Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

O A. Kατσανιώτης στην τελετή Αφής του Αγίου Φωτός

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, αναχώρησε χθες το απόγευμα για τα Ιεροσόλυμα, προκειμένου να παραστεί σήμερα στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός, στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως.

Ο Υφυπουργός θα παραλάβει το Άγιο Φως από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ’ και θα έχει συνάντηση μαζί του.
Η άφιξη του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναμένεται να γίνει περί τις 18:00 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου και, εν συνεχεία, προγραμματίζεται, η διανομή του σε όλη την Ελληνική Επικράτεια.
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε σχετικά: «Θα έχω την τιμή να παραστώ στην τελετή αφής του Αγίου Φωτός και να το μεταφέρω στην πατρίδα μαζί με το αναστάσιμο μήνυμα. Ειδικά αυτές τις μέρες, λόγω και της κατάστασης στην μαρτυρική Ουκρανία όπου ζει ένα ιστορικό κομμάτι του Ελληνισμού το μήνυμα για τη σημασία της ζωής και της ειρήνης παραμένει εξόχως επίκαιρο».
Στην αποστολή εκτός από τον κ. Κατσανιώτη θα μετέχουν μεταξύ άλλων ο Έξαρχος του Πανάγιου Τάφου στην Ελλάδα Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ, οι βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος, Σταύρος Κελέτσης και Ιωάννης Σαρακιώτης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης κ.α.
Η μεταφορά της αποστολής προς και από το Ισραήλ θα γίνει με ειδική πτήση της Aegean χωρίς κόστος για το Ελληνικό Δημόσιο ενώ η διανομή του Αγίου Φωτός στην Ελληνική Επικράτεια θα γίνει με πτήσεις της Aegean και της Sky express.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, στο Ελευθέριος Βενιζέλος θα μεταβούν για να παραλάβουν το Άγιο Φως και να το μεταφέρουν στην Πάτρα ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ερμόλαος Μασσαράς, συνοδευόμενος από στενούς τους συνεργάτες, οι οποίοι κάθε χρόνο με πίστη, κατάνυξη και ευλάβεια συνοδεύουν το Άγιο Φως από την Αθήνα στο Επισκοπείο, ενώ η υποδοχή στην Πάτρα, αναμένεται στις 9 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Επισκοπείο Πατρών.
Στις 11μ.μ. ο Μητροπολίτης Πατρών, κ. Χρυσόστομος, θα χοροστατήσει στην τελετή της Αναστάσεως και στην συνέχεια στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών.
Την Κυριακή του Πάσχα το πρωί ο Μητροπολίτης θα πραγματοποιήσει επίσκεψη σε ιδρύματα της Πάτρας και στις 6 μ.μ. θα τελέσει τον εσπερινό της αγάπης στον ναό του πολιούχου.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement