Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: «Φορτωμένος» με 424 κροτίδες και βεγγαλικά

    Εντατικοί είναι οι έλεγχοι της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. για την πάταξη της κατοχής και εμπορίας κροτίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων […]

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Εντατικοί είναι οι έλεγχοι της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. για την πάταξη της κατοχής και εμπορίας κροτίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων ενόψει του Πάσχα.

Μπορεί το έθιμο να θέλει τις μέρες του Πάσχα να γίνεται χρήση από κροτίδες και βεγγαλικά, όμως, επειδή έχουν συμβεί αρκετά ατυχήματα και έχουν ακρωτηριαστεί νέα παιδιά, η Αστυνομία λαμβάνει αυξημένα μέτρα με στόχο να ανακόψει τη δράση όσων κατέχουν και τα διακινούν.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες το πρωί, στην αχαϊκή πρωτεύουσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, συνελήφθη Πατρινός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών πυροτεχνημάτων, παιδικών αθυρμάτων, φωτοβολίδων και συσκευής εκτόξευσης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, εντόπισαν τον άνδρα σε περιοχή της Πάτρας και σε σωματική έρευνα, που του ενήργησαν, βρήκαν στην κατοχή του  και κατέσχεσαν 334 πυροτεχνήματα, 85 κροτίδες και 5 ναυτικές φωτοβολίδες.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών για παράνομη κατοχή κροτίδων και βεγγαλικών.
ΕΛ.ΑΣ.: «ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ»
Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. εφιστά την προσοχή σε όλους ενόψει των εορτών του Πάσχα λέγοντας πως «κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, βεγγαλικών και αυτοσχέδιων ειδών πυροτεχνίας, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το νόμο.

Η Ελληνική Αστυνομία υπενθυμίζει ότι:

  • Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
  • Η καύση βεγγαλικών απαγορεύεται κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα.
  • Αποτρέψτε τα παιδιά από τη χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
  • Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού.
  • Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
  • Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή».


Ροή ειδήσεων

Advertisement