Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάσχα με πληρότητες και κλίμα κατάνυξης στα Καλάβρυτα

Published

on

Με πληρότητα που ξεπερνά το 70% θα περάσει το τριήμερο του Πάσχα στα Καλάβρυτα όπου, μετά από μια επιτυχημένη χειμερινή περίοδο, ακολουθεί ένα «ζεστό» 15ήμερο το οποίο συνδυάζεται και με την Πρωτομαγιά (αργίες Κυριακής 1/5 και Δευτέρα 2/5 2022).

Ο κατανυκτικός εορτασμός του Πάσχα, στις μονές Μ. Σπηλαίου, Αγ. Λαύρας και Παναγίας Μακελλαριάς αλλά η γραφικότητα του εορτασμού στα δεκάδες Καλαβρυτοχώρια, αποτελούν πόλο έλξης και φέτος για χιλιάδες επισκέπτες και ιδιαίτερα τους ετεροδημότες που σπεύδουν να ανοίξουν τα εξοχικά τους για το Πάσχα.

Φέτος, λόγω της σταδιακής χαλάρωσης και επικείμενης άρσης των μέτρων στις αερομεταφορές, υπάρχει ενδιαφέρον, από το Πάσχα και από πολλούς εξ Αμερικής και άλλων περιοχών, ομογενείς που θέλουν να επιστρέφουν στον τόπο καταγωγής τους.
Σε πρώτη ζήτηση είναι ήδη τα καταλύματα τύπου AirBNB τόσο στα Καλάβρυτα όσο και στην ευρύτερη περιοχή του Διακοπτού καθώς πολλοί είναι οι ομογενείς που θέλουν να είναι κοντά στον τόπο καταγωγής αλλά και τη θάλασσα ενώ το τρενάκι του Οδοντωτού είναι ένας μοναδικός συνδυασμός για να καλυφθούν οι ανάγκες όλων, και των φιλοξενουμένων στην περιοχή.

Σήμερα Μ. Παρασκευή το πρωί, στον Μεγάλο Εσπερινό και την Αποκαθήλωση στον Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαβρύτων θα χοροστατήσει ο σεβ. Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερώνυμος ενώ το απόγευμα, χιλιάδες Καλαβρυτινοί και επισκέπτες αναμένεται να συναντηθούν στην μεγάλη περιφορά, μετά την Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου, συνοδεία της Φιλαρμονικής αλλά και της φημισμένης Χορωδίας του Καθεδρικού Ναού.

Ροή ειδήσεων

Advertisement