Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Η αγορά δεν «αναστήθηκε»

 

Πτώση σε ποσοστό 40-50% καταγράφηκε κατά την φετινή πασχαλινή περίοδο σε σχέση με πέρυσι σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο της Πάτρας 

Δημοσιεύθηκε

στις

H «Ανάσταση» που όλοι περίμεναν για την διάρκεια της πασχαλινής εορταστικής περιόδου δεν ήρθε φέτος, καθώς η αγοραστική κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της Πάτρας κατέγραψε σημαντική πτώση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών Γιώργο Βαγενά, η αγορά κινήθηκε σε πτωτικούς ρυθμούς σε ποσοστό της τάξεως 40- 50%, με τους εμπόρους να υποστηρίζουν πως ο «Γολγοθάς» τους θα συνεχιστεί.

Οι έμποροι και επαγγελματίες της Πάτρας που άνοιξαν χθες τις πύλες των καταστημάτων τους βίωσαν για μια ακόμα φορά την απογοητευτική εικόνα της αγοράς.

Το ενδιαφέρον ήταν σχεδόν ανύπαρκτο χθες, γεγονός που αποδεικνύει πως η αγοραστική δύναμη στους καταναλωτές είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Η αγορά κινήθηκε την Μεγάλη Εβδομάδα, έστω και σε χαμηλότερους ρυθμούς, όμως, υπήρξε μια κινητικότητα στους δρόμους αλλά και σε κάποια καταστήματα. Πνοή στην αγορά έδωσαν οι νονοί, οι οποίοι έσπευσαν να κάνουν τις καθιερωμένες αγορές σε λαμπάδες, παπούτσια και παιδικά ρούχα για τα βαφτιστήρια τους ενώ παρατηρήθηκε μια μικρή κίνηση- κατώτερη των προσδοκιών- στα καταστήματα της Πάτρας.

«ΝΕΚΡΗ» ΧΘΕΣ Η ΚΙΝΗΣΗ

Ωστόσο, η εβδομάδα που άνοιξε χθες όλα δείχνουν πως θα είναι υποτονική, ενώ αρκετοί έμποροι ευελπιστούν πως το δεκαήμερο των εκπτώσεων που ξεκινά την ερχόμενη Τρίτη ίσως δώσει μια μικρή ώθηση.

Οι έμποροι, πάντως κρατούν μικρό καλάθι, διότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις με βάσει τις έρευνες έχουν αποδείξει ότι δεν έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα στην αγορά, πόσο μάλλον τώρα που το διαθέσιμο εισόδημα απορροφάται από τις βασικές υποχρεώσεις, είτε στην εξόφληση λογαριασμών, είτε στις ανατιμήσεις των βασικών ειδών πρώτης ανάγκης ακόμα και στις αυξήσεις των τιμών των καυσίμων.

KAΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΡΟΛΑ

ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Έμποροι και επαγγελματίες εμφανίζονται ιδιαιτέρως προβληματισμένοι για την επόμενη μέρα, ενώ είναι ορατός ο φόβος για «λουκέτα». Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, τη Μεγάλη Τρίτη το βράδυ κατέβασε ρολά εμπορικό κατάστημα με είδη ένδυσης στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας, με τον ιδιοκτήτη να μην αντέχει να κρατήσει ανοικτή την επιχείρησή του μέχρι και το πέρας της Μεγάλης Εβδομάδος. Το γεγονός αυτό δείχνει την απογοήτευση που επικρατεί στους κόλπους των εμπόρων, οι οποίοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα λειτουργικά έξοδα που έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου


Ροή ειδήσεων

Advertisement