Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ: Η «Ομπρέλα» απείλησε με αποχώρηση από τις ψηφοφορίες για το καταστατικό – Παρέμβαση Τσίπρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Εν μέσω έντασης συνεχίζεται η διαδικασία στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ για τις αλλαγές στο καταστατικό. Μάλιστα λίγο νωρίτερα η εσωκομματική μειοψηφία «Ομπρέλα» τινάξε στον αέρα τη διαδικασία στην τελική του ευθεία καθώς απείλησε με αποχώρηση από το συνέδριο εκφράζοντας έτσι τη διαφωνία της με τον τρόπο εγγραφής νέων μελών.

Συγκεκριμένα, η Ομπρέλα κατέθεσε τροπολογίες για το καταστατικό. Μία από αυτές τις τροπολογίες προβλέπε για την εγγραφή μελών την αυτοπρόσωπη παρουσία και όχι την ηλεκτρονική εγγραφή (isyriza) όπως προβλέπεται στην πρόταση της επιτροπής καταστατικού.

Η ψηφοφορία που ακολούθησε για τις τροπολογίες επαναλήφθηκε δύο φορές με ανάταση χειρός, ωστόσο δεν μπορούσε να εξαχθει ασφαλές συμπέρασμα. Με παρέμβαση του γραμματέα του κόμματος Δημήτρη ΤΖανακόπουλου εγινε προσπάθεια να εκτονωθεί το κλίμα, και προτάθηκε να ψηφιστούν και αυτές οι τροπολογίες, στις 15 Μαΐου, μαζί με την ψηφοφορία για εκλογή προέδρου και ΚΕ από τη βάση του κόμματος. Να στηθεί κάλπη εκείνη την ώρα, δεν ήταν δυνατό, σύμφωνα με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πολλοί σύνεδροι, είχαν ήδη αποχωρήσει.

Εκ μέρους της Ομπρέλας παρενέβη ο Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος απέρριψε την πρόταση Τζανακόπουλου. Ακολούθησε ψηφοφορία ξανά δια ανατάσεως της χειρός επί της πρότασης Τζανακόπουλου η οποία και εγκρίθηκε. Ο Πάνος Σκουρλέτης ωστόσο, κατήγγειλε τη διαδικασία και ανακοίνωσε ότι η Ομπρέλα δεν θα συμμετάσχει και αποχωρεί.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έκανε μια πρόταση συμβιβασμού ζητώντας να συνεχίσει ο ΣΥΡΙΖΑ με το υπάρχον καταστατικό και να πραγματοποιηθεί ένα καταστατικό συνέδριο.

Λόγω της έντασης που προκλήθηκε παρενέβη ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι δεν υπάρχει ανάγκη για καταστατικό συνέδριο,καθώς το ζήτημα του καταστατικού μπορεί να συζητηθεί σε διαρκές συνέδριο, κομματικά καθώς ούτως ή άλλως όσοι προσέλθουν στις κάλπες της 15ης Μαΐου, θα έρθουν με φυσική παρουσία, συνεπώς θα πληρείται ο όρος της αυτοπρόσωπης συμμετοχής.

www.in.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement