Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Απίστευτο!- Ιερέας δεν μύρωσε γυναίκα επειδή φορούσε παντελόνι!

Αρνήθηκε να της δώσει ακόμη και  βαμβάκι και μάλιστα της έσπρωξε το χέρι, όπως καταγγέλλει η ίδια στην «Γ» 

Published

on

Πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε χθες το απόγευμα σε Ιερό Ναό της Άνω Πόλης Πατρών όταν ιερέας αρνήθηκε να μυρώσει μια γυναίκα, επειδή προσήλθε φορώντας παντελόνι!

Η γυναίκα είχε πάει στον Εκκλησία με το παιδί της για να μυρωθεί και να λάβει ευλογία και όπως η ίδια καταγγέλλει στην «Γ», ο ιερέας αρνήθηκε να τη μυρώσει επειδή δεν φορούσε φούστα.

Όταν μάλιστα, η ίδια ζήτησε να της δώσει έστω λίγο μύρο σε ένα βαμβάκι, της το αρνήθηκε και όπως η ίδια υποστηρίζει, της έσπρωξε το χέρι.

«Πήγα να ευλογηθώ και να πάρω μύρο και ένας ιερέας έκρινε να μην με μυρώσει επειδή φορούσα παντελόνι. Εάν είναι δυνατόν. Τόσες γυναίκες πηγαίνουν να μυρωθούν φορώντας παντελόνι, είναι πρωτόγνωρο αυτό που συνέβη. Τόσα χρόνια ποτέ δεν μου έχει συμβεί ξανά. Είναι ανεπίτρεπτο. Ποιος δίνει το δικαίωμα στον ιερέα να μην με μυρώσει; Είναι Μεγάλη Εβδομάδα, πήγα με το παιδί μου στην Εκκλησία να ευλογηθώ και έφυγα κλαίγοντας και ταραγμένη από αυτήν την ανεπίτρεπτη συμπεριφορά του ιερέα. Είναι θλιβερό. Ελπίζω η Μητρόπολη να λάβει μέτρα και να μην επιτρέψει τέτοιες συμπεριφορές», δηλώνει στην «Γ».

Υπογραμμίζει ότι είναι αποφασισμένη να ενημερώσει την Μητρόπολη για τα όσα υπέστη με την ελπίδα να ληφθούν μέτρα και να μην βιώσει αντίστοιχη συμπεριφορά κανείς άλλος.

Η γυναίκα, όπως μας είπε, αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και πήγε με πίστη και προσευχή να εκφράσει την ευλάβειά της στον Κύριο, αλλά έγινε αποδέκτης αυτής της απαράδεκτης συμπεριφοράς.

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι σε όλους τους Ιερούς Ναούς ιδίως στο κέντρο της Πάτρας πολλές γυναίκες, εργαζόμενες κυρίως αλλά και νέα κορίτσια, φορώντας παντελόνι, προσέρχονται με ευλάβεια για να μυρωθούν και να λάβουν ευλογία και ουδέποτε ιερέας έχει αρνηθεί να τις ευλογήσει και να τις μυρώσει.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement