Connect with us

Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικαστέες και προσβλητικές για τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά οι αναφορές της Άννας Πήλιου

Published

on

Σαφείς αποστάσεις παίρνει η ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από όσα ακούστηκαν στο συνέδριο του κόμματος με φόντο τις προσβλητικές αναφορές προς το πρόσωπο της Φώφης Γεννηματά και της στάσης του ΚΙΝ.ΑΛ. απέναντι στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

«Οι αναφορές της Άννας Πήλιου, που δεν παρίστατο στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως σύνεδρος αλλά ως απλός παρατηρητής, δικαίωμα που είχε ο κάθε πολίτης της χώρας, κατά της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, είναι άστοχες και αυτονόητα καταδικαστέες», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Όσο συντηρητικές πολιτικές και αν έχει ακολουθήσει το ΚΙΝΑΛ, τέτοιες δηλώσεις δεν απηχούν τις θέσεις ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ούτε του τμήματος ΛΟΑΤΚΙ+», επισημαίνει η ανακοίνωση.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ακούστηκε ο ισχυρισμός ότι η αείμνηστη πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής απουσίαζει ηθελημένα απουσίαζε από την ψήφιση του νομοσχεδίου για το Σύμφωνο Συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών. Ωστόσο ο ισχυρισμός αυτός δεν ήταν αληθής καθώς όπως έγινε γνωστό λίγο μετά τον θάνατό της η Φώφη Γεννηματά απουσίαζε από την ψηφοφορία για λόγους υγείας.

Υπενθυμίζεται πως ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος απάντησε σε αυτούς τους ισχυρισμούς Πιο συγκεκριμένα μέσα από  ανάρτηση του ξεκαθάρισε ότι το Κίνημα Αλλαγής, ψήφισε τα νομοσχέδια που προωθούσαν τις ΛΟΑΤΚΙ διεκδικήσεις και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να επανορθώσει.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement