Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Θα είμαι ξανά υποψήφιος το 2024, αποκάλυψε ο Μπάιντεν στον Ομπάμα

Δημοσιεύθηκε

στις

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει και δεύτερη θητεία στις εκλογές του 2024, εξέφρασε στον Μπαράκ Ομπάμα ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Την αποκάλυψη κάνει το -ενημερωμένο για την πολιτική σκηνή της Ουάσινγκτον- The Hill, που επικαλείται δύο ανώνυμες πηγές. Ο Μπάιντεν «ξεκάθαρα το λέει σε όλους» ότι θα είναι υποψήφιος.

Αν κερδίσει το 2024, ο Μπάιντεν θα είναι 82 ετών, ο μεγαλύτερος πρόεδρος σε ηλικία στην ιστορία της χώρας. Εξάλλου, το 2021, όταν ορκίστηκε για πρώτη φορά ήταν ήδη ο γηραιότερος.

Ηδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Μπάιντεν άφηνε να εννοηθεί ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος, ενώ τον Δεκέμβριο έλεγε ότι θα είναι υποψήφιος αν είναι καλά στην υγεία του, πάντα έχοντας στον πλευρό του την Κάμαλα Χάρις. Επίσης τον Δεκέμβριο έλεγε ότι η πιθανότητα μιας υποψηφιότητας του Ντόναλντ Τραμπ το 2024 αυξάνει τις πιθανότητες να είναι και πάλι ο ίδιος.

Παρά ταύτα, οι προθέσεις, έστω και αν διατυπώνονται ανεπίσημα, δεν αρκούν.

Ο Μπάιντεν, πριν ακόμη συμπληρώσει 1,5 έτος στον προεδρικό θώκο έχει να αντιμετωπίσει τα όλο και χαμηλότερα ποσοστά δημοφιλίας. Τον Νοέμβριο, στις ενδιάμεσες εκλογές, οι Ρεπουμπλικανοί μπορεί να σαρώσουν και να ανακτήσουν την πλειοψηφία στο Κογκρέσο, δένοντας τα χέρια του προέδρου.


Ροή ειδήσεων

Advertisement