Connect with us

Μαγειρική

Σιφνέικη ρεβιθάδα

Published

on

 

 

Υλικά:

1 κιλό ρεβίθια

2 μεγάλα κρεμμύδια

1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 δαφνόφυλλα

1 κλωνάρι δεντρολίβανο

ανθό αλατιού, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Από την προηγούμενη ημέρα μουλιάζετε τα ρεβίθια σε ένα μεγάλο μπολ με χλιαρό νερό. Την επομένη, τα ξεπλένετε και τα τρίβετε σε μια πετσέτα κουζίνας να φύγουν τα πολλά φλούδια. Βάζετε τα ρεβίθια σε μια πήλινη κατσαρόλα ή γάστρα με καπάκι, προσθέτετε τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, το ελαιόλαδο, τα δαφνόφυλλα, το δεντρολίβανο και αλατοπιπερώνετε. Συμπληρώνετε με τόσο νερό ώστε να είναι 2 δάχτυλα πιο πάνω από τα ρεβίθια. Κλείνετε με το καπάκι. Ρίχνετε 1 φλιτζάνι αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτετε λίγο-λίγο νερό μέχρι πάρετε ένα εύπλαστο ζυμάρι. Το πλάθετε μακρόστενο με τα χέρια και το κολλάτε γύρω-γύρω στο καπάκι για να σφραγιστεί το σκεύος. Ψήνετε στον φούρνο στους 100-120οC μέχρι να μελώσει το φαγητό. Ανοίγετε το καπάκι και μοιράζετε τη ρεβιθάδα σε βαθιά πιάτα περιχύνοντας με λίγο χυμό λεμονιού. Τρώγεται σε θερμοκρασία δωματίου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement