Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Συνεργασίες

«Ο ΟΚΑΑ στο Συνέδριο Ιχθυοκαλλιέργειας 2022»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας συμμετείχε σαν διακεκριμένος χορηγός στο Συνέδριο Ιχθυοκαλλιέργειας 2022, με θέμα «Προκλήσεις και Προοπτικές για μια Γαλάζια – Πράσινη Ιχθυοκαλλιέργεια». 

Στην εκδήλωση εκπροσωπήθηκε το σύνολο του κλάδου, ενώ παρευρέθηκαν ανώτεροι αξιωματούχοι της ΕΕ και υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Κυβέρνησης. Ανάμεσα στους ομιλητές από την Ελλάδα ήταν και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΚΑΑ, κ. Απόστολος Αποστολάκος.

Ο κ. Α.Αποστολάκος στην ομιλία του στην διάρκεια της τρίτης ενότητας του Συνεδρίου με αντικείμενο τις διεθνείς τάσεις της αγοράς για προϊόντα Ιχθυοκαλλιέργειας, ανέπτυξε τις τάσεις οι οποίες διαμορφώνονται στην Ελληνική αγορά, στην λιανική αλλά και στην εστίαση.

Αρχικά, τόνισε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν στην Εφοδιαστική Αλυσίδα των Αλιευμάτων οι  11 Ιχθυοσκαλες που εποπτεύει ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας ανά την Επικράτεια και πώς αυτό μπορεί να αξιοποιηθεί από τον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας.

Στην συνέχεια, αφού αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της πανδημίας στις διατροφικές συνήθειες των καταναλωτών και στο πώς τα πιστοποιημένα αλιεύματα ιχθυοκαλλιέργειας προάγουν την βιωσιμότητα, ανέπτυξε τις νέες τάσεις που αναφάνηκαν στα Super-Markets και στα Ιχθυοπωλεία, αλλά και στον κλάδο της εστίασης, ο οποίος απορροφά μεγάλες ποσότητες αλιευμάτων.

Τόνισε πώς  ο ΟΚΑΑ αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα παροχής υπηρεσιών, το οποίο δημιουργώντας την δική του Ψηφιακή Στρατηγική για την διακίνηση Αλιευμάτων μέσω της εφαρμογής «e-Ιχθυόσκαλα» θα διασυνδέσει τον κλάδο. Η εφαρμογή είναι ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα Διασύνδεσης των Ιχθυοσκαλών με τα Κεντρικά, το οποίο θα υποστηρίζει την προέλευση και την ασφάλεια των προϊόντων, την αξιόπιστη πληροφόρηση των εμπλεκομένων και θα συνεισφέρει, τελικά, στην Εθνική Στατιστική αλιευμάτων.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Α.Αποστολάκος αναφέρθηκε και στην εφαρμογή «E-Λαχαναγορά» – το χονδρεμπορικό marketplace που δημιούργησε ο ΟΚΑΑ –  το οποίο, παρέχει την δυνατότητα σε όλους τους συνεργαζόμενους Ιχθυεμπόρους με τον ΟΚΑΑ να αποκτήσουν το δικό τους ηλεκτρονικό κατάστημα, προάγοντας την αύξηση των πωλήσεών τους και την ανάπτυξη νέου πελατολογίου συμπληρωματικά στο φυσικό τους κατάστημα.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις  15 & 16 Απριλίου 2022, στο «Μέγαρο Μουσικής -Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ την διοργάνωση ανέλαβε η εταιρία  AMBIO Α.Ε, με την υποστήριξη της  Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ).

Ροή ειδήσεων

Advertisement