Σάββατο 21 Μαΐου 2022
Connect with us

Συνεργασίες

«Ο ΟΚΑΑ στο Συνέδριο Ιχθυοκαλλιέργειας 2022»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας συμμετείχε σαν διακεκριμένος χορηγός στο Συνέδριο Ιχθυοκαλλιέργειας 2022, με θέμα «Προκλήσεις και Προοπτικές για μια Γαλάζια – Πράσινη Ιχθυοκαλλιέργεια». 

Στην εκδήλωση εκπροσωπήθηκε το σύνολο του κλάδου, ενώ παρευρέθηκαν ανώτεροι αξιωματούχοι της ΕΕ και υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Κυβέρνησης. Ανάμεσα στους ομιλητές από την Ελλάδα ήταν και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΚΑΑ, κ. Απόστολος Αποστολάκος.

Ο κ. Α.Αποστολάκος στην ομιλία του στην διάρκεια της τρίτης ενότητας του Συνεδρίου με αντικείμενο τις διεθνείς τάσεις της αγοράς για προϊόντα Ιχθυοκαλλιέργειας, ανέπτυξε τις τάσεις οι οποίες διαμορφώνονται στην Ελληνική αγορά, στην λιανική αλλά και στην εστίαση.

Αρχικά, τόνισε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν στην Εφοδιαστική Αλυσίδα των Αλιευμάτων οι  11 Ιχθυοσκαλες που εποπτεύει ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας ανά την Επικράτεια και πώς αυτό μπορεί να αξιοποιηθεί από τον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας.

Στην συνέχεια, αφού αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της πανδημίας στις διατροφικές συνήθειες των καταναλωτών και στο πώς τα πιστοποιημένα αλιεύματα ιχθυοκαλλιέργειας προάγουν την βιωσιμότητα, ανέπτυξε τις νέες τάσεις που αναφάνηκαν στα Super-Markets και στα Ιχθυοπωλεία, αλλά και στον κλάδο της εστίασης, ο οποίος απορροφά μεγάλες ποσότητες αλιευμάτων.

Τόνισε πώς  ο ΟΚΑΑ αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα παροχής υπηρεσιών, το οποίο δημιουργώντας την δική του Ψηφιακή Στρατηγική για την διακίνηση Αλιευμάτων μέσω της εφαρμογής «e-Ιχθυόσκαλα» θα διασυνδέσει τον κλάδο. Η εφαρμογή είναι ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα Διασύνδεσης των Ιχθυοσκαλών με τα Κεντρικά, το οποίο θα υποστηρίζει την προέλευση και την ασφάλεια των προϊόντων, την αξιόπιστη πληροφόρηση των εμπλεκομένων και θα συνεισφέρει, τελικά, στην Εθνική Στατιστική αλιευμάτων.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Α.Αποστολάκος αναφέρθηκε και στην εφαρμογή «E-Λαχαναγορά» – το χονδρεμπορικό marketplace που δημιούργησε ο ΟΚΑΑ –  το οποίο, παρέχει την δυνατότητα σε όλους τους συνεργαζόμενους Ιχθυεμπόρους με τον ΟΚΑΑ να αποκτήσουν το δικό τους ηλεκτρονικό κατάστημα, προάγοντας την αύξηση των πωλήσεών τους και την ανάπτυξη νέου πελατολογίου συμπληρωματικά στο φυσικό τους κατάστημα.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις  15 & 16 Απριλίου 2022, στο «Μέγαρο Μουσικής -Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ την διοργάνωση ανέλαβε η εταιρία  AMBIO Α.Ε, με την υποστήριξη της  Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ).

Περισσότερα

Συνεργασίες

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Interamerican Γιάννης Καντώρος, νέος Πρόεδρος του Ελληνο-Ολλανδικού Συνδέσμου HeDa

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Νέα καθήκοντα για τον κ. Γιάννη Καντώρο, διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου  Interamerican, μέλος της Achmea, ο οποίος μετά τις αρχαιρεσίες της Πέμπτης 12 Μαΐου, ανέλαβε την προεδρία του Ελληνο- Ολλανδικού Συνδέσμου HeDA.

Η εκδήλωση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Ελληνο-Ολλανδικού Συνδέσμου HeDa, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, με κύριο στόχο την ενημέρωση των μελών γύρω από τις δράσεις και τα πεπραγμένα του έτους 2021, την έγκριση απολογισμού 2021 και προϋπολογισμού 2022, καθώς και η ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής κατόπιν διαδικασίας αρχαιρεσιών.

Με τη λήξη της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου, η Γενική Συνέλευση προέβη σε μυστική ψηφοφορία, όπου τα μέλη ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους και επανεξέλεξαν τις 10 υπάρχουσες εταιρείες του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και την 11η εταιρεία INZEB, ως νέο μέλος του.

Ο νέος Πρόεδρος κ.Γιάννης Καντώρος δήλωσε σχετικά «Ευχαριστώ από καρδιάς τον απερχόμενο Πρόεδρο, κ. Kωνσταντίνο Μαγγιώρο, για τη σημαντική συμβολή και υποστήριξή του στον Ελληνο-Ολλανδικό Σύνδεσμο HeDa κατά τη διάρκεια της πενταετούς θητείας του. Χαίρομαι ειλικρινά για την εκλογή μου και δεσμεύομαι να συμβάλλω στη συνέχεια των άρρηκτων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, στη διατήρηση και επέκταση της εξωστρέφειας του Συνδέσμου και στη σύνδεσή του με την επιχειρηματική κοινότητα». 

 

Περισσότερα

Συνεργασίες

Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας:   Σταθερή η επένδυση της Interamerican για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των πελατών της

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Interamerican μέσα από τη διαρκή επένδυσή της σε ανθρώπινο δυναμικό, υποδομές, τεχνογνωσία και συνεργασίες στον τομέα της Οδικής Ασφάλειας και Βοήθειας αποδεικνύει έμπρακτα την κοινωνικά υπεύθυνη στάση της απέναντι στους οδηγούς που την εμπιστεύονται, προκειμένου να έχουν ασφαλείς και απρόσκοπτες μετακινήσεις. 

Η Οδική  Βοήθεια Interamerican, που επιχειρεί από το 1992, φροντίζει για την οδική ασφάλεια και εξυπηρέτηση των 1.460.000 ασφαλισμένων οχημάτων της.   Οι υπηρεσίες υποστηρίζονται από το εξειδικευμένο προσωπικό 350 επαγγελματιών, την τηλεφωνική γραμμή 1158 που μπορούν να καλούν οι οδηγοί 24/7 σε περίπτωση οποιουδήποτε προβλήματος προκύψει στο όχημά τους (μπαταρία, καύσιμα, λάστιχο, μηχανική βλάβη, ατύχημα), τα 222 ιδιόκτητα οχήματα εξυπηρέτησης (μηχανές, ρυμουλκά, πλατφόρμες), τα οποία είναι σε ετοιμότητα σε 111 σημεία εξυπηρέτησης, σε όλη την Ελλάδα, καλύπτοντας με τον τρόπο αυτό, όλους τους κεντρικούς οδικούς άξονες της χώρας. 

Πέραν της τηλεφωνικής γραμμής 1158, οι οδηγοί μπορούν εύκολα και γρήγορα να ειδοποιήσουν την Οδική Βοήθεια της Interamerican και να ενημερώσουν για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουν σε σχέση με το όχημά τους, μέσω της mobile εφαρμογής Drive Οn

 

Ενδεικτικά, το 2021 η Οδική Βοήθεια της Interamerican υποστήριξε 518.800 ασφαλισμένους, οι οποίοι χρειάστηκαν βοήθεια στον δρόμο. Ρυμούλκησε 181.600 οχήματα, επισκεύασε πάνω από 9.000 αυτοκίνητα στο δίκτυο CAR POINT σε όλη την Ελλάδα και στο κεντρικό της κατάστημα στην Αθήνα και προσέφερε τη νέα υπηρεσία αλλαγής μπαταρίας σε 1.664 ασφαλισμένους, στο σημείο ακινητοποίησης του οχήματός τους. 

Επιπλέον, η Anytime, το direct brand της Interamerican, το 2021 λάνσαρε το Smart Drive, ένα καινοτόμο πρόγραμμα ασφάλισης αυτοκινήτου που προάγει τη σωστή οδηγική συμπεριφορά και επιβραβεύει τους οδηγούς για την ασφαλή οδήγησή τους. 

Στον τομέα της ευαιασθητοποίησης των πολιτών, η Εταιρία αξιοποιώντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία των επαγγελματιών της, προωθεί από τα δικά της μέσα, περιεχόμενο για την Οδική Ασφάλεια. Παράλληλα, συνάπτει συνεργασίες με οργανισμούς και ακαδημαϊκους φορείς για την ανταλλαγή γνώσης πάνω σε θεματα τεχνολογικών εξελίξεων, στατιστικών και καλών πρακτικών που θα μπορούσαν να υιοθετηθούν και στη χώρα μας. Μία από αυτές είναι και η συνεργασία με το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας του Εθνικού Μετσόβιο Πολυτεχνείου.

Όπως αναφέρει ο Γενικός Διευθυντής της Interamerican Βοηθείας, κ. Γιώργος Βαλαής «Η ασφάλεια και η παροχή βοήθειας βρίσκονται στην καρδιά της επιχειρησιακής δραστηριότητας του Ομίλου και αυτό επιβεβαιώνεται από την πρόσφατη έγκριση επενδυτικού πλάνου ύψους άνω των 5 εκατομμυρίων ευρώ σε βάθος διετίας, σε νέες τεχνολογίες και την ανανέωση και επέκταση του ιδιόκτητου στόλου εξειδικευμένων οχημάτων της Οδικής Βοήθειας της Interamerican». 

 

Περισσότερα

Συνεργασίες

H Anytime της Interamerican, Χρυσός Χορηγός στο TEDx University of Piraeus 2022

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

 

H Anytime, το direct brand της Interamerican, είναι ο Χρυσός Χορηγός στο 10o και επετειακό TEDx University of Piraeus, που διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και μία μεγάλη ομάδα εμπνευσμένων και δραστήριων φοιτητών και εθελοντών.

Η φετινή εκδήλωση με θέμα «Against The Clock», θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με στόχο να προωθήσει διαχρονικές, αλλά και πρωτοποριακές ιδέες μέσα από ένα ταξίδι στο παρελθόν, που βοηθάει στην κατανόηση και βελτίωση του παρόντος, αλλά και στη δημιουργία του μέλλοντος.

Ταλαντούχοι ομιλητές από τον χώρο της τεχνολογίας, της επιστήμης, της τέχνης, του πολιτισμού και της εκπαίδευσης θα μιλήσουν για τη δική τους «Αgainst the Clock» ενδιαφέρουσα πορεία ζωής, δίνοντας κίνητρο και δύναμη στους νέους να ηγηθούν αυτόν τον κόσμο, τολμώντας να κάνουν τις επιθυμίες τους πράξη.

Από μία τέτοια διοργάνωση δε θα μπορούσε να απουσιάζει η Anytime της Interamerican, που αποτελεί ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας και στηρίζει δυναμικές ομάδες και ανθρώπους με αποφασιστικότητα, τόλμη και δημιουργικότητα. Σε μία εποχή που συνεχώς αλλάζει, η Anytime βρίσκεται και πάλι δίπλα στους νέους, θέλοντας να συμβάλλει έμπρακτα στη διάδοση καινοτόμων ιδεών, που οδηγούν σε έναν παραγωγικό προβληματισμό με στόχο την αλλαγή στον κόσμο.

Η Anytime με φιλοσοφία της να κάνει κάθε στιγμή τη θετική διαφορά στην καθημερινότητα και  στη ζωή των ανθρώπων, ενθαρρύνει τους νέους και υποστηρίζει όλες τις πρωτοποριακές ενέργειες που γίνονται όχημα για να ένα καλύτερο αύριο.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα