Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Η εξουσία του Twitter

Published

on

ΤΟΥΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΙΔΗ

Είναι δυνατόν μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης να κοστίζει 44 δισ. δολάρια;

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία στο τελευταίο τρίμηνο του 2021 το Twitter είχε συνολικά έσοδα ύψους 1,57 δισ. δολάρια. Σε ετήσια βάση αυτό σημαίνει έσοδα της τάξεως των 6,3 δις. δολαρίων.

Ο επίσημος στόχος της πλατφόρμας είναι να φτάσει έως το τέλος του 2023 τα 315 εκατ. ημερήσιους χρήστες και τα 8,3 δισ. δολάρια σε συνολικά έσοδα.

Με βάση αυτά τα νούμερα η εξαγορά από τον Έλον Μασκ του Twitter έναντι 44 δισ. έχει κάποια οικονομική λογική. Αυτό που δεν έχει καμιά λογική είναι η συγκέντρωση μιας τερατώδους ισχύος στα χέρια ενός ανθρώπου. Οι εφημερίδες παλιότερα και τα κανάλια κατόπιν δεν μπόρεσαν μήτε να ονειρευτούν τέτοιες κυκλοφορίες ή τηλεθεάσεις.

Το Twitter, με το δικό του διαδικτυακό τρόπο, είναι ένα μέσο ενημέρωσης. Ποτέ άλλοτε στην ιστορία δεν υπήρξε μέσο ενημέρωσης με εκατοντάδες εκατομμύρια ημερήσιους χρήστες.

Μακρά ιστορική εμπειρία μας λέει ότι πάντα υπήρξαν αγώνες και νομοθεσίες για τον περιορισμό των μονοπωλίων στην ενημέρωση και πως συχνά τέθηκαν ρυθμιστικοί κανόνες.

Η εξουσία του Twitter είναι πάρα πολύ μεγάλη για να βρίσκεται στα χέρια ενός ιδιώτη. Όποιος κι αν είναι αυτός.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement