Τρίτη 16 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Στην Ελλάδα το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου για τριήμερη επίσκεψη

Δημοσιεύθηκε

στις

Κατόπιν πρόσκλησης που απηύθυνε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο βασιλιάς και η βασίλισσα των Βέλγων επισκέπτονται επισήμως την Ελλάδα, από τις 2 έως τις 4 Μαΐου. Τον Φίλιππο και τη Ματθίλδη θα δεξιωθεί η Πρόεδρος, ενώ θα έχουν συνάντηση επίσης με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη κ.α..

Το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου συνοδεύει αντιπροσωπεία 113 ατόμων, μεταξύ των οποίων 6 υπουργοί της βελγικής κυβέρνησης, διευθύνοντες σύμβουλοι δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών, πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι κ.α.

Όπως υποδηλώνεται από το μέγεθος της αποστολής, η επίσκεψη δεν πραγματοποιείται απλώς στο πλαίσιο της εθιμοτυπίας. Οι ενεργειακές και επιχειρηματικές ανταλλαγές ανάμεσα στην Ελλάδα και το Βέλγιο βρίσκονται στο επίκεντρο των προγραμματισμένων συναντήσεων κατά τη διάρκεια του τριημέρου. Περί αυτού είναι χαρακτηριστικό το ότι, εκτός από το Μουσείο της Ακρόπολης, το Ναό του Ποσειδώνος στο Σούνιο κ.α. το βασιλικό ζεύγος θα ξεναγηθεί στη Ρεβυθούσα και τις εκεί εγκαταστάσεις φυσικού αερίου του ΔΕΣΦΑ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement