Connect with us

Οικονομία

Ο ‘καρπός’ της επιτυχούς παρουσίας της Π.Δ.Ε. στο Ντουμπάι, στο πλαίσιο του πολύμηνου «Dubai Expo 2020»

Published

on

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, επισκέφτηκε το Ντουμπάι στο πλαίσιο της «Dubai Expo 2020», ενός εμβληματικού εκθεσιακού event που διοργανώνεται κάθε πέντε χρόνια. Με την παρουσία πλέον των 160 χωρών, η έκθεση έλαβε χώρα στο πλέον εμπορικά και τουριστικά αναπτυγμένο εμιράτο, αυτό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η αποστολή επιχειρήσεων του κλάδου της αγροδιατροφής από τη Δυτική Ελλάδα, θεωρείται πολύ επιτυχημένη, στο πλαίσιο και της προσπάθειας της ΠΔΕ που εμπλούτισε την παρουσία της στην EXPO με μια μεγάλη επιχειρηματική αποστολή.
Στόχος της οποία ήταν να σχηματίσουν οι επιχειρηματίες που συνόδευαν την αποστολή μια καθαρή εικόνα για την οικονομία και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρουσιάζουν τα ΗΑΕ και να συνομιλήσουν κατ’ιδίαν με εκπροσώπους σημαντικών επιχειρήσεων του Ντουμπάι αναζητώντας τη σύναψη επιχειρηματικών και εμπορικών συμφωνιών.
Μέσα σε δύο μέρες η αποστολή της Δυτικής Ελλάδας σ την EXPO στο Ελληνικό Περίπτερο προσέλκυσε πέντε σημαντικές επιχειρηματικές μονάδες του Ντουμπάι ενώ πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 15 ‘B2B’ επαφές που αφορούσαν το ελαιόλαδο, τις φράουλες, τα αναψυκτικά και τις ζωοτροφές.
Με δεδομένο ότι η πλειοψηφία των συμμετεχουσών επιχειρήσεων προέρχονταν από τον ευρύτερο κλάδο της αγροδιατροφής (τρόφιμα και ποτά) το βάρος των επιχειρηματικών συναντήσεων δόθηκε σε αυτόν τον κλάδο.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, Ranis καθώς και για την premium συσκευασία ‘Castello del Barone’. Σημειώνεται ότι και τα δύο προϊόντα βραβεύτηκαν με χρυσό μετάλλιο στο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου του Ντουμπάι.
Μάλιστα, κατά την επιχειρηματική αποστολή για την Aγροφυτική – «Ranis evoo» δόθηκε και μια συσκευασία Castello del Barone στον εκπρόσωπο του Σεΐχη του Dubai.
Yπήρξαν ακόμη επιχειρήσεις όπως ο Τακτικός SA (Φράουλες) και Καρβελάς ΑΒΕΕ (γεωργικά εφόδια) οι οποίες έχουν συμφωνήσει να ξεκινήσουν εμπορικές επαφές για να προχωρήσουν σε συνεργασίες.

Ροή ειδήσεων

Advertisement