Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023
Connect with us

Μαγειρική

Αρνίσια κεφτεδάκια με ρύζι στον φούρνο     

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

270 γρ. ρύζι bonnet

700 ml ζωμό κοτόπουλου

1 μεγάλη κουτ. σούπας βούτυρο (30 γρ.)

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Για τα κεφτεδάκια (8 τεμ.)

500 γρ. κιμά αρνίσιο

1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

1 αυγό

2 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς την κόρα

2 πρέζες γαρίφαλο τριμμένο

2 πρέζες κύμινο τριμμένο

2 πρέζες μοσχοκάρυδο τριμμένο

2 πρέζες δεντρολίβανο τριμμένο (στο χέρι)

1 κουτ. σούπας πελτέ τομάτας

1 κουτ. γλυκού μουστάρδα

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση:

Αφήνετε το ψωμί του τοστ εκτός ψυγείου για 2 ώρες να στεγνώσει και το τρίβετε να γίνει ψίχουλα. Ανακατεύετε και ζυμώνετε όλα τα υλικά, φτιάχνοντας 8 κεφτεδάκια. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Σε ένα τηγάνι που να χωράει το ρύζι και τον ζωμό, περνάτε τα κεφτεδάκια και από τις 2 μεριές να πάρουν χρώμα. Αφαιρείτε σε ένα πιάτο και στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι με το βούτυρο. Μόλις καραμελώσει, προσθέτετε το ρύζι, γυρίζετε μέχρι να γυαλίσει και προσθέτετε τον ζωμό. Μόλις βράσει, το βάζετε σε ταψί 25 εκ. ή μικρό πυρέξ και τοποθετείτε ενδιάμεσα τα κεφτεδάκια. Σκεπάζετε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνετε στον φούρνο για 20´ με το φαγητό σκεπασμένο και 15´ ξεσκέπαστο, μέχρι το ρύζι να πιει όλο το νερό και να αρχίσει να τραγανίζει στις άκρες του ταψιού. Σερβίρετε με γιαούρτι, προαιρετικά καυτερό πιπέρι και λεμόνι.

Μαγειρική

Ψητός μπακαλιάρος με κρούστα ψωμιού (Bacalhau com Broa)  

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

6-8 κομμάτια παστό μπακαλιάρο, ξαλμυρισμένο

800 γρ. πατάτες baby με τη φλούδα, βρασμένες

40 ml ε.π. ελαιόλαδο

πράσινες ή μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τα κρεμμύδια:

50 ml ε.π. ελαιόλαδο

1.000 γρ. ξερά κρεμμύδια, σε φέτες

1 λουκάνικο, σε φέτες

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για την κρούστα:

250 γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί

5 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο

60-80 ml ε.π. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Σε ευρύχωρο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, προσθέτετε τα κρεμμύδια, το λουκάνικο, αλάτι και πιπέρι και τα καραμελώνετε για 20΄ σε μέτρια φωτιά. Μεταφέρετε τα κρεμμύδια σε ταψί ή πυρίμαχο σκεύος στενό. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε τον μπακαλιάρο για 5΄ από κάθε πλευρά. Αφαιρείτε το δέρμα και τα κόκαλα και τοποθετείτε τα φιλέτα επάνω στα κρεμμύδια στο ταψί. Στο μπλέντερ αλέθετε την ψίχα μαζί με μαϊντανό, πιπέρι και αλάτι μέχρι να έχετε ένα ψιχουλιαστό μείγμα. Προσθέτετε 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο στα ψίχουλα και ανακατεύετε. Πασπαλίζετε τα φιλέτα και τα κρεμμύδια να καλυφθούν με το ψωμί, περιχύνετε με το ελαιόλαδο και σκεπάζετε με λαδόκολλα. Σε άλλο σκεύος τοποθετείτε τις πατάτες, ραντίζετε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε. Ψήνετε στους 180°C, σε προθερμασμένο φούρνο, για 40΄, αφαιρείτε τη λαδόκολλα και ψήνετε να πάρει χρώμα και να φρυγανίσει η κρούστα. Σερβίρετε με κρεμμύδια, πατάτες και πράσινες ή μαύρες ελιές.

Πιάτο με Ιστορία: Η συνταγή προέρχεται από την Πορτογαλία και είναι η αγαπημένη τόσο του Κριστιάνο Ρονάλντο όσο και του Φερνάντο Σάντος!

Περισσότερα

Μαγειρική

Κοτοσουβλάκια με σαλάτα μάνγκο     

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

6 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε μπουκιές

1 κουτ. σούπας καρύκευμα για κοτόπουλο)

2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο και 1 κουτ. σούπας για τη σαλάτα

xυμό από 2 λάιμ

½ κόκκινο κρεμμύδι

1 χούφτα μπιζέλια

1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

1 μαρούλι, κομμένο σε χοντρά κομμάτια

1 μάνγκο, κομμένο σε κύβους

Εκτέλεση:

Ρίχνετε τα κομμάτια κοτόπουλου σε μπολ και αλατοπιπερώνετε γενναιόδωρα. Προσθέτετε το μείγμα μπαχαρικών, 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και τον χυμό από 1 λάιμ και ανακατεύετε πολύ καλά. Περνάτε τα κομμάτια κοτόπουλου σε 12 μικρά μεταλλικά σουβλάκια. Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήνετε τα σουβλάκια για 6΄ από κάθε πλευρά, να ψηθούν καλά. Ρίχνετε το κρεμμύδι σε μπολ και προσθέτετε τον χυμό από 1 λάιμ, 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά. Βάζετε τη σαλάτα σε 2 πιάτα και σερβίρετε με τα σουβλάκια.

Περισσότερα

Μαγειρική

Νιόκι στο φούρνο με ντοματίνια και σπανάκι

Δημοσιεύθηκε

στις

Υλικά

  • 4 κ. σ. βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 φλ. τσαγιού ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 πρέζα κόκκινου πιπεριού
  • 4 φλ. τσαγιού σπανάκι
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρεσκοκομμένα μυρωδικά (όπως βασιλικός και μαϊντανός), συν περισσότερα για γαρνίρισμα
  • 2 πακέτα νιόκι
  • 1 φλ. τσαγιού τεμαχισμένη μοτσαρέλα
  • Φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστεί, 1 λεπτό. Προσθέστε τα ντοματίνια και προσθέστε ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και λίγες νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Μαγειρέψτε μέχρι τα ντοματίνια να αρχίσουν να σκάνε και στη συνέχεια προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσει να μαραίνεται.
Βήμα 3
Ανακατέψτε το ζωμό, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και τα μυρωδικά και αφήστε τα να σιγοβράσουν. Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή και σιγοβράστε μέχρι η σάλτσα να μειωθεί ελαφρώς, περίπου 3 λεπτά.
Βήμα 4
Προσθέτετε τα νιόκι και ανακατέψτε καλά. Αδειάστε τα νιόκι σε ένα ταψί και προσθέστε από πάνω τη μοτσαρέλα. Ψήστε μέχρι το τυρί να λιώσει, περίπου 30 λεπτά.
Βήμα 5
Γαρνίρετε με περισσότερα μυρωδικά και στύψτε λεμόνι από πάνω πριν το σερβίρισμα.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα