Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Αρνίσια κεφτεδάκια με ρύζι στον φούρνο     

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

270 γρ. ρύζι bonnet

700 ml ζωμό κοτόπουλου

1 μεγάλη κουτ. σούπας βούτυρο (30 γρ.)

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Για τα κεφτεδάκια (8 τεμ.)

500 γρ. κιμά αρνίσιο

1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

1 αυγό

2 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς την κόρα

2 πρέζες γαρίφαλο τριμμένο

2 πρέζες κύμινο τριμμένο

2 πρέζες μοσχοκάρυδο τριμμένο

2 πρέζες δεντρολίβανο τριμμένο (στο χέρι)

1 κουτ. σούπας πελτέ τομάτας

1 κουτ. γλυκού μουστάρδα

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση:

Αφήνετε το ψωμί του τοστ εκτός ψυγείου για 2 ώρες να στεγνώσει και το τρίβετε να γίνει ψίχουλα. Ανακατεύετε και ζυμώνετε όλα τα υλικά, φτιάχνοντας 8 κεφτεδάκια. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Σε ένα τηγάνι που να χωράει το ρύζι και τον ζωμό, περνάτε τα κεφτεδάκια και από τις 2 μεριές να πάρουν χρώμα. Αφαιρείτε σε ένα πιάτο και στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι με το βούτυρο. Μόλις καραμελώσει, προσθέτετε το ρύζι, γυρίζετε μέχρι να γυαλίσει και προσθέτετε τον ζωμό. Μόλις βράσει, το βάζετε σε ταψί 25 εκ. ή μικρό πυρέξ και τοποθετείτε ενδιάμεσα τα κεφτεδάκια. Σκεπάζετε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνετε στον φούρνο για 20´ με το φαγητό σκεπασμένο και 15´ ξεσκέπαστο, μέχρι το ρύζι να πιει όλο το νερό και να αρχίσει να τραγανίζει στις άκρες του ταψιού. Σερβίρετε με γιαούρτι, προαιρετικά καυτερό πιπέρι και λεμόνι.


Ροή ειδήσεων

Advertisement