Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΑ: Νέα στοιχεία συνθέτουν το παζλ

Συνεχίζονται οι έρευνες και οι καταθέσεις για τη λύση του μυστηρίου με τα τρία νεκρά παιδιά της Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Στοιχεία για την προέλευση, προμήθεια, και διαδρομή της κεταμίνης, που στέρησε τη ζωή στην 9χρονη Τζωρτζίνα αναζητούν οι αρχές, αξιοποιώντας τα δεδομένα που προέκυψαν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν στο τάμπλετ που είχε θαφτεί με την 9χρονη, ηλεκτρονικά ίχνη που δείχνουν ότι είχαν γίνει αναζητήσεις στο google για κεταμίνη και άλλες αναισθητικές ουσίες, ωστόσο η αναζήτηση για την κεταμίνη φέρεται να έγινε την ημέρα της σύλληψης και αναηζητήσεις για άλλες ουσίες, έγιναν από τον Ιανουάριο του 2022 και μετά.

Ωστόσο, συνεχίζεται η εξέταση σε ηλεκτρονικές συσκευές που έχουν κατασχεθεί από το σπίτι της 33χρονης μητέρας, η οποία είναι προφυλακισθείσα αλλά έχει αρνηθεί από την πρώτη στιγμή ότι χορήγησε κεταμίνη στο παιδί της και έχει υποστηρίξει ότι άκουσε πρώτη φορά για τη συγκεκριμένη ουσία όταν βγήκαν στη δημοσιότητα σχετικές αποκαλύψεις.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και μάλιστα η Εισαγγελία Αθηνών αναμένει απάντηση από τον ΕΟΦ, για τις πιθανές νόμιμες και μη, πηγές προμήθειας της ουσίας αυτής, επικεντρωμένες κυρίως στην περιοχή της Πάτρας.

Παράλληλα, από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια μετά την άρση απορρήτου των τηλεπικοινωνιών στα τηλέφωνα, υπολογιστές και τάμπλετ της κατηγορούμενης αναζητούνται επιπρόσθετα στοιχεία.

Σημείο – κλειδί θεωρούνται οι απαντήσεις για το πότε χρονικά έκανε αυτή την αναζήτηση, οι οποίες και θα δοθούν απευθείας στην ανακρίτρια.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟΥ

Αύριο Μ. Δευτέρα και μεθαύριο Μεγάλη Τρίτη θα ολοκληρωθούν οι καταθέσεις μαρτύρων από το ιατρικό και νοσηλευτικό παιδιατρικό νοσοκομείο της Πάτρας, οι οποίοι περιγράφουν τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της μικρής Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο.

Α. ΝΙΚΟΛΟΥΛΗ: «ΜΙΛΗΣΑΝ» ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΙΡΙΔΑΣ

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για την υπόθεση και των τριών παιδιών από τις αρμόδιες αρχές. Όσον αφορά στη μικρή Ιριδα, τα στοιχεία φαίνεται να οδηγούν στη λύση του γρίφου. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εκπομπή «Φως στο Τούνελ», «μιλάνε» οι πνεύμονες και ο εγκέφαλος του παιδιού. Εξάλλου, πρόσφατα δόθηκε και η απάντηση στον γονιδιακό έλεγχο του μωρού που είχε ζητήσει η ιατροδικαστής, η οποία ήταν αρνητική.

Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ

Νοσηλευτής που έχει ήδη μιλήσει στις Αρχές, μίλησε προχθές στο «Φως στο Τούνελ» και την Αγγελική Νικολούλη τις στιγμές που η 6μηνη Ίριδα διακομίσθηκε νεκρή στο Καραμανδανειο.

«Η μάνα γονάτισε όταν ζήτησε να δει το παιδί. Ο Μάνος άρχισε να φωνάζει δυνατά μέσα στο νοσοκομείο “έναν γιατρό, έναν γιατρό, μην πάθει κάτι η γυναίκα μου”… ενώ ήμασταν όλοι δίπλα τους, νοσηλευτές, ο αναισθησιολόγος, όλοι και εκείνος συνέχιζε να φωνάζει. Αυτό ήταν λίγο θεατρικό και κοιταζόμασταν με απορία μεταξύ μας, αλλά εντάξει, θεωρήσαμε ότι ήταν οι άνθρωποι χαμένοι, ας πούμε. Αυτό που μας παραξένεψε ήταν ότι μετά έπεσε κάτω ο πατέρας και άρχισε να κλαίει και αυτή τον χάιδευε, τον φιλούσε και του έλεγε “δεν πειράζει, είμαστε νέοι, θα κάνουμε κι άλλα παιδιά”».

 

Βέβαιος για την ανατροπή ο Γρ. Λέων

Τη βεβαιότητα ότι οι δύο πραγματογνώμονες που έχουν οριστεί για να επανεξετάσουν τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας θα ανατρέψουν τις μέχρι τώρα αιτίες θανάτου, εξέφρασε ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα».

«Έχουν οριστεί δύο πραγματογνώμονες, οι οποίοι καλούνται να συντάξουν μια καινούρια πραγματογνωμοσύνη και για την Ίριδα και τη Μαλένα και θα ανατρέπει τις αιτίες θανάτου που είχαν καταγραφεί μέχρι σήμερα, που θυμίζω ότι ήταν ηπατική ανεπάρκεια και αγενεσία φλεβοκόμβου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επανέλαβε δε ότι στη μικρή Ίριδα όλα τα ευρήματα συνηγορούν στον ασφυκτικό θάνατο επισημαίνοντας ότι «είχαμε αλλεπάλληλες δηλώσεις από τις ιατροδικαστές που τη είχαν εξετάσει, οι οποίες πλέον και οι ίδιες αποδέχονται τον ασφυκτικό θάνατο ως μοναδική αιτία θανάτου».

Οσον αφορά στην 9χρονη, τόνισε πως «αυτό δε συνάδει με τους ισχυρισμούς της κατηγορουμένης ότι οι γιατροί τη χορήγησαν. Όταν πήγαν οι γιατροί, η ουσία είχε δράσει στο παιδί στον μέγιστο βαθμό».

Και συνέχισε: «Το παιδί σίγουρα κατέληξε μετά την επίδραση της κεταμίνης. Η διασωλήνωση ήρθε μετά το επεισόδιο, και προφανώς όταν το παιδί είχε ήδη χαθεί», τόνισε ακόμα ο κ. Λέων.

 

 

Η περίπτωση της Γερμανίας και η διαλεύκανσή της

Ο ιατροδικαστής που ανέδειξε την υπόθεση με τους τρεις ύποπτους θανάτους βρεφών στη Γερμανία, μίλησε αποκλειστικά στο «Φως στο Τούνελ» για το πώς οι Αρχές κατάφεραν να την διαλευκάνουν, αλλά και για τα κοινά στοιχεία με αυτήν της Πάτρας.

«Είναι στατιστικά απίθανο να υπάρχουν τυχαίοι φυσικοί θάνατοι τριών παιδιών στην ίδια οικογένεια. Είναι μάλιστα τόσο απίθανο, ώστε για εμάς η μόνη λογική εξήγηση ήταν ότι και στις τρεις περιπτώσεις μιλάμε για ανθρωποκτονία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής και ιατροδικαστής δρ. Ράινχαρντ Ντετμάγιερ.

Για την περίπτωση της κεταμίνης, ανέφερε πως «η χορήγηση σε υψηλή δοσολογία της ουσίας αυτής, μπορεί να οδηγήσει αρχικά σε αναπνευστική και εν συνεχεία σε καρδιακή ανακοπή. Ανάλογα φυσικά με τη δοσολογία, ο θάνατος μπορεί να επέλθει πολύ γρήγορα. Αίσθηση προκάλεσε και τα όσα είπε για το πώς το πανάκι ενός παιδιού στην περίπτωση της Γερμανίας είχε αποτελέσει «όπλο» για να προκληθεί βίαιος ασφυκτικός θάνατος. «Η μητέρα είχε χρησιμοποιήσει και στα τρία βρέφη ένα πανάκι, το οποίο είχε χώσει μέσα στη στοματική κοιλότητα των παιδιών της, μέχρι που αυτά πέθαναν. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στον τραυματισμό κάποιων αγγείων, γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να διευκρινιστεί στην υπόθεση της Πάτρας εάν οι κηλίδες αίματος πάνω στο πανάκι προέρχονται από το ίδιο το παιδί. Αυτό μπορεί εύκολα να διαπιστωθεί μέσω γενετικής εξέτασης» σημείωσε.

 

Τι προτείνει ο ιατροδικαστής που έλυσε το γρίφο

Η ιστορία από το 1985 που θυμίζει την Πάτρα

Τριανταεπτά χρόνια πριν, η 6χρονη Μαρία και ο 7χρονος Ζήσης εξέπνευσαν μέσα σε διάστημα τριών μηνών στο Κορδελιό. Πρόκειται για τα δύο από τα τρία παιδιά μίας οικογένειας στη Θεσσαλονίκη. Τελικά διαπιστώθηκε πως τα παιδιά είχαν δηλητηριαστεί από την 26χρονη μητέρα τους, η οποία είχε αποπειραθεί να εξοντώσει και την 3χρονη Αλεξάνδρα. Απαντήσεις για τους θανάτους των παιδιών είχε δώσει ο ομότιμος καθηγητής ιατροδικαστικής και τοξικολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Ψαρούλης ο οποίος μίλησε στο «Φως στο Τούνελ» και αναφέρθηκε στην υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα.

Έρευνα σε οστά, νύχια και μαλλιά

Ο πολύπειρος ιατροδικαστής υπογραμμίζει ότι πρέπει να ερευνηθεί το περιβάλλον των τριών κοριτσιών από την Πάτρα. «Πρέπει να πάρουν είκοσι τρίχες από τη μία πλευρά, είκοσι από την άλλη και να τα στείλουν για ανάλυση στο πανεπιστήμιο της Κρήτης και το πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Στέλνοντας για ανάλυση, το ενδεχόμενο να βρούμε χρήση στο παρελθόν είναι πιθανό. Το φάρμακο αποθηκεύεται στα νύχια, στις τρίχες και τα οστά. Και τα δύο χρόνια θα βγάλουν αποτέλεσμα. Όλα όσα έχω ακούσει μέχρι τώρα είναι ασκήσεις επί χάρτου. Έχουμε αντικειμενικό στοιχείο στα χέρια μας και αυτό είναι η ανάλυση», ανέφερε.

 

 

Το νέο αίτημα για γονιδιακό έλεγχο

Νέο αίτημα για εκτεταμένο γονιδιακό έλεγχο πρόκειται να υποβάλει η Ρούλα Πισπιρίγκου όσον αφορά στους θανάτους των μικρών κοριτσιών από την Πάτρα.

Εμμένει στην πιθανότητα ένα σπάνιο γονίδιο να ευθύνεται για τους θανάτους της Μαλένας, της Ίριδας και της Τζωρτζίνας, η μητέρα των τριών παιδιών Ρούλα Πισπιρίγκου.

Συγκεκριμένα, η 33χρονη που έχει κριθεί προφυλακιστέα για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, θέλει να γίνει εκτεταμένος γονιδιακός έλεγχος ως προς τους θανάτους των τριών μικρών κοριτσιών.

Ροή ειδήσεων

Advertisement