Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Αυτό είναι το σπίτι που εκτέλεσαν τον Γιάννη Σκαφτούρο

Δημοσιεύθηκε

στις

Νεκρός μέσα στο εξοχικό του σπίτι στα Δερβενοχώρια της Βοιωτίας βρέθηκε ο Γιάννης Σκαφτούρος, γνωστός άνθρωπος της νύχτας, πρόσωπο που είχε απασχολήσει στο παρελθόν για πολλές “βαριές” υποθέσεις. Το θύμα είχε εμπλακεί και στην υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Παναγόπουλου.

Το φονικό έγινε στα Σκούρτα Βοιωτίας κοντά στα Δερβενοχώρια με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως οι εκτελεστές μπήκαν στην αυλή του σπιτιού του κι εκεί τον «γάζωσαν» με καλάσνικοφ.

Όπως ανέφερε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος από την επίθεση τραυματίστηκαν δύο ακόμα συγγενείς του, μεταξύ των οποίων και η μικρή του κόρη.

Φοβόταν

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από αστυνομικές πηγές και το περιβάλλον του θύματος, ο Σκαφτούρος φοβόταν πως ήταν στόχος, για αυτό κυκλοφορούσε ελάχιστα στην Αττική. Λόγω του Πάσχα όμως, είχε πάει στο πατρικό του στα Σκούρτα Βοιωτίας προκειμένου να γιορτάσει με την μητέρα του και συγγενείς, κάτι που γνώριζαν ελάχιστα άτομα και τα μέτρα προστασίας του ήταν χαλαρά.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι δράστες ήταν τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες. Σταμάτησαν κοντά στο σπίτι και δύο, που φορούσαν κράνη, μπήκαν στην αυλή του σπιτιού, όπου βρισκόταν ο Σκαφτούρος με περίπου 10 συγγενείς και φίλους και πυροβόλησαν πολλές φορές με καλάσνικοφ. Από τις σφαίρες τραυματίστηκε θανάσιμα ο 55χρονος, ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά 22χρονη κόρη του και ο 45χρονος συμπέθερος του.

Στον τόπο του εγκλήματος, ο οποίος έχει αποκλειστεί και γίνεται έρευνα, μέχρι πριν από λίγο είχαν βρεθεί πάνω από 15 κάλυκες από καλάσνικοφ, αλλά και ένας κάλυκας των 9 χιλιοστών.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας αποδίδουν την δολοφονία σε συμβόλαιο θανάτου, που εκτελέστηκε στο πλαίσιο του πολέμου, που εδώ και καιρό βρίσκεται σε εξέλιξη στον χώρο της νύχτας, ο οποίος απαριθμεί πολλά θύματα μεταξύ των ηγετικών στελεχών της λεγόμενης ελληνικής μαφίας.

Οι πρώτες εικόνες από το σημείο της εκτέλεσής του

Όπως αναφέρει το tvstar.gr, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «η φωνή των Δερβενοχωρίων» οι δράστες άφησαν μηχανή μεγάλου κυβισμού σε στενό σε απόσταση 150 μέτρων από το σπίτι του θύματος και φορώντας κουκούλα έφτασαν στην αυλή και άνοιξαν πυρ εναντίον του 55χρονου που βρίσκονταν έξω μαζί με αρκετά μέλη της οικογένειάς του και φίλους.

Ο βαρυποινίτης άρπαξε το όπλο του και ανταπέδωσε τα πυρά αλλά έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των δραστών.

Κάτοικοι δήλωσαν ότι την ώρα του εγκλήματος κι άλλες μηχανές είχαν περικυκλώσει το χωριό. Οι δράστες αμέσως μετά την εκτέλεση εξαφανίστηκαν. Την προανάκριση διενεργεί το τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος ήταν γνωστός και ως “Θείος Τζο” της Greek Mafia και είχε απασχολήσει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές. Θεωρείται ένας από τους τελευταίους «παλιούς» της «Greek Mafia», με βαρύ βιογραφικό, καθώς έχει απασχολήσει τις αρχές για σοβαρά αδικήματα, όπως για εμπλοκή σε ανθρωποκτονία, στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, ενώ το όνομα του συμπεριλαμβανόταν σε δικογραφίες με ηγετικά στελέχη των συμμοριών της νύχτας, για εκβιάσεις, εμπρησμούς και άλλα σοβαρά αδικήματα.

Είχε καταδικαστεί σε ισόβια, αλλά κατάφερε να τα «σπάσει» και πριν από τρία χρόνια αποφυλακίστηκε, καθώς είχε εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής του.

Οι έρευνες και αναζητήσεις των δραστών της δολοφονικής επίθεσης είναι σε εξέλιξη, ωστόσο μέχρι και πριν από λίγο δεν είχε βρεθεί κάποιο ίχνος τους.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο από το tvstar:  

in.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement