Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Oι Πατρινοί που προσέφεραν στεφάνια

Δημοσιεύθηκε

στις

Με κατάνυξη και συγκινησιακή φόρτιση βίωσε χθες Μεγάλη Παρασκευή, και ο λαός της Αχαΐας την κορύφωση του Θείου Δράματος.

Όλοι με την Ανάσταση του Θεανθρώπου, το μεγαλύτερο και σημαντικότερο γεγονός της ανθρώπινης ιστορίας προσμένουν το θρίαμβο της ζωής πάνω στο θάνατο. Χιλιάδες πιστοί παρακολούθησαν χθες την ακολουθία της Αποκαθήλωσης. Οι χρυσοκέντητοι επιτάφιοι που στολίσθηκαν το βράδυ της Μ. Πέμπτης από τους ενορίτες «δεσπόζουν» στο κέντρο των ναών. Κάθε λουλούδι και ένα μοιρολόι, κάθε στεφάνι και ένα θρήνος. Κάποιοι στολισμένοι με εκατοντάδες άνθη που σχημάτιζαν τη νίκη της ζωής επί του θανάτου, άλλοι λιτοί αλλά σπουδαίας σημασίας λόγω της παλαιότητάς τους, δημιουργούσαν μια μοναδική εικόνα, που μόνο δέος και συγκίνηση προκαλούσε. Τα αισθήματα χαρμολύπης κυριαρχούσαν από άκρου σε άκρο της Πάτρας. Ηλικιωμένοι και νέοι συνέρρευσαν στις εκκλησίες για να προσκυνήσουν τους επιταφίους και να εναποθέσουν ένα λουλούδι.
Η «Π.Γ.» δημοσιεύει σήμερα τα ονόματα των συμπολιτών (όπως εστάλησαν από τους Ιερούς Ναούς) που προσέφεραν στεφάνια για τον Εσταυρωμένο και άνθη για τους Επιταφίους στους Ιερούς Ναούς της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Ροή ειδήσεων

Advertisement