Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Και εγένετο η Δ.Ο.Υ. Πατρών-Πότε θα γίνουν οι τελευταίες συναλλαγές στις Α΄ και Γ’ Δ.Ο.Υ.

Δημοσιεύθηκε

στις

Aπό τις 10 Μάϊου η Πάτρα και η ευρύτερη περιοχή, θα έχει μόνο την Α’ Δ.Ο.Υ καθώς υλοποιείται το σχέδιο συγχώνευσης, με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή.

Η συγχώνευση των δύο εφοριών (Α’ Πατρών και Γ’ Πατρών) σε μία ήταν μια προειλημμένη απόφαση η οποία όμως καθυστέρησε να υλοποιηθεί για περίπου τρία χρόνια, λόγω των αντιδράσεων που είχαν εκδηλωθεί..

Σύμφωνα με την απόφαση, από τη συγχώνευση των ΔΟΥ Γ’ και Α’ Πατρών θα προκύψει μια νέα εφορία Α’ τάξεως που μετονομάζεται σε ΔΟΥ Πατρών και στην οποία μεταφέρεται όλη η ύλη και οι αρμοδιότητες της πρώτης, καθώς και το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΓΕΦ) Δυτικής Αχαΐας (Κάτω Αχαΐα), που θα συνεχίσει να λειτουργεί στο κτίριο του δημαρχείου.

Από την απόφαση της συγχώνευσης μένει εκτός η ΔΟΥ Αιγίου, καθώς οι αντιδράσεις των τοπικών φορέων για τα προβλήματα που θα προέκυπταν για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, φαίνεται πως εισακούσθηκαν.

Όσον αφορά στις αρμοδιότητες παρακολούθησης και διεκπεραίωσης όλων των εκκρεμών υποθέσεων της Γ’ ΔΟΥ, αυτές περιέρχονται στην Α’ Πατρών η οποία υπεισέρχεται αυτοδικαίως και χωρίς καμία άλλη διατύπωση στα δικαιώματα, στις απαιτήσεις, στις υποχρεώσεις και στις εκκρεμείς υποθέσεις αυτής.

Η νέα υπηρεσία θα διαθέτει μια Υποδιεύθυνση, τρία Τμήματα Ελέγχου, ένα Τμήμα Δικαστικό και Νομικής Υποστήριξης στο οποίο θα ανήκει και το Γραφείο Ληξιπρόθεσμων Οφειλών, ένα Τμήμα Συμμόρφωσης και Σχέσεων με τους Φορολογουμένους, ένα Τμήμα Εσόδων, ένα Τμήμα Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης και Γραφείο Διαχείρισης.

Το προσωπικό των συγχωνευόμενων ΔΟΥ (Β’ και Γ’) μεταφέρεται στη ΔΟΥ υποδοχής ή μετακινείται ή μετατίθεται σε άλλες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ εντός του ίδιου νομού, ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες. Συγκεκριμένα στην υπό διαμόρφωση ενιαία ΔΟΥ Πατρών θα υπηρετούν 150 υπάλληλοι και συγκεκριμένα, 71 εφοριακοί ΠΕ, 20 εφοριακοί ΤΕ και 49 ΔΕ. Επίσης 1 υπάλληλος ΤΕ πληροφορικής, 3 ΔΕ προσωπικού Η/Υ, 5 επιμελητές και 1 καθαριότητας.

Σύμφωνα με την απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, η συγχώνευση προέκυψε ως ανάγκη για να εξοικονομηθούν πόροι, ανθρώπινοι και οικονομικοί, ώστε να συγκεντρωθεί το στελεχιακό δυναμικό αυτών σε δύο περισσότερο ενισχυμένες ΔΟΥ.

Από την εφαρμογή της παρούσας απόφασης, λόγω της μείωσης των οργανικών μονάδων της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης κατά δύο Διευθύνσεις και έξι Τμήματα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, προκαλείται εξοικονόμηση δαπανών από τη μείωση των επιδομάτων θέσεων ευθύνης συνολικού ύψους 69.480 ευρώ περίπου στον Τακτικό Προϋπολογισμό της ΑΑΔΕ του έτους 2022 και για κάθε ένα επόμενο οικονομικό έτος, πέραν της εξοικονόμησης δαπανών από τα λειτουργικά έξοδα των συγχωνευόμενων ΔΟΥ.
Να σημειωθεί πως η υπό συγχώνευση Γ’ ΔΟΥ εξυπηρετούσε μέχρι σήμερα περί τους 200.000 φορολογούμενους, παραλαμβάνοντας περίπου 110.000 δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και η χωρική της αρμοδιότητά της, κάλυπτε τα δύο από τα τέσσερα διαμερίσματα της Πάτρας και το 50% του τέταρτου διαμερίσματος.
Στην ίδια ΔΟΥ ανήκουν όλοι οι πρώην καποδιστριακοί δήμοι, η Δυτική Αχαΐα, ο Ερύμανθος και οι επιχειρήσεις της ΒΙΠΕ Πατρών.
ΠΟΤΕ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ
Η συγχώνευση βρίσκεται στις τελευταίες λεπτομέρειες της και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση:
-Η Δ.Ο.Υ Α΄ Πατρών (στο υφιστάμενο κτήριο επί της οδού Ν.Ε.Ο Πατρών- Αθηνών αρ.15 ) και η Δ.Ο.Υ Γ΄ Πατρών (στο υφιστάμενο κτήριο επί της οδού Ακτή Δυμαίων αρ.18) θα παραμείνουν κλειστές και δεν θα πραγματοποιούνται συναλλαγές με το κοινό την Τετάρτη, Πέμπτη, και Παρασκευή 4, 5, 6 Μαϊου 2022 , λόγω κατάργησης της Γ΄ Δ.Ο.Υ Πατρών και συγχώνευσης της με την Α΄ Δ.Ο.Υ Πατρών.
Η Δ.Ο.Υ Πατρών ,η οποία θα λειτουργεί πλέον στο επί της οδού Ν.Ε.Ο. Πατρών Αθηνών αρ. 15 κτήριο , δεν θα πραγματοποιήσει συναλλαγές με το κοινό τη Δευτέρα 9 Μαΐου.
Οι προθεσμίες εκπλήρωσης υποχρεώσεων των πολιτών που τυχόν λήγουν τις παραπάνω ημέρες παρατείνονται σύμφωνα με την αριθ.1026510/1658/370/Α0014/26.3.2002 (Β΄524) απόφαση του Υπουργού Οικονομικών.

 

6 με 9 Μάϊου εκτός λειτουργίας το σύστημα Γ.Ε.Μ.Η & Υ.Μ.Σ

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Έγκλημα στην Άρτα: Εντοπίστηκε το αυτοκίνητο του 29χρονου δράστη

Δημοσιεύθηκε

στις

Νεότερη ενημέρωση: Θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι η σύλληψη του 29χρονου που πυροβόλησε και σκότωσε τον 75χρονο πεθερό του στο Αστροχώρι στην ορεινή Άρτα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ σε ορεινή περιοχή στα σύνορα Άρτας – Αιτωλοακαρνανίας εντόπισαν οι αστυνομικοί το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγε ο 29χρονος, αμέσως μετά την δολοφονία του 75χρονου πεθερού του στην Άρτα.
Σύμφωνα με αστυνομικές πήγες, τον φερόμενο δράστη της δολοφονίας του ηλικιωμένου συνάντησε βοσκός της περιοχής, στον οποίον είπε ότι βγήκε στο βουνό γιατί έχει προβλήματα με συγγενικά του πρόσωπα.

Οι αστυνομικοί ερευνούν την περιοχή και θεωρείται θέμα ωρών η σύλληψη ή η παράδοσή του. Στις 5:00 το απόγευμα ο 29χρονος από το Μεσόπυργο Άρτας πήγε στο σπίτι του πεθερού του και αφού διαπληκτίστηκαν φέρεται να τον πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα τουλάχιστον τέσσερις φορές.

Πρώτη ενημέρωση: Άνδρας στο Αστροχώρι Άρτας σκότωσε με κυνηγετική καραμπίνα τον 80χρονο πεθερό του μετά από καβγά που είχαν μεταξύ τους, σύμφωνα με τοπικά μέσα. Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του 29χρονου δράστη που έχει εξαφανιστεί μετά από ό, τι συνέβη.

Το Αστροχώρι είναι ορεινό χωριό και ανήκει στον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη.

Διαβάστε επίσης: Λαμία: Ανήλικη έστειλε μήνυμα στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και απειλούσε να αυτοκτονήσει
Το θύμα δέχθηκε τέσσερις πυροβολισμούς
Σύμφωνα με το epiruspost.gr, το άγριο έγκλημα σημειώθηκε λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα, όταν συνεπλάκησαν ο γαμπρός και πεθερός.

Το θύμα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δέχθηκε τουλάχιστον τέσσερις πυροβολισμούς. Ο δράστης αναζητείται από την Αστυνομία τόσο στον νομό Άρτας όσο και στους όμορους νομούς.

Γιατί τον σκότωσε
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 29χρονος και πατέρας ενός παιδιού, ζούσε στην Άρτα και αντιμετώπιζε οικογενειακά προβλήματα. Το μεσημέρι ο πατέρας της γυναίκας, πήγε στην Άρτα και πήρε την κόρη του από το σπίτι της και την οδήγησε στο πατρικό σπίτι στο Αστροχώρι.

Ο σύζυγος οπλισμένος με την καραμπίνα τους ακολούθησε και φτάνοντας στο χωριό πήγε στο σπίτι του πεθερού του, όπου τον πυροβόλησε τέσσερις φορές.

Αμέσως μετά έφυγε προς το βουνό. Η Αστυνομία, όπως αναφέραμε και παραπάνω, ξεκίνησε τις έρευνες για τον εντοπισμό του. Ο 29χρονος κατάγεται από το γειτονικό χωριό Μεσόπυργο και γνωρίζει καλά την περιοχή.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ποιοι κινδυνεύουν να πληρώσουν το 100% της επιστρεπτέας προκαταβολής

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο χρόνος «τρέχει» για τις επιχειρήσεις  και τους επαγγελματίες που ενισχύθηκαν την περίοδο της πανδημίας μέσω των κύκλων της επιστρεπτέας προκαταβολής αλλά «ξέχασαν» στη συνέχεια να υποβάλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Η διορία που τους έχουν δώσει το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ για την υποβολή των δικαιολογητικών λήγει στις 31 Αυγούστου 2022.

Οσοι δεν προλάβουν και χάσουν τη συγκεκριμένη προθεσμία τότε θα κληθούν να επιστρέψουν στο κράτος το 100% της ενίσχυσης που έλαβαν και μάλιστα εφάπαξ και με τόκο. Και αυτό γιατί η υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών αποτελεί έναν από τους όρους χορήγησης των κρατικών δανείων.

Τι πρέπει να γνωρίζουν

Η υποβολή των δικαιολογητικών γίνεται μέσω της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ mybusinessSupport ενώ επιχειρήσεις και επαγγελματίες που έλαβαν τα ποσά της ενίσχυσης θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

Στις 31 Αυγούστου 2022 εκπνέει η προθεσμία πληρωμής της δεύτερης δόσης της επιστρεπτέας προκαταβολής. Συνολικά, η οφειλή του κρατικού δανείου εξοφλείται σε 96 άτοκες δόσεις.

Σε περίπτωση που τα προς επιστροφή ποσά βεβαιώθηκαν μετά την 25η  Ιουλίου 2022,  η πρώτη και η δεύτερη μηνιαία δόση θα πρέπει να καταβληθούν έως την 31η Αυγούστου 2022.

Μέχρι 31 Αυγούστου 2022 έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν εφάπαξ την οφειλή προκειμένου να κερδίσουν έξτρα έκπτωση 15% οι επιχειρηματίες και οι επαγγελματίες για τους οποίους το εκκαθαριστικό της επιστρεπτέας προκαταβολής εκδόθηκε και αναρτήθηκε στον λογαριασμό τους στο Taxisnet μετά τις 25 Ιουλίου 2022.

Δεν ισχύει η επιπλέον έκπτωση 15% σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης της επιστρεπτέας προκαταβολής για τους φορολογούμενους που η οφειλή βεβαιώθηκε μετά τις 25 Ιουλίου 2022 και υπέβαλαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μετά τη συγκεκριμένη προθεσμία, δηλαδή μετά τις 25 Ιουλίου.

Εφόσον τηρήθηκε η ρήτρα διατήρησης εργαζομένων που προβλεπόταν σε κάθε κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής και οι υποχρεώσεις των δικαιούχων επιχειρήσεις και επαγγελματίες επιστρέφουν τα εξής ποσά:

α) Για επιχειρήσεις που έχουν κάνει έναρξη εργασιών πριν από την 1η Ιανουαρίου 2019, δεν άνοιξαν υποκατάστημα από την 1η Απριλίου 2019 έως την 31η Δεκεμβρίου 2020 και έχουν θετικά ακαθάριστα έσοδα το 2019, σε:

♦ 25% της ενίσχυσης, εφόσον η μείωση των ακαθάριστων εσόδων του 2020 της επιχείρησης ξεπερνά το 70% σε σχέση με το 2019 και η επιχείρηση παρουσιάζει ζημίες προ φόρων ή

♦ 33,3% της ενίσχυσης, εφόσον η μείωση των ακαθάριστων εσόδων του 2020 της επιχείρησης ανέρχεται τουλάχιστον σε 30% και ως 70% σε σχέση με το 2019 και παρουσιάζει ζημίες προ φόρων ή

– 50% της ενίσχυσης, για όλες τις λοιπές επιχειρήσεις.

β) Για νέες επιχειρήσεις που έχουν κάνει έναρξη εργασιών μετά την 1η Ιανουαρίου 2019 ή για επιχειρήσεις που άνοιξαν υποκατάστημα από την 1η Απριλίου 2019 έως την 31η Δεκεμβρίου 2020 ή έχουν μηδενικά ακαθάριστα έσοδα το 2019, σε:

♦ 25% της ενίσχυσης, εφόσον η μείωση των ακαθάριστων εσόδων του 2020 της επιχείρησης ξεπερνά το 30% σε σχέση με τα έσοδα του 2019 και η επιχείρηση παρουσιάζει ζημίες προ φόρων ή

♦ 33,3% της ενίσχυσης, για όλες τις λοιπές επιχειρήσεις.

Για επιχειρήσεις που δεν έχουν υποβάλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά ή δεν έχουν τηρήσει τη ρήτρα διατήρησης εργαζομένων που προβλεπόταν σε κάθε κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής, η ενίσχυση επιστρέφεται στο 100% εφάπαξ και εντόκως, χωρίς τη δυνατότητα έκπτωσης.

In.gr

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ένας άνθρωπος της ομορφιάς, η Νίκη Μελικίδου

Δημοσιεύθηκε

στις

Θλίψη σκόρπισε στην Πάτρα η αναγγελία του θανάτου της Νίκης Μελικίδου, επί χρόνια ιδιοκτήτριας ινστιτούτου αισθητικής, μιας δυναμικής και δραστήριας γυναίκας με έντονη κοινωνική παρουσία στην πόλη της Πάτρας.

Την είδηση έκανε γνωστή η δημοσιογράφος Μαρία Σιορώκου σε ανάρτησή της στο facebook γράφοντας: ” Έφυγε η μεγάλη ΚΥΡΙΑ της ομορφιάς Νίκη Μελικίδου…
Φίλη μου αγαπημένη, καλό σου ταξίδι!”

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα