Κυριακή 26 Ιουνίου 2022
Connect with us

Εκπαίδευση

Διάλεξη Η. Μόσιαλου στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Διάλεξη με θέμα: «Πανδημίες και προκλήσεις για τη δημόσια υγεία» θα δώσει ο καθηγητής, Δρ. Ηλίας Μόσιαλος την προσεχή Τρίτη 3 Μαϊου στις 4 το μεσημέρι, προσκαλεσμένος  του Π.Μ.Σ. «Εφαρμοσμένη Οικονομική και Ανάλυση Δεδομένων» του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών.

 

 

Εκπαίδευση

Σε επίτιμο καθηγητή του ΕΑΠ αναγορεύτηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Παρασκεύη 17/6 πραγματοποιήθηκε, η τελετή αναγόρευσης του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου σε Επίτιμο Καθηγητή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στο Ζάππειο Μέγαρο.

Παρόντες στην εκδήλωση ήσαν,  η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημπκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως και πολλοί άλλοι παράγοντες της πολιτικής ζωής και των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Η τελετή απονομής του τίτλου του Επίτιμου Καθηγητή στον Πατριάρχη, μετά από ομόφωνη απόφαση του Προέδρου και των μελών της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα κατά της ερημοποίησης και της ξηρασίας του πλανήτη.

Επισημαίνεται ότι η απόδοση του τίτλου του Επίτιμου Καθηγητή αποτελεί την ύψιστη ακαδημαϊκή διάκριση και με αυτήν αναδεικνύεται η διεθνώς καταγραφείσα πολυετής και πολυσχιδής συνεισφορά του Πατριάρχη στην προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος. Μετά το πέρας του τελετουργικού ο Παναγιώτατος πραγματοποίησε ομιλία με τίτλο «Δεκάλογος Κοινωνικῆς Οἰκολογίας».

 

Περισσότερα

Εκπαίδευση

Σήμερα στις 7 μ.μ. στο Ζάππειο η τελετή αναγόρευσης του Οικουμενικού Πατριάρχη από το Ε.Α.Π-Επίτιμος Καθηγητής ο κ.κ. Βαρθολομαίος

Δημοσιεύθηκε

στις

Σήμερα στις 7 μ.μ. στο Ζάππειο η τελετή αναγόρευσης του Οικουμενικού Πατριάρχη από το Ε.Α.Π.

Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα κατά της ερημοποίησης και της ξηρασίας του πλανήτη, η Διοικούσα Επιτροπή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, διοργανώνει λαμπρή εκδήλωση με τιμώμενο πρόσωπο τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο αναγορεύοντάς τον σε επίτιμο καθηγητή της Διαχείρισης του Περιβάλλοντος της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Ο κ. Βαρθολομαίος μετά την αναγόρευσή του θα αναπτύξει το ενδιαφέρον και επίκαιρο θέμα «Δεκάλογος Κοινωνικής Οικολογίας».
Ο ίδιος, άλλωστε, έχει αναδείξει τα θέματα της οικολογικής καταστροφής, έχει λάβει σπουδαίες πρωτοβουλίες και οι παρεμβάσεις του είναι καταλυτικές ως προς την ανάδειξη της ανάγκης σωστής διαχείρισης του οικοσυστήματος και της προστασίας και αναβάθμισης του περιβάλλοντος.

Είναι γεγονός ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία εδώ και 30 χρόνια έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στα θέματα του φυσικού περιβάλλοντος διοργανώνοντας διεθνή διαθρησκειακά και διεπιστημονικά συμπόσια ενώ έχει προχωρήσει σε συνέργειες για τα θέματα αυτά με ηγέτες όπως ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιουστίνος του Καντέρμπερι καθώς και θεσμικά όργανα όπως τα Ηνωμένα Έθνη και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Για να εξασφαλιστεί ένα βιώσιμο μέλλον, η οικολογία πρέπει να ενσωματωθεί στην οικονομική θεωρία. Αν δεν μειώσουμε την παγκόσμια οικονομική ανισότητα, δεν μπορούμε να μειώσουμε τον αρνητικό αντίκτυπό μας στον πλανήτη και τους ανθρώπους του. Η κοινωνία δεν μπορεί να ευημερήσει όταν το περιβάλλον υποφέρει. Χρειαζόμαστε ένα οικονομικό σύστημα με κοινωνικό προσανατολισμό και οικολογική συνείδηση» έχει δηλώσει ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Ανατολικής Εκκλησίας.

Η τελετή αναγόρευσης θα γίνει στις 7 μ.μ. στο Ζάππειο Μέγαρο, στην οποία έχουν προσκληθεί να παραστούν εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής της χώρας, του πνεύματος, των γραμμάτων, του πολιτισμού. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η χορωδία «Εν Αθήναις Σύλλογος Μουσικόφιλων Κωνσταντινουπόλεως».

 

Περισσότερα

Εκπαίδευση

Δ.Π.Ι.Ε.Κ. ΠΑΤΡΑΣ: Οι ειδικότητες για το νέο έτος

Δημοσιεύθηκε

στις

Το ΔΠΙΕΚ ΠΑΤΡΑΣ συνεχίζει για 2 η χρονιά τη λειτουργία του ως Δημόσιο Πειραματικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Πάτρας συνεργαζόμενο με το ΕΑΠ (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο) και το τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών με δυο νέες δυναμικές και σύγχρονες Πειραματικές Ειδικότητες που εκπονήθηκαν από το ΔΠΙΕΚ και τα παραπάνω ΑΕΙ και λειτουργούν πειραματικά από το προηγούμενο έτος.

Η πρώτη Πειραματική ειδικότητα είναι ο «Ειδικός Εφαρμοσμένων Τεχνολογιών Χημικών και Μικροβιολογικών Αναλύσεων» της οποίας τα μαθήματα διεξάγονται εξ΄ ολοκλήρου στα εργαστήρια και τις αίθουσες της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας (ΣΘΕΤ) του ΕΑΠ (Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου) στην Περιβόλα Πατρών.

Η δεύτερη επίσης δυναμική και σύγχρονη Πειραματική ειδικότητα είναι το «Στέλεχος Ψηφιακού Μάρκετινγκ στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο» της οποίας τα μαθήματα διεξάγονται αποκλειστικά στα σύγχρονα εργαστήρια του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το ΔΠΙΕΚ παρέχει επίσης άλλες έξι σύγχρονες και δυναμικές ειδικότητες εκ των οποίων η νέα ειδικότητα, «Εκπαιδευτής Ελεύθερης Γυμναστικής (Aerobics)» προσφέρεται πανελλαδικά μόνο από το ΔΠΙΕΚ Πάτρας σε συνεργασία με σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις και υποδομές στην Πάτρα.

Το ΔΠΙΕΚ για τα εργαστηριακά μαθήματα των υπόλοιπων ειδικοτήτων πλην των πειραματικών ειδικοτήτων συνεργάζεται με το 2ο Εργαστηριακό Κέντρο Πάτρας και εξειδικευμένους εξωτερικούς, σύγχρονους και καινοτόμους φορείς προκειμένου η εργαστηριακή γνώση να γίνει κτήμα των σπουδαστών μας μέσα από βιωματικές μεθόδους αλλά και σύγχρονες εργαστηριακές
εγκαταστάσεις, υποδομές και τεχνολογίες.

Όλοι οι εκπαιδευτές μας στις πειραματικές ειδικότητες διαθέτουν υψηλά ακαδημαϊκά προσόντα (καθηγητές ΕΑΠ και ΠΠ) αλλά και το σύνολο του εκπαιδευτικού προσωπικού του ΔΠΙΕΚ Πάτρας διαθέτει αξιοζήλευτες ακαδημαϊκές περγαμηνές (μεταπτυχιακού επιπέδου) και υψηλή τεχνογνωσία στο αντικείμενο διδασκαλίας τους.

Το ΔΠΙΕΚ Πάτρας υπόσχεται να ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες και τους στόχους σας στο βέλτιστο δυνατό βαθμό σε μια Πόλη σύγχρονη με πολλές επιλογές. Μετά από τέσσερα εξάμηνα σπουδών στο ΔΠΙΕΚ και ενός εξαμήνου αμειβόμενης πρακτικής άσκησης σε συνεργαζόμενες δημόσιες, ιδιωτικές επιχειρήσεις και φορείς, σας περιμένει η αγορά εργασίας αλλά και η διαδικασία πιστοποίησης του ΕΟΠΠΕΠ για την απόκτηση του Διπλώματος
επιπέδου 05 σύμφωνα με το εναρμονισμένο Εθνικό και Ευρωπαϊκό πλαίσιο
προσόντων.

Οι πιστοποιημένοι διπλωματούχοι του ΔΠΙΕΚ Πάτρας δύνανται παράλληλα με τον εργασιακό τους στίβο να συνεχίσουν Πανεπιστημιακές σπουδές επιπέδου 06 με κατατακτήριες εξετάσεις που προκηρύσσουν κάθε έτος τα ΑΕΙ για πιστοποιημένους διπλωματούχους των ΔΙΕΚ από τον ΕΟΠΠΕΠ.
Καλή επιτυχία στις επιλογές σας και καλές σπουδές σας ευχόμαστε!!!

Η Διεύθυνση και το διοικητικό προσωπικό του ΔΠΙΕΚ Πάτρας.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα