαίνει πως «τις τελευταίες ημέρες έγινε εκτεταμένο κλάδεμα των δέντρων στην περιοχή της πλαζ. Υπήρξαν έντονα παράπονα και διαμαρτυρίες συμπολιτών μας ότι ήταν υπερβολικό.
Επιθυμούμε να μας ενημερώσετε εάν έγινε κατόπιν μελέτης κλαδέματος από την υπηρεσία πρασίνου ή αν το κλάδεμα έγινε καθ΄ υπόδειξίν της και επίβλεψή της».

Ροή ειδήσεων

Advertisement