Connect with us

Μαγειρική

Παπαρδέλες με τομάτα, σκόρδο, μαϊντανό και ψίχουλα από ντάκο

Published

on

 

Υλικά (για 4 άτομα)

100 γρ. ντάκο

1 κoυτ. γλυκού δενδρολίβανο ξερό

1 κουτ. γλυκού ρίγανη

1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό

3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες

1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί ξηρό

2 ώριμες τομάτες, κομμένες σε κύβους

2 κουτ. σούπας κάππαρη

1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη

500 γρ. παπαρδέλες

2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Σε μεγάλο μπλέντερ ρίχνετε τον ντάκο, το δενδρολίβανο, τη ρίγανη και το θυμάρι.

Χτυπάτε καλά στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να θρυμματιστούν καλά και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σε μεσαία κατσαρόλα ή σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε ελαφρώς τα κρεμμύδια με το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί ελαφρώς προσθέτετε την τομάτα. Μόλις αρχίσει να παίρνει βράση, προσθέτετε την κάππαρη μαζί με την πιπεριά τσίλι. Χαμηλώνετε τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να βράσει για 5΄. Σε μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζετε τις παπαρδέλες σύμφωνα με τις

οδηγίες στη συσκευασία. Στραγγίζετε καλά χωρίς να τις κρυώσετε και τις προσθέτετε στη σάλτσα. Πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και με τα θρύμματα από τον ντάκο και σερβίρετε αμέσως.

Ροή ειδήσεων

Advertisement