Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Πρωτομαγιά: Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για τον καιρό του τριημέρου

Δημοσιεύθηκε

στις

Την πρόγνωση τους για το τριήμερο της πρωτομαγιάς, το προσεχές σαββατοκύριακο, έκαναν ήδη οι μετεωρολόγοι.
Με το θερμόμετρο να αγγίζει ακόμα και τους 27 βαθμούς τοπικά ο καιρός έκανε τη χάρη στους εκδρομείς του Πάσχα, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το ίδιο θα ισχύει και για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς 2022.

Μέχρι τη Δευτέρα 2 Μαΐου, όποτε και μεταφέρεται η αργία της Πρωτομαγιάς, ο καιρός θα είναι σχετικά καλός, με λίγες βροχές και συννεφιά κατά τόπους προς το τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με την μετεωρολόγο της ΕΡΤ Πάττυ Σπηλιωτοπούλου, η Τρίτη του Πάσχα θα είναι ηλιόλουστη, όπως και η Τετάρτη με λίγες βροχές στα βορειοανατολικά ορεινά.

Το σκηνικό του καιρού αλλάζει από την Πέμπτη όπου θα αυξηθούν οι βροχές στα βόρεια κατά τόπους και συγκεκριμένα στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι βροχές θα συνεχιστούν κυρίως στα βόρεια την Παρασκευή και το Σάββατο και ίσως να επηρεαστούν και κάποιες περιοχές στα κεντρικά. Η θερμοκρασία θα πέσει και οι βοριάδες θα ενισχυθούν.

Την Κυριακή, 1 Μαΐου ο καιρός θα είναι αρκετά καλός και μόνο στα βόρεια ίσως σημειωθούν κάποιες τοπικές μπόρες. Οι θερμοκρασίες θα είναι λίγο πιο χαμηλές από ό,τι το Πάσχα.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ μέχρι την Πρωτομαγιά

ΤΕΤΑΡΤΗ 27-04-2022

Γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στη Μακεδονία και
τη Θράκη, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 24 με 27 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 28 βαθμούς Κελσίου.

ΠΕΜΠΤΗ 28-04-2022
Στα βόρεια αρχικά αίθριος καιρός, όμως από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στηΜακεδονία τις απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Στην
υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-04-2022
Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές
νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

ΣΑΒΒΑΤΟ 30-04-2022
Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην
υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι
κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

ΚΥΡΙΑΚΗ 01-05-2022
Αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


Ροή ειδήσεων

Advertisement