Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο Κώστας Πελετίδης για το θάνατο του Αντώνη Πετράτου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, σε δήλωσή του για το θάνατο του Αντώνη Πετράτου, που έφυγε από τη ζωή χθες, παραμονή Πρωτομαγιάς, αναφέρει τα εξής:

«Έφυγε από κοντά μας ένας ξεχωριστός άνθρωπος, που όλη του τη ζωή, την αφιέρωσε στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή.
Έφυγε ένας σεμνός άνθρωπος, ένας αλύγιστος αγωνιστής, που από τα νεανικά του χρόνια, πάλεψε με συνέπεια για την τάξη του. Την 21η Απριλίου 1967, μαύρη μέρα του πραξικοπήματος, ως Γραμματέας της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη στο νομό Αχαΐας, συνελήφθη από τους πρώτους και εξορίστηκε στη Γυάρο, στο Λακκί και στο Παρθένι της Λέρου και στον Ωρωπό.
Μετά την απελευθέρωσή του, συνέχισε να αγωνίζεται με συνέπεια, μέχρι το τέλος της ζωής του, πρωτοπόρος εργάτης και συνδικαλιστής, ως μέλος και στέλεχος του ΚΚΕ.
Ο σύντροφος Αντώνης, παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, έδινε το «παρών», σε όλες τις κινητοποιήσεις, αλλά και στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του Δήμου μας, για τους αγωνιστές που εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν κατά τη διάρκεια της επτάχρονης δικτατορίας.
Αποχαιρετώ με μεγάλη θλίψη τον συναγωνιστή και φίλο Αντώνη Πετράτο, που είχα την τιμή να μοιραστώ μαζί του, σημαντικές, αγωνιστικές στιγμές.
Καλό ταξίδι σύντροφε.
Συλλυπούμαι θερμά την αγαπημένη σου σύζυγο Άννα και τις δύο κόρες σου, τους φίλους και τους συντρόφους σου».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement