Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πώς αποτυπώνεται ο χάρτης της επιχειρηματικότητας στην Αχαΐα το πρώτο τρίμηνο του 2022

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Σχεδόν 300 νέα καταστήματα άνοιξαν στην Αχαΐας το πρώτο τρίμηνο του 2022, ενώ 91 δεν άντεξαν και κατέβασαν ρολά.
Τα παρακάτω στοιχεία προκύπτουν από τον πίνακα εγγραφών – διαγραφών που έχει καταγράψει το Επιμελητήριο Αχαΐας σε μια προσπάθεια να αποτυπώσει την κατάσταση που επικρατεί στην τοπική οικονομία.

Παρά το γεγονός ότι το 2022 ξεκίνησε με αισιοδοξία λόγω της άρσης των περιορισμών της πανδημίας και την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, οι αντίξοες συνθήκες με το ράλι των ανατιμήσεων και τις αυξήσεις φωτιά στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν σημαντική επίδραση στο επιχειρείν.
Από τις 91 επιχειρήσεις που αναγκάστηκαν να βάλουν «λουκέτο», οι 38 προέρχονται από τον κλάδο των υπηρεσιών, οι 34 από τον χώρο του εμπορίου και οι 19 από τον κλάδο της μεταποίησης.
Ωστόσο, είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι νέες επιχειρήσεις ανοίγουν στην Αχαΐα, με την εστίαση να έχει το κυρίαρχο μερίδιο της πίτας, εφόσον από τις 286 νέες εγγραφές που έγιναν το πρώτο τρίμηνο του 2022 οι 183 αφορούν τον κλάδο της παροχής υπηρεσιών.
Όλες αφορούν το χώρο της εστίασης, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα δηλώθηκαν μόλις δύο διαγραφές. Δεν αποκλείεται ο αριθμός των καταστημάτων που έχουν κλείσει να είναι μεγαλύτερος, αλλά αυτός δεν έχει καταγραφεί στο μητρώο του Επιμελητηρίου Αχαΐας

Ροή ειδήσεων

Advertisement