Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πού στρέφονται οι έρευνες-Για την υπόθεση με την αποστολή των φακέλων με σφαίρες στα καταστήματα εστίασης της Πάτρας

Published

on

Σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις στρέφονται οι έρευνες των αρχών της Πάτρας για την υπόθεση που αποκάλυψε προχθές η «Γ» και προκάλεσε ανησυχία και προβληματισμό στους κόλπους των καταστημάτων εστίασης στην Πάτρα αλλά και στην τοπική κοινωνία ευρύτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιες αρχές εξετάζουν με μεγάλη προσοχή την υπόθεση και τους προβληματίζει ιδιαίτερα η μεθοδολογία που επέλεξαν για να στείλουν το… μήνυμά τους.
Η… αποστολή λευκού φακέλου με μια σφαίρα και ένα μήνυμα, σε καταστήματα εστίασης της Πάτρας, θεωρείται ως σοβαρό γεγονός και μάλιστα δείχνει πως η επιλογή αυτή θυμίζει μεθόδους με… άρωμα τρομοκρατίας!
Στο παρελθόν είχαν γίνει παρόμοιες ενέργειες στην Αθήνα, αλλά και δημόσιες υπηρεσίες, με συγκεκριμένες ομάδες που φέρονται να κινούνται στους χώρους της τρομοκρατίας, να είναι οι αποστολές.

Ειδικότερα φάκελοι είχαν σταλεί στον τότε υπουργό Οικονομικών και σημερινό Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, στο Γ.Γ. Εσόδων, Γ. Πιτσιλή, στον πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλο, στον δημοσιογράφο, Γ. Πρετεντέρη, σε εφορίες των Χανίων και του Ρεθύμνου

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Γ» οι αρμόδιες αρχές εκτιμούν ότι πίσω από την ενέργεια αυτή, βρίσκεται ομάδα που δρα στο χώρο της νύχτας, με τις απειλές να προδίδουν τις προθέσεις τους. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν αποκλείεται μέλη της συγκεκριμένες ομάδας, να έχουν «συγκατοικήσει» σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας με άλλους κρατούμενους, που έχουν συλληφθεί ως μέλη οργανώσεων με ποικίλη δράση.

Οι διωκτικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες σε βάθος προκειμένου να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης, να εντοπίσουν γιατί επέλεξαν συγκεκριμένα καταστήματα.

Ο αριθμός των «στόχων» φέρεται να είναι μεγαλύτερος από τα όσα είχαν καταγραφεί αρχικά, όμως, κάποιοι δεν θέλησαν να το καταγγείλουν στις αρχές καθώς επικρατεί κλίμα φόβου.

Οι καταστηματάρχες περιμένουν από την Αστυνομία να προστατεύσει τις επιχειρήσεις τους και να μεριμνήσει για την ασφάλεια χωρίς να αφήσει περιθώρια για τη δράση ομάδων που επιχειρούν να υποκαταστήσουν την τοπική ΕΛ.ΑΣ.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement