Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ερασιτεχνικό

Αυτή την κούπα ποιος θα την πάρει;

Δημοσιεύθηκε

στις

Πάτραι-Διαγόρας σήμερα (16:30) στο γήπεδο Προσφυγικών στον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών

Ύστερα από δύο χρόνια απραξίας λόγω πανδημίας, οι πύλες στο ιστορικό γήπεδο των Προσφυγικών θα… ανοίξουν ξανά, προκειμένου σήμερα (16:30) να φιλοξενήσουν τον 49ο φετινό τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών ανάμεσα στον γηπεδούχο Διαγόρα Βραχνεΐκων και το φιλοξενούμενο Πάτραι.

Για το Πάτραι θα είναι η 9η συμμετοχή σε τελικό (με 8 κατακτήσεις), ενώ ο Διαγόρας θα εμφανιστεί για 3η φορά στον τελικό του θεσμού, έχοντας σηκώσει το Κύπελλο μόλις δύο φορές. Ο επίσημος θεσμός του Κυπέλλου Ερασιτεχνών με τη σημερινή του μορφή ξεκίνησε την περίοδο 1971-72 και πρώτος Κυπελλούχος ήταν ο Άρης Πατρών.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΡΑΣΙΝΟ

Τις περισσότερες κατακτήσεις Κυπέλλου μετράει το Πάτραι (συνολικά 8 σε 9 τελικούς που έχει αγωνιστεί), ενώ ακολουθεί ο Άρης Πατρών με 7 κατακτήσεις σε 14 συνολικά τελικούς. Αναλυτικά οι 20 ομάδες που έχουν κατακτήσει τα 46 προηγούμενα Κύπελλα είναι οι εξής: 8 Κύπελλα: Πάτραι, 7 Κύπελλα: Άρης Πατρών, 5 Κύπελλα: Αχαϊκή, 3 Κύπελλα: Ζαβλάνι, Παναιγιάλειος, Εθνικός Πατρών, 2 Κύπελλα: Εθνικός Σαγεΐκων, Ατρόμητος Λάππα, Κεραυνός Αγίου Βασιλείου, Διαγόρας, 1 Κύπελλο: Θύελλα Πατρών, Εθνικός Αιγίου, Αστραπή Ψαροφαΐου, Δόξα Χαλανδρίτσας, Πατραϊκός, Προοδευτική, Φωστήρας Οβρυάς, Αχιλλέας Καμαρών, Τριταιικός, Αναγέννηση Πατρών. Αντίθετα κατακτήσεις Κυπέλλου (με την παλιά του μορφή – διοργανώθηκε από το 1936 μέχρι το 1959 με αρκετές διακοπές) έχουν ακόμα οι Ολυμπιακός Πατρών (6 φορές), Απόλλων (3), Παναχαϊκή (2), Παναιγιάλειος, Αχιλλέας και Αστέρας.

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Κοινή συνέντευξη Τύπου έδωσαν χθες οι προπονητές των δύο ομάδων, με τον προπονητή του Διαγόρα, Δημήτρη Σακελλαρόπουλο να δηλώνει: «Ευελπιστώ να γίνει ένα ωραίο ματς. Να ευχαριστηθούν τα παιδιά, γιατί αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές. Ο καλύτερος ας κερδίσει», ενώ ο Σταμάτης Σαρρής τεχνικός των «πρασίνων» τόνισε: «Είμαστε ευτυχισμένοι, θα παίξουμε τελικό με μια πάρα πολύ δυνατή ομάδα. Τους έχουμε μελετήσει, θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε». Από την πλευρά του, ο αρχηγός του Διαγόρα, Γιώργος Παπαδόπουλος ανέφερε: «Είναι μια διάκριση που την έχουμε ανάγκη μετά τον υποβιβασμό», ενώ από το Πάτραι ο Βασίλης Παπαγεωργίου είπε: «Σεβόμαστε, αλλά δεν φοβόμαστε τον Διαγόρα».

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

Γυναικεία θα είναι η τριάδα, που θα διευθύνει τη σημερινή αναμέτρηση με την Ελένη Αντωνίου να «σφυρίζει» την έναρξη του τελικού. Βοηθούς θα έχει τις Ελένη Αβραμοπούλου και Αλεξία Σταθοπούλου, ενώ 4ος διαιτητής θα είναι ο Αλέξανδρος Φωκάς.

ΤΑΣΟΣ Α. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ροή ειδήσεων

Advertisement