Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: «Φως» στις σκοτεινές πτυχές

Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των γιατρών του Καραμανδανείου, ενώ τη σκυτάλη θα πάρει το προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών

Published

on

«Φως» στις σκοτεινές πτυχές της υπόθεσης θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας συνεχίζουν να ρίχνουν γιατροί και νοσηλευτές που εξέτασαν το κοριτσάκι από την πρώτη ημέρα νοσηλείας του μέχρι την ημέρα που έφυγε από τη ζωή.

Το «κατώφλι» της 18ης ανακρίτριας, που χειρίζεται την υπόθεση δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας από τη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου, πέρασαν χθες τρεις ακόμα γιατροί του Καραμανδανείου, ενώ προχθές κατέθεσαν τέσσερις γιατροί από το παιδιατρικό νοσοκομείο της Πάτρας.

Ανάμεσα στους τέσσερις μάρτυρες που κλήθηκαν ήταν η διευθύντρια της παιδιατρικής κλινικής στο Καραμανδάνειο αλλά και μία ακόμη γιατρός, η οποία ήταν το πρώτο πρόσωπο που συνάντησε στο νοσοκομείο την μικρή Τζωρτζίνα στα επείγοντα περιστατικά, όταν η Ρούλα Πισπιρίγκου την μετέφερε εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γιατρός φέρεται να κατέθεσε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου εμφανίστηκε στο νοσοκομείο λέγοντας πως το κοριτσάκι της είχε εμφανίσει νωρίτερα σπασμούς, δηλαδή έκανε έντονες κινήσεις με τα χέρια και το κεφαλάκι της.

Η μάρτυρας φέρεται να χαρακτήρισε ασαφή την περιγραφή της 33χρονης, ξεκαθαρίζοντας πως στο νοσοκομείο η Τζωρτζίνα δεν εμφάνισε κανένα τέτοιο σύμπτωμα.

«Εμφανίστηκε με την κόρη της, έλεγε πως το παιδάκι έχει σπασμούς, αλλά όταν την ρώτησα πιο συγκεκριμένα πράγματα, δεν ήταν σε θέση να απαντήσει. Αν και ήταν ασαφής ως προς τι ακριβώς εμφάνισε το παιδί, εμείς κάναμε κανονικά εισαγωγή για να γίνουν περισσότερες εξετάσεις, οι οποίες ήταν όλες καθαρές. Μάλιστα, στο νοσοκομείο δεν έκανε κάποιο επεισόδιο» φέρεται να κατέθεσε μεταξύ άλλων στην ανακρίτρια η συγκεκριμένη γιατρός.

 

Πίσω από τα δύο ανώνυμα τηλεφωνήματα φέρεται να βρίσκεται η 33χρονη προφυλακισθείσα

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση – θρίλερ της Πάτρας, με τις πληροφορίες που βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας να δημιουργούν συνέχεια νέα δεδομένα.

Πλέον, άπαντες αναζητούν το πρόσωπο πίσω από τα δύο ανώνυμα τηλεφωνήματα σε δημοσιογράφο, αφού η αποκάλυψή του ενδέχεται να οδηγήσει στη λύση του μυστηρίου.

Μέχρι στιγμής, πίσω από τα δύο εν λόγω τηλεφωνήματα φέρεται να βρίσκεται η Ρούλα Πισπιρίγκου, κάτι που αναμένεται να διερευνηθεί τις επόμενες ημέρες από την ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα αποκάλυψε ο δημοσιογράφος, Πέτρος Κουσουλός, από τον λογαριασμό του τηλεφωνικού αριθμού που χρησιμοποιούσε η 33χρονη μητέρα, το πρωινό της 25ης Μαρτίου έγιναν δυο εξερχόμενες κλήσεις προς το κινητό τηλέφωνο της δημοσιογράφου του Alpha.

Κατά τη διάρκεια των κλήσεων η κατηγορούμενη προσποιήθηκε και πάλι με αλλοίωση φωνής ότι είναι η μητέρα της νυν συντρόφου του Μάνου Δασκαλακη, ενώ μίλησε ξεκάθαρα για δολοφονία των τριών παιδιών και προσπάθησε να ενοχοποιήσει τον Μάνο Δασκαλάκη.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΗΣ

Μιλώντας στην εκπομπή «Live News» και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Όθων Παπαδόπουλος, δικηγόρος 33χρονης, σημείωσε πως πρόκειται για μία δύσκολη υπόθεση με μεγάλο βάρος ενώ αναφερόμενος στα τηλεφωνήματα που φέρεται να έχουν γίνει από την 33χρονη σε δημοσιογράφο και βάζουν στο «κάδρο» τον Μάνο Δασκαλάκη, ο κ. Παπαδόπουλος επεσήμανε πως το στοιχείο αυτό δεν αποτελεί μέρος της δικογραφίας.

«Δεν έχω συγκεκριμένη ενημέρωση από την ίδια και δεν αποτελεί στοιχείο της δικογραφίας που χειρίζομαι. Θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στην επόμενη κατ’ ιδίαν συνάντησή μας. Ας περιμένουμε να δούμε πράγματι αν είναι η ίδια που ακούγεται», τόνισε.

Περιγραφή σοκ από  καρδιολόγο του Ωνασείου

Στις συνεντεύξεις της, αλλά και σε όποιον εξέφραζε το εύλογο ερώτημα «πώς γίνεται 3 αδελφάκια να πεθάνουν μέσα σε τρία χρόνια από αδιευκρίνιστα αίτια, ενώ ήταν απολύτως υγιή» η απάντηση της Ρούλας Πισπιρίγκου ήταν πως ευθύνεται «ένα σπάνιο γονίδιο».

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν χθες σε τηλεοπτική εκπομπή, «οι εξετάσεις των γονιών, αλλά και των παιδιών ήταν απολύτως καθαρές και έδειξαν ότι δεν υπήρχε κάποια κληρονομική πάθηση στην οικογένεια. Οι επιστήμονες αρχικά έκαναν γονιδιακούς ελέγχους στο αίμα της Τζωρτζίνας και της Ίριδας, ελέγχοντας 128 γονίδια που ευθύνονται για καρδιακές παθήσεις και όπως λέει χαρακτηριστικά o καρδιολόγος «δεν βρήκαμε τίποτα».

«Προχωρήσαμε σε ανεξάρτητο έλεγχο των δύο παιδιών, της Ίριδας και της Τζωρτζίνας. Πήραμε το αίμα του ενός παιδιού (Τζωρτζίνα) και το ελέγξαμε για όλα τα 128 γονίδια που συνδέονται με μυοκαρδιοπάθειες και αρρυθμιογόνα, ηλεκτρικά σύνδρομα που προκαλούν νεανικό αιφνίδιο θάνατο. Το ίδιο ακριβώς κάναμε και για το άλλο παιδί (Ίριδα). Το αποτέλεσμα των γενετικών ελέγχων ήταν αρνητικό για μεταλλάξεις, παθολογικές σε όλα τα γονίδια που ελέγχθηκαν. Με λίγα λόγια δεν βρήκαμε τίποτα».

Στην αποκαλυπτική του μαρτυρία, ο καρδιολόγος αναφέρεται λεπτομερώς στην ημέρα του κατέληξε η 9χρονη και στις τελευταίες καταγραφές του απινιδωτή στα κρίσιμα λεπτά του θανάτου της.

Ο καρδιολόγος είναι «καταπέλτης» λέγοντας ότι σε φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να είχε καταγραφεί μια σταδιακή μετάβαση ωσότου καταλήξει το παιδί, κάτι που δεν έχει καταγραφεί, καθώς η καρδιά έπαψε να λειτουργεί απότομα.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement