Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Επαφές Αναστασίου με τους προέδρους των κοινοτήτων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλης Αναστασίου, ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου, μαζί με τον Διοικητή του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού, Αργύρη Φαλίδα, αφού συναντήθηκαν με τις εθελοντικές ομάδες του Δήμου Πατρέων, ενόψει και του Σ.Τ.Ο. (Συντονιστικό Τοπικό Όργανο) που συνεδρίασε τη Δευτέρα 11 Απριλίου,   είχε διήμερο επαφών (χθες και σήμερα) με τους Προέδρους των Κοινοτήτων των Δημοτικών Ενοτήτων, Ρίου, Μεσσάτιδας, Παραλίας και Βραχνεΐκων.

Στις συναντήσεις ήταν παρόντες οι αντιδήμαρχοι Βαγγέλης Κατσακούλης και Αναστασία Τογιοπούλου. 

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων έγινε συζήτηση σχετικά με τη νέα Πυροσβεστική διάταξη του 2022 καθώς και για ζητήματα που αφορούν στο  επικαιροποιημένο σχέδιο «ΙΟΛΑΟΣ», τα οποία έχουν να κάνουν με  τα μέτρα πρόληψης που πρέπει να ληφθούν και φέτος (καθαρισμοί οικοπέδων, αγροτικών οδών κλπ) βάσει του νέου νομοθετικού πλαισίου για την πρόληψη των πυρκαγιών. 

Η δημοτική Αρχή της Πάτρας, από την πρώτη στιγμή, έχει ως προτεραιότητα την προστασία της ζωής και της λαϊκής περιουσίας, του φυσικού πλούτου της περιοχής μας και με βάση αυτό παίρνει, παρά τις ελλείψεις, όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση έκτακτων φαινομένων. 

Αυτό έχουμε αποδείξει μέχρι τώρα μαζί και με τους υπαλλήλους του Δήμου μας, που είναι στην πρώτη γραμμή. 

Τούτο όμως δεν αναιρεί την κρατική ευθύνη, την ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, οι οποίες δεν υλοποιούν τα αιτήματά μας, για χρηματοδότηση, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μέτρα αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης, για έργα και εξοπλισμό των δημοτικών υπηρεσιών, με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες.

Ο Δήμος, με τους εργαζόμενούς του θα είναι σε επαφή με όλους τους Προέδρους, στο πλαίσιο του φετινού σχεδιασμού της αντιπυρικής περιόδου.


Ροή ειδήσεων

Advertisement