Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ρήτρες αναπροσαρμογής και νομικά ζητήματα-Δικηγορικός κόσμος και φορείς ενώνουν τις φωνές τους 

Published

on

Ο νομικός κόσμος ενώνει τη φωνή του με την κραυγή αγωνίας επιχειρηματιών και των πολιτών για την υπέρογκη ρήτρα αναπροσαρμογής που καλούνται να πληρώσουν μαζί με τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Όπως γράψαμε και χθες ο Δικηγορικός Σύλλογος της Πάτρας βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τον Εμπορικό και Εισαγωγικό Σύλλογο προκειμένου να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας διεκδικώντας το κοινωνικό αγαθό της ενέργειας να μην μετατραπεί σε είδος πολυτελείας.
Οι λογαριασμοί της ΔΕΗ που καλούνται να πληρώσουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά έχουν μετατραπεί σε «θηλιά» και πλέον οι συνδικαλιστικοί φορείς πιέζουν για μέτρα στήριξης από την πολιτεία.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών Θάνος Ζούπας, στο πλαίσιο της καθολικής αντίδρασης της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, ανέδειξε τις διαστάσεις του προβλήματος τονίζοντας πως η πολιτεία θα πρέπει να δώσει λύση, καθώς πολλοί πολίτες αδυνατούν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη αφενός μεν διότι το αποτέλεσμα είναι αμφίβολο αλλά και το κόστος είναι δυσανάλογο.

Την ίδια ώρα, το επίκαιρο θέμα «Ρήτρες αναπροσαρμογής σε συμβάσεις προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας: Τα νομικά ζητήματα και η συμβατότητά τους ή μη με τους Γενικούς Ορούς Συναλλαγών» θα αποτελέσει το αντικείμενο ημερίδας που διοργανώνει σήμερα η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60). Το θέμα θα προσεγγίσουν σφαιρικά οι: Γεώργιος Δέλλιος, ομότιμος καθηγητής Νομικής Σχολής ΑΠΘ, Γεώργιος Μεντής, αναπληρωτής καθηγητής Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, Αντώνιος Μεταξάς, αναπληρωτής καθηγητής ΕΚΠΑ, Γεώργιος Καλογεράκης, ΜΔΕ Αστικού Δικαίου (ΕΚΠΑ)/Ενέργειας (ΠΑΠΕΙ), Βίκτωρας Τσιαφούτης, ΜΔΕ Εμπορικού Δικαίου (ΔΠΘ), νομικός σύμβουλος ΕΚΠΟΙΖΩ. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος της Ολομέλειας και πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Δημήτριος Φινοκαλιώτης και η εκδήλωση θα γίνει υβριδικά (και με φυσική παρουσία στα γραφεία του ΔΣΑ με την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων) και διαδικτυακά, ενώ θα μεταδοθεί on line, μέσω Youtube, από την ιστοσελίδα της Ολομέλειας και του ΔΣΑ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement