Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Υγεία

Πασχαλινό τραπέζι: Συμβουλές για σωστή αξιοποίησή των τροφίμων

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Αλέξανδρος Θεοδωρίδης συνιδρυτής και διαχειριστής της οργάνωσης «Μπορούμε» βρέθηκε στην ΕΡΤ και μίλησε για τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων και την καταπολέμηση του υποσιτισμού.

Το Μπορούμε είναι η μη κερδοσκοπική οργάνωση που έχει στόχο τη μείωση της σπατάλης περισσευούμενου φαγητού και την καταπολέμηση του υποσιτισμού στην Ελλάδα μέσω προγραμμάτων που περιλαμβάνουν:

1. τη διάσωση & προσφορά τροφίμων και φαγητού μέσω του μηχανισμού του Μπορούμε σε διάφορα επίπεδα της επισιτιστικής αλυσίδας («Διάσωση & Προσφορά Τροφίμων», «Μπορούμε στο Χωράφι», «Μπορούμε στη Λαϊκή)

2. την ενημέρωση σχετικά με το φαινόμενο της σπατάλης τροφίμων και την ενίσχυση της πρόληψης κατά του φαινομένου («Πρόγραμμα ενημέρωσης Καμία Μερίδα Φαγητού Χαμένη», «Μπορούμε στο Σχολείο», «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων», Σήμα Πιστοποίησης “No Food Waste”)

3. την επισιτιστική στήριξη των ανθρώπων με την μεγαλύτερη διατροφική ανασφάλεια («Είμαστε Οικογένεια»)

Από την αρχή της λειτουργίας μας το 2011 έχουν προσφερθεί, μέσα από το δίκτυο μας, περισσότερες από 58.000.000 μερίδες τρόφιμα σε όλη την Ελλάδα και πλέον δικτυώνονται 30.000 μερίδες την ημέρα κατά μέσο όρο. Χάρη στο καινοτόμο σύστημα διάσωσης τροφίμων & προσφοράς του Μπορούμε κάθε 1€ του συνολικού λειτουργικού κόστους της οργάνωσης αντιστοιχεί σε 65 μερίδες τρόφιμα. Το Μπορούμε έχει λάβει το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2017 από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενώ από το 2016 είναι ενεργό μέλος της Πλατφόρμας ΕΕ για την Απώλεια και Σπατάλη Τροφίμων).


Ροή ειδήσεων

Advertisement