Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Πώς θα κάνουμε Πάσχα-Εκδόθηκε χθες το ΦΕΚ με τα μέτρα που θα ισχύουν μέχρι την Πρωτομαγιά

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα μέτρα που προβλέπονται για τον εορτασμό του Πάσχα και μέχρι την 1η Μαΐου, δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ και ξεκαθαρίζουν όλα όσα ισχύουν για τον Επιτάφιο και την Ανάσταση αλλά και για την εστίαση και τη διασκέδαση των εορταστικών ημερών.

Έτσι, σύμφωνα με το ΦΕΚ μέχρι την Πρωτομαγιά, τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της λοίμωξης Covid-19, με τα οποία θα πρέπει να προσαρμοστούμε για να περάσουμε ασφαλείς πασχαλινές γιορτές, είναι τα εξής:
Εστίαση και διασκέδαση
Τα κέντρα διασκέδασης θα λειτουργήσουν αποκλειστικά:
• για όσους έχουν κάνει τις τρεις δόσεις του εμβολίου για τον κορωνοϊό,
• για όσους έχουν κάνει τις δύο δόσεις και έχουν παρέλθει μέχρι εννέα μήνες
• για όσους έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο.
Υπενθυμίζεται ότι ο έλεγχος γίνεται στην είσοδο των κέντρων διασκέδασης και παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας από το προσωπικό και από τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής, ενώ στην περίπτωση που υπάρχει ορχήστρα, οι μουσικοί πρέπει να τηρούν τουλάχιστον ένα μέτρο απόσταση μεταξύ τους.
Στην εστίαση οι κλειστοί χώροι θα λειτουργήσουν αποκλειστικά με τα πιστοποιητικά που ισχύουν και στη διασκέδαση.
Στους ανοιχτούς χώρους εστίασης θα μπορούν να βρίσκονται όλοι όσοι δεν έχουν κάνει εμβόλιο ή τα πιστοποιητικά τους έχουν λήξει. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν αρνητικό rapid ή PCR τεστ 48 ωρών. Οι ανήλικοι από 4 έως 17 ετών μπορούν να προσκομίζουν δήλωση αρνητικού self test.
Από την πλευρά του εστιατορίου, προβλέπεται απολύμανση των καταλόγων και παραμένει υποχρεωτική η χρήση της μάσκας από το προσωπικό.
Με πιστοποιητικό ή
αρνητικό rapid test στις εκκλησίες
Οι πιστοί κατά το φετινό Πάσχα θα μπορούν να προσέρχονται ελεύθερα σε όλους τους χώρους λατρείας και προσευχής, αρκεί να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης σε ισχύ ή αρνητικό τεστ (rapid ή PCR). Οι ανήλικοι από 4 έως 17 ετών μπορούν να προσκομίζουν δήλωση αρνητικού self test.
Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους, εκτός από τους ιερωμένους που λειτουργούν.


Ροή ειδήσεων

Advertisement