Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Πράσινο φως» για τα βιοαπόβλητα-Εντάχθηκε για χρηματοδότηση η μονάδα επεξεργασίας στην Ξερόλακκα

Δημοσιεύθηκε

στις

Με απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων εντάχθηκε για χρηματοδότηση το έργο: «Δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων Δήμου Πατρέων στην Ξερόλακκα Πατρών» με Κωδικό ΟΠΣ 5095042, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Η δυναμικότητα της Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων (Προδιαλεγμένα Οργανικά Απόβλητα και Πράσινα από κήπους και κλαδέματα) είναι 9.500 τόνοι ανά έτος, και από αυτά θα παράγονται 5.500 τόνοι ανά έτος κομπόστ υψηλής ποιότητας για χρήση σε καλλιέργειες και κήπους.
Όταν ολοκληρωθούν οι τρέχουσες διαδικασίες προμήθειας εξοπλισμού, για τη «Χωριστή συλλογή και μεταφορά προδιαλεγμένων Βιοαποβλήτων και
ενημέρωση των πολιτών στο Δήμο Πατρέων» θα αναπτυχτεί δίκτυο καφέ κάδων στην πόλη. Επίσης θα γίνει προμήθεια εξοπλισμού για την αποκομιδή
των καφέ κάδων και τον θρυμματισμό των κλαδιών, ώστε να τροφοδοτούνται τόσο η εν λόγω μονάδα Βιοαποβλήτων όσο και η αντίστοιχη μονάδα στου Φλόκα.
Με τα έργα αυτά και τον εξοπλισμό συλλογής οργανικών αποβλήτων γίνεται ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα στην ανακύκλωση με τη Διαλογή στην Πηγή των αστικών αποβλήτων, για την προστασία του περιβάλλοντος και το δραστικό περιορισμό των απορριμμάτων που θάβονται στους ΧΥΤΑ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement