Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τον έπιασαν 18 χρόνια μετά την ληστεία της Εφύρας – «Φαντομάς» με ιστορικό

Δημοσιεύθηκε

στις

Ως ένας κακοποιός με ογκώδη φάκελο στην αστυνομία και βεβαρυμμένο παρελθόν χαρακτηρίζεται ο 47χρονος άνδρας Αλβανικής υπηκοότητας που συνελήφθη το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης στην Αμαλιάδα από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας.

Εντοπίστηκε σε καφετέρια στο κέντρο της Αμαλιάδας και στην θέα των αστυνομικών προσπάθησε να διαφύγει, ακολούθησε καταδίωξη και τελικά συνελήφθη.

Ο λόγος για τον λεγόμενο «φαντομά» της Αμαλιάδας που κατά το παρελθόν και κυρίως την δεκαετία του 2000 είχε διαπράξει σωρεία αδικημάτων, στην πλειοψηφία τους πλημμελήματα, που όμως με το πέρασμα των χρόνων παραγράφηκαν, με το τελευταίο περιστατικό να σημειώνεται πριν από δώδεκα ημέρες όπου διέπραξε νέα ληστεία σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Κουρούτα.

Όμως, σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, για την ληστεία στα ΕΛΤΑ της Εφύρας τον Νοέμβριο του 2004. Τότε μαζί με έναν ομοεθνή του είχε καταφέρει να αποσπάσει από το υποκατάστημα το ποσό των 20.500 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς» ο 47χρονος το 2006-2007 διέφυγε για την Ιταλία, όπου πιθανολογείται ότι και εκεί συνέχισε την εγκληματική του δραστηριότητα χωρίς ωστόσο να συλληφθεί.

Παρέμενε άφαντος για περισσότερα από 15 χρόνια. Όταν συνελήφθη από τους άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας έδωσε ψευδή στοιχεία αλλά ταυτοποιήθηκε από την εξέταση των δακτυλικών του αποστημάτων. Όπως φαίνεται τις τελευταίες ημέρες είχε επιστρέψει στην Αμαλιάδα και διέμενε σε παραπήγματα και εγκαταλελειμμένα σπίτια.

«Σήκωσαν 20.500 ευρώ και εξαφανίστηκαν»

«Ένοπλοι κουκουλοφόροι ‘’χτύπησαν’’ χθες το μεσημέρι στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ Εφύρας και διέφυγαν με λεία 20.500 ευρώ. Η θρασύτατη ληστεία έγινε στις 14:35 το μεσημέρι, ενώ στο χωριό επικρατούσε ησυχία καθώς οι περισσότεροι κάτοικοι είχαν επιστρέψει από τις δουλείες τους στα σπίτια τους.

Οι δράστες δεν δίστασαν να απειλήσουν με τον κυνηγετικό όπλο που είχαν την ζωή τόσο του προϊσταμένου των  ΕΛΤΑ Νικόλαου Ντακούλια όσο και μιας γυναίκας που έτυχε να περνά από τον δρόμο την ώρα που έβγαιναν από το υποκατάστημα. Πέντε λεπτά ήταν αρκετά για να ολοκληρώσουν το έργο τους».

Το συγκεκριμένο απόσπασμα είναι από το ρεπορτάζ της εφ. «Πατρίς» και της δημοσιογράφου Πέλυς Μπεβούδα, στις 4 Νοεμβρίου 2004, μια ημέρα δηλαδή μετά την ληστεία στα ΕΛΤΑ της Εφύρας. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ οι δύο δράστες είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους με μαύρες κάλτσες, εισέβαλαν στο γραφεία και με παρατεταμένη την καραμπίνα απείλησαν τους δύο εργαζόμενους. Οι δύο δράστες κατάφεραν να κλέψουν συνολικά 20.000 ευρώ σε δύο χάρτινα κουτιά και 500 ευρώ σε κέρματα σε μια νάιλον σακούλα.

Στη συνέχεια διέφυγαν με ένα ασημί τζιπ, το οποίο είχε κλαπεί πριν από λίγο καιρό από την Κυπαρισσία και τρεις ημέρες πριν από τη ληστεία είχε εμπλακεί σε τροχαίο στην Πάτρα. Την ίδια ημέρα (σ.σ 4 Νοεμβρίου 2004) άνδρες της Ασφάλειας που έχουν αναλάβει τις έρευνες εντοπίζουν στο Κατάκολο το ασημί τζιπ «Toyata Rav» με αριθμό κυκλοφορίας ΚΜΗ-6808 με το οποίο οι δράστες είχαν διαφύγει μετά την ληστεία και τον είχαν εγκαταλείψει.

Στο πόρτ μπαγκάζ, από ένα κενό ανάμεσα σε αυτό και το πίσω κάθισμα εντοπίζεται και η κυνηγετική καραμπίνα, την οποία έφεραν οι δράστες κατά την διάρκεια της ληστείας. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών είχαν επικεντρωθεί στην περιοχή της Αμαλιάδας, της Πηνείας και των γύρω περιοχών .

Μια εβδομάδα αργότερα, στις 9 Νοεμβρίου 2004, ο τότε αστυνομικός διευθυντής της Ηλείας, κ. Ανδρέας Χρυσανθακόπουλος παραχωρεί συνέντευξη τύπου και ανακοινώνει την εξιχνίαση της ληστείας. Δράστες ήταν δύο Αλβανοί υπήκοοι, ηλικίας 36 και 29 ετών αντίστοιχα. Ο πρώτος είχε συλληφθεί και ο 29χρονος διέφευγε της σύλληψης, μέχρι τις 19 Απριλίου 2022, όταν και συνελήφθη σε ηλικία 47 ετών.

 

https://www.patrisnews.com/ton-epiasan-18-chronia-meta-tin-listeia-tis-efyras-fantomas-me-istoriko/


Ροή ειδήσεων

Advertisement