Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ερασιτεχνικό

Κύπελλο ΕΠΣΑ: Ο πρώτος τελικός του Πάτραι μετά το 2000 και το πρόσωπο που συνδέει το χθες με το σήμερα

Δημοσιεύθηκε

στις

Η καρδιά της ποδοσφαιρικής Αχαΐας, χτυπά για το μεγάλο τελικό του κυπέλλου της ΕΠΣΑ, που θα διεξαχθεί τη Μεγάλη Τετάρτη στο γήπεδο των Προσφυγικών, με τον πολυνίκη του θεσμού ΑΠΣ Πάτραι να αντιμετωπίζει το Διαγόρα Βραχνεΐκων.

Παρά το γεγονός πως το Πάτραι ήταν ανενεργό για 15 έτη και δεν συμμετείχε στο θεσμό, εξακολουθεί να έχει τις περισσότερες κατακτήσεις με οκτώ τρόπαια.

Μια ποδοσφαιρική γιορτή που αναμένεται να προσεγγίσει αρκετό κόσμο, με τις δύο ομάδες να προέρχονται από εκ διαμέτρου αντίθετες πορείες. Ο Διαγόρας επιστρέφει στο τοπικό πρωτάθλημα, ενώ το Πάτραι θα παλέψει για την επιστροφή του στις εθνικές κατηγορίες.
Τελευταίος τελικός για τους πράσινους, ήταν την περίοδο 1999-00, με αντιπαλο τον Πατραϊκό, ο οποίος επικράτησε στη διαδικασία των πέναλτι με 6-5(κανονική διάρκεια 1-1).
Ο 16χρονος τότε, νυν τεχνικός διευθυντής του Πάτραι, Γιώργος Μητρόπουλος (νουμερο 2 στη φωτό με τους Ζερδεβά, Ανδρούτσο, Ζεκερίδη και Βασιλόπουλο) αγωνίστηκε στην αναμέτρηση και πλέον 22χρονια μετά αναμένεται να ζήσει εκ νέου ένα τελικό, αυτή τη φορά , από την άκρη του πάγκου. Ένα από τα σημαντικά πρόσωπα στη νέα εποχή του Πάτραι, έχει σημαντικό μερίδιο στην ξέφρενη πορεία του συλλόγου. Το 2018, κρέμασε τα παπούτσια του και εισήλθε διοικητικά δρώμενα του σωματείου, υπηρετώντας τον από το πόστο του τεχνικού διευθυντή.


Ροή ειδήσεων

Advertisement