Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ερασιτεχνικό

Το ήθελε ο Διαγόρας (Το τρίτο ημίχρονο του μεγάλου Τελικού)

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Για 3η φορά αναδείχθηκε Κυπελλούχος στην ιστορία του

 

Ο Διαγόρας όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και αρκετό καιρό δεν κατάφερε να παραμείνει στην μεγάλη κατηγορία της Γ’ Εθνικής και υποβιβάστηκε στο τοπικό ποδόσφαιρο μετά από πολλά, πολλά χρόνια.

Παρά την μεγάλη απογοήτευση που επικρατούσε στο «στρατόπεδο» του Δημήτρη Σακελλαρόπουλου όλοι ήθελαν την κούπα του Κυπέλλου Ερασιτεχνών για να απαλύνει όσο αυτό είναι δυνατόν την πίκρα του υποβιβασμού.

Οι Βραχνιώτες που κράτησαν όλο το ρόστερ κατάφεραν να νικήσουν το Πάτραι με 2-0 και να προσθέσουν στην τροπαιοθήκη τους το 3ο Κύπελλο Ερασιτεχνών στην ιστορία του Συλλόγου χάρη στα τέρματα των Γεωργαντόπουλου και Αποστολόπουλου.

Η ΠΙΚΡΙΑ ΤΟΥ ΣΑΡΡΗ

Στη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο προπονητής του Πάτραι Σταμάτης Σαρρής ανέφερε ότι η ομάδα του δεν πρόλαβε να πάρει τις «ανάσες» που χρειαζόταν από τα συνεχόμενα παιχνίδια που έδωσε το τελευταίο δεκαπενθήμερο χωρίς όμως να ρίξει και την ευθύνη στο συγκεκριμένο γεγονός αναφέροντας ότι έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

Το Πάτραι ωστόσο μπροστά του έχει έναν «Γολγοθά» καθώς θα διεκδικήσει την άνοδό του μέσω της διαδικασίας των μπαράζ. Ο Σταμάτης Σαρρής σε δηλώσεις του ανέφερε ότι αυτό το διάστημα προσπαθεί να μάθει πράγματα για τους αντιπάλους του έτσι ώστε το Πάτραι να είναι «διαβασμένο» και να διεκδικήσει την άνοδο στη Γ’ Εθνική που τόσο πολύ αναζητά.

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ

Ο Διαγόρας αναμένεται να είναι δυνατός στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας καθώς όπως μας αποκάλυψε ο προπονητής της ομάδας Δημήτρης Σακελλαρόπουλος αναμένεται να μείνει σχεδόν όλο το ρόστερ. «Οι παίκτες μου όπως έδειξαν επιθυμούν να παραμείνουν στον σύλλογο, γουστάρουν τον Διαγόρα» τόνισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο Σακελλαρόπουλος δείχνοντας ότι η ομάδα των Βραχνεΐκων θα διεκδικήσει άμεσα στην επιστροφή της στην μεγάλη κατηγορία των εθνικών κατηγοριών.

 

Σύσσωμη η διαιτησία

Στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών σύσσωμη βρέθηκε η διαιτησία παρακολουθώντας την αναμέτρηση αλλά και την τριάδα των ρέφερι που τη διεύθυναν.

Η επιτροπή στα πηγαδάκια ανέφερε ότι η Ελένη Αντωνίου δεν είχε κανένα πρόβλημα βγάζοντας με τον καλύτερο τρόπο τον τελικό.

 

 

Μπήκαν από την «πίσω» πόρτα

Όπως είχε γίνει γνωστό οι ομάδες αποφάσισαν οι εισπράξεις του τελικού από τα εισιτήρια των φιλάθλων να δοθούν στην Ένωση έτσι ώστε να χρησιμοποιηθούν για τις εργασίες του γηπέδου των Προσφυγικών. Και ενώ λοιπόν στο μεγάλο τελικό βρέθηκαν πάνω από 1.000 άτομα τα εισιτήρια που κόπηκαν ήταν 524. Αυτό σημαίνει ότι αρκετοί δεν μπήκαν στην διαδικασία να πάρουν το εισιτήριό τους έτσι ώστε να προσφέρουν για την ολοκλήρωση των εργασιών.

Για τους κακοπροαίρετους ο γράφων θα μπορούσε να περάσει ελεύθερα με τη δημοσιογραφική του ταυτότητα ωστόσο θεώρησε σωστό να συμβάλει οικονομικά. Την ίδια ώρα βλέπαμε διοικητικούς και άλλους παράγοντες που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο να περνάνε ελεύθερα.

 

Αναμνηστική φωτογραφία

Μετά το τέλος του μεγάλου τελικού ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Άγγελος Αποστολόπουλος και ο αντιπρόεδρος Ανδρέας Παπαγιαννόπουλος πόζαραν στον φακό της «Γ» με τους ρέφερι της αναμέτρησης.

Γυναικεία υπόθεση ήταν ο τελικός με τις Αντωνίου, Σταθοπούλου και Αβραμοπούλου να μην είχαν ιδιαίτερα προβλήματα.

Στην φωτό διακρίνονται από αριστερά οι Αλέξανδρος Φωκάς (4ος), Ανδρέας Παπαγιαννόπουλος (αντιπρόεδρος του Συνδέσμου διαιτητών), Ελένη Αντωνίου (διαιτητής), Ελένη Αβραμοπούλου (α’ βοηθός), Αλεξία Σταθοπούλου (β’ βοηθός) και Άγγελος Αποστολόπουλος (πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών).

 

Ζήτησαν το Κύπελλο

Αρκετοί ήταν οι φίλαθλοι του Διαγόρα που βρέθηκαν στον μεγάλο τελικό έτσι ώστε να στηρίξουν την αγαπημένη τους ομάδα.

Μάλιστα μετά το τέλος του τελικού που ο Διαγόρας αναδείχθηκε για 3η φορά στην ιστορία του Κυπελλούχος οι φίλοι των Βραχνεΐκων ζήτησαν από τον πρόεδρο της ομάδας Χρήστο Λούβαρη να δώσει την κούπα στην κερκίδα. Ο Λούβαρης φυσικά έδωσε το Κύπελλο με τους φίλους να το σηκώνουν ψηλά και να φωνάζουν Διαγόρας.

 

Όμορφες οικογενειακές στιγμές

Ο Περικλής Παπαδόπουλος είναι ο άνθρωπος που στηρίζει οικονομικά τον Διαγόρα Βραχνεΐκων εδώ και πολλά χρόνια με την διοίκηση πριν από την έναρξη του μεγάλου τελικού να τον βραβεύει για την προσφορά του.

Ο Διαγόρας κατέκτησε το 3ο Κύπελλο στην ιστορία του και δεν θα μπορούσε να μην ήταν ευτυχισμένος γι’ αυτό. Στην φωτό ο Περικλής Παπαδόπουλος διακρίνεται με μέλη της οικογένειάς του εμφανώς χαρούμενος για το επίτευγμα. Από αριστερά ο Περικλής Παπαδόπουλος, οι δίδυμες ανιψιές του Βαλέρια και Μελίνα, η κόρη του Ρένια και φυσικά ο γιος του και αρχηγός του Διαγόρα Γιώργος Παπαδόπουλος.

 

 

Παρούσα και η δημοτική αρχή

Τον τελικό κυπέλου ΕΠΣΑ, μεταξύ των ομάδων ΑΠΣ Πάτραι και ΑΟ Διαγόρα Βραχνεΐκων, παρακολούθησε την Τετάρτη το απόγευμα στο γήπεδο Προσφυγικών ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτη Μελά, τον αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκη Πετρόπουλο, τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Δημοτικών Γηπέδων Ποδοσφαίρου, Γιάννη Παυλάκη και τα μέλη Σπύρο Τσίλιο, Δημήτρη Σουγλέρη και Ηλία Γεωργακόπουλο.

Στις εξέδρες του γηπέδου έδωσαν βροντερό «παρών» εκατοντάδες φίλαθλοι των δύο ομάδων.

Το Κύπελλο σήκωσε ο Διαγόρας Βραχνεΐκων που επικράτησε με σκορ 2-0 του Πάτραι.

Ο δήμαρχος κλήθηκε και απένειμε τα μετάλλια στους παίκτες του κυπελλούχου ενώ προηγουμένως το κύπελλο τους απένειμε ο πρόεδρος της ΕΠΣΑ, Άγγελος Δανιήλ. Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού απένειμε το βραβείο στον MVP του αγώνα, Φώτη Γεωργαντόπουλο, που ήταν και ο σκόρερ του πρώτου γκολ του Διαγόρα.

 

ΕΠΣ ΑΧΑΪΑΣ ΓΙΑ ΤΕΛΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥ: «Να πάρει θέση ο Διαγόρας»

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας τοποθετήθηκε ύστερα από τα όσα έλαβαν χώρα προχθές στον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Διαγόρας-Πάτραι -κάτι που είχε αναφέρει και η «Γ» στο χθεσινό της φύλλο- και με ανακοίνωση, που εξέδωσε, τονίζει να πάρει θέση ο Διαγόρας Βραχνεΐκων κι επίσημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση, που εξέδωσε χθες αναφέρει: «Μια γιορτή που σχεδιάσαμε με επιτυχία και από ανεγκέφαλους φιλάθλους και παράγοντες έγινε ντροπή για το αχαϊκό ποδόσφαιρο και για αυτούς που έχουν την ευθύνη.

Ο σχεδιασμός από την ΕΠΣΑ ήταν να διεξαχθεί ξανά τελικός μετά από 20 χρόνια στο ιστορικό γήπεδο των Προσφυγικών, κάτι το οποίο στέφθηκε με επιτυχία. Με την παρουσία χιλίων και πλέον φιλάθλων, με την παρουσία νεαρών ποδοσφαιριστών των ακαδημιών των δύο ομάδων, με βραβεύσεις και με γιορτινή ατμόσφαιρα.

Ο σχεδιασμός από παράγοντες που εκπροσωπούν την τοπική κοινωνία των Βραχνεΐκων ήταν η ασέβεια και οι βρισιές με ελεεινούς χαρακτηρισμούς στην πολιτειακή και ποδοσφαιρική ηγεσία της πόλης.

Ασέβεια στον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, ασέβεια στον πρόεδρο της ΕΠΣ Αχαΐας, στον αντιπρόεδρο και στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΣΑ. Ζητούμε από την διοίκηση του Διαγόρα να πάρει επίσημα θέση. Τέτοιες πρακτικές καθιστούν την Ένωση πιο δυνατή ώστε να τις αντιμετωπίσει. Η πλειοψηφία της Ε.Ε. της ΕΠΣ Αχαΐας».

 

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Άμεση απάντηση στην ΕΠΣ Αχαΐας

Άμεση ήταν η απάντηση της διοίκησης του Διαγόρα, προς την ΕΠΣ Αχαΐας η οποία με χθεσινή ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η ομάδα του Διαγόρα Βραχνεΐκων εξέδωσε ανακοίνωση για τα χθεσινά γεγονότα στον τελικό του Κυπέλλου. Δεν επιθυμούμε σε καμία περίπτωση, να συμβαίνουν γεγονότα σε κάθε γήπεδο, που αμαυρώνουν το ποδόσφαιρο, το οποίο σε κάθε αγώνα πρέπει να είναι γιορτή. Δυστυχώς όμως, συμβαίνουν σε πολλούς αγώνες και την αφορμή τις περισσότερες περιπτώσεις, τις παίρνουν οι φίλαθλοι από το παρασκήνιο και όχι από το προσκήνιο, που είναι το ίδιο το ποδόσφαιρο που παίζεται σε 4 γραμμές. Ως Διοίκηση έχουμε αποδείξει ότι δεν επιθυμούμε ακραίες συμπεριφορές, γι’ αυτό και με τον Πρόεδρο της ΕΠΣ ήρθαμε σε επικοινωνία για τα χθεσινά γεγονότα, καθώς και με τη δημοτική αρχή, που δεν έχει ευθύνες για το ποδόσφαιρο, αλλά παραβρέθηκε ως όφειλε στον αγώνα για την βράβευση. Επειδή είναι Μεγάλη Πέμπτη και ημέρα σταύρωσης του Χριστού, ας σταματήσουμε εδώ, γιατί εμείς σταυρωθήκαμε νωρίτερα. Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλο τον κόσμο».

Ροή ειδήσεων

Advertisement