Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Επιστρέφει ο πεζόδρομος…

Χλιαρές, ακόμη, οι αντιδράσεις για την πεζοδρόμηση της Μητροπόλεως

Δημοσιεύθηκε

στις

Επιστρέφει και φέτος, εν μέσω νέων αντιδράσεων αλλά από μερίδα πλέον των εμπόρων του Αιγίου, το ζήτημα της καλοκαιρινής πεζοδρόμησης της κεντρικής οδού Μητροπόλεως.

Το θέμα αυτή τη φορά, το φέρνει προς συζήτηση η διοίκηση του Εμπορικού, Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγίου και αφορά στην πεζοδρόμηση των οδών Κλ. Οικονόμου και Μητροπόλεως, μόνο κατά τις απογευματινές ώρες λειτουργίας των καταστημάτων.

Την πρόταση θα εξετάσει στην προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίασή του, το Συμβούλιο Κοινότητας Αιγίου. Το Συμβούλιο Κοινότητας το οποίο είχε υιοθετήσει πρόταση τμηματικής πεζοδρόμησης της οδού Μητροπόλεως το Μάιο του 2021, καλείται πλέον να λάβει μία ιδιαιτέρως σοβαρή απόφαση.

Αυτή τη φορά η αγορά είναι που φαίνεται να επιθυμεί διακαώς την πεζοδρόμηση. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, μετά την απόφαση του Συμβουλίου Κοινότητας αλλά και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, προχώρησε η πεζοδρόμηση για ένα δίμηνο περίπου και έως ότου ανατραπεί από πληθώρα αντιδράσεων.

Μεταξύ των αντιδρώντων πέρυσι ήταν η αντιπολίτευση (στο Δημοτικό Συμβούλιο) πολλοί έμποροι αλλά και φορείς όπως ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Αιγιαλείας,

Φέτος στην πεζοδρόμηση αντιδρούν έμποροι από την Κλεομένους Οικονόμου.

Όσον αφορά τους εμπόρους της Μητροπόλεως και κάθετων οδών στο ιστορικό κέντρο του Αιγίου, οι ώρες αλλά και τα σημεία όπου θα κλείνει ο δρόμος, θα κρίνουν την δική τους αντίδραση.

Στην ίδια συνεδρίαση του Συμβουλίου Κοινότητας που έχει οριστεί για τη 1.00 το μεσημέρι σήμερα Τετάρτη 27/4/2022, περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη:

@ Χορήγηση αδειών παράτασης λειτουργίας μουσικών οργάνων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για το έτος 2022.

@ Μετατόπιση περιπτέρου σε προσωρινή θέση για την εκτέλεση του έργου: «Ανάπλαση Εμπορικού Κέντρου Αιγίου: Ενότητα 2 Πλατεία Αγ. Λαύρας και περιμετρικές οδοί και Ενότητα 3 Πλατεία Βάλφουρ και περιμετρικές οδοί».

@ Διάφορα κυκλοφοριακά θέματα επί της οδού Αγίου Μελετίου.

@ Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις έμπροσθεν του Δ΄ Βρεφονηπιακού σταθμού Αιγίου, στο Αίγιο.

@ Περί δημιουργίας θέσης στάθμευσης για ΑΜΕΑ, επί της οδού Μητροπόλεως 1, στο Αίγιο.

@ Χορήγηση θέσης στάθμευσης ατόμου με ποσοστό αναπηρίας, επί της οδού Επισκόπου Γεωργίου 8, στο Αίγιο.

@ Χορήγηση θέσης στάθμευσης ατόμου με ποσοστό αναπηρίας, επί της οδού Σολωμού 14, στο Αίγιο.

@ Εξέταση αιτήματος για χορήγηση θέσης στάθμευσης επί της οδού Εισοδίων 32, στο Αίγιο.

@ Αίτημα για κοπή δέντρου επί του Δημοτικού Κοιμητηρίου Αιγίου.

ενθετο σπασμενο

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ

Απουσία του Δημάρχου κ. Καλογερόπουλου ο οποίος παραμένει κλινήρης (από τη Μ. Δευτέρα 18/4/2022) συνεδριάζει εκ νέου σήμερα το πρωί ενόψει αντιπυρικής περιόδου το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΤΕΣΟΠΠ) Δήμου Αιγιαλείας, στο πρώην Δημαρχείο Συμπολιτείας στη Ροδοδάφνη.

Το ΤΕΣΟΠΠ θα πρέπει μέχρι τις αρχές Μαΐου να έχει συνεδριάσει συνολικά τρεις φορές, λόγω της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινά την 1η Μαΐου. Μεταξύ άλλων, το αντικείμενο των συνεδριάσεων είναι ο καλύτερος συντονισμός των εμπλεκομένων υπηρεσιών ώστε να ληφθούν μέτρα για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς μέσω προληπτικών καθαρισμών βλάστησης σε δημοτικούς και ιδιωτικούς χώρους, συνεχούς επικοινωνίας των υπηρεσιών και οργάνων όπως και των εθελοντικών ομάδων, αποσαφήνιση αρμοδιοτήτων και ρόλων και διαθεσιμότητα μέσων για υλοποίηση δράσεων και μέτρων προστασίας όχι μόνο από πυρκαγιές αλλά και από σεισμικά φαινόμενα.


Ροή ειδήσεων

Advertisement