Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Γυναίκα

Σεφ αποκαλύπτουν: Αυτά τα πιάτα δεν πρέπει να παραγγείλουμε ΠΟΤΕ όταν τρώμε έξω

Δημοσιεύθηκε

στις

Το ερώτημα «τι τρώνε οι σεφ όταν πηγαίνουν σε άλλα εστιατόρια» απασχολούσε για καιρό τον κόσμο.

Ωστόσο υπάρχει ένα ακόμη πιο ενδιαφέρον ερώτημα, το οποίο έθεσε ένας από τους χρήστες του Reddit στους μάγειρες, αλλά και τους ανθρώπους με εμπειρία στην εστίαση.

Κι αυτό αφορούσε τα πιάτα που δεν παραγγέλνουν ΠΟΤΕ όταν τρώνε έξω.

Μπορεί πολλοί από εμάς να μην έχουμε ιδέα τι γίνεται στις κουζίνες, την ώρα που περιμένουμε καρτερικά την παραγγελία μας σε κάποιο εστιατόριο, ωστόσο αυτοί έλυσαν κάποιες απορίες με τις απαντήσεις τους.

Ας δούμε…

Hollandaise sauce
Eίναι φτιαγμένη από ωμό αυγό και βούτυρο και διατηρείται ζεστή για να μένει παχύρρευστη. Όχι όμως αρκετά ζεστή για να ψηθούν τα αυγά. Με άλλα λόγια, το τέλειο έδαφος αναπαραγωγής για βακτήρια εάν δεν πετιέται κάθε 4 ώρες.

Ροφήματα με γάλα
Τα ροφήματα με γάλα που παραγγέλνει ο κόσμος είναι ελάχιστα, κάτι που σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιείται σχεδόν καθόλου. Αυτό το μισοχρησιμοποιημένο κουτάκι λοιπόν στο πίσω μέρος του μπαρ, μπορεί να παραμένει έτσι για αρκετές ώρες (ή μέρες).

Βαρελίσια μπύρα
Σχεδόν κανείς δεν πλένει το βαρέλι στο οποίο τοποθετείται η μπύρα, κάτι που επιτρέπει κάποιες φορές την εμφάνιση βακτηρίων ή κάποιου μύκητα στο εσωτερικό του.

Κοτόπουλο
Για τους περισσότερους το κοτόπουλο είναι βαρετό, υπερτιμημένο και μπορείς εύκολα να το φτιάξεις σπίτι. Άσε που ένα λάθος στο ψήσιμο μπορεί να είναι και βλαβερό για την υγεία σου.

Σούπες
Αν δεν είναι εστιατόριο που εξειδικεύεται στις σούπες, τότε οι σεφ δεν μπαίνουν καν στον κόπο να παραγγείλουν ένα πιάτο που δεν θα προσεχθεί ιδιαίτερα.

Όστρακα
Αρχικά, πολλοί υποστηρίζουν ότι η Δευτέρα είναι η χειρότερη ημέρα για να φας θαλασσινά, γιατί πιθανότατα δε θα είναι φρέσκα. Το δεύτερο πιο σημαντικό που λένε είναι πως πρέπει να αποφεύγεις τα εστιατόρια που σερβίρουν όστρακα σε μέρη που δεν μυρίζεις τη θάλασσα.

Ξιφίας
Ας πούμε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο ψάρι, το οποίο επιτρέπει σε παράσιτα να κατοικήσουν πάνω του.


Ροή ειδήσεων

Advertisement