Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Εκκλησιαστικά

Γιόρτασε η Παναγία η Βοήθεια

Δημοσιεύθηκε

στις

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η Παναγία η Βοήθεια στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών «Παναγία ἡ Βοήθεια», όπου είναι θησαυρισμένη ιερά εικόνα της Κυρίας Θεοτόκου, αντίγραφο της εφεστίου εικόνος της Παναγίας, η οποία βρίσκεται στην Ιερά Μονή της Παναγίας Βοηθείας στη Χίο.

Το ιερό αυτό Μοναστικό Καθίδρυμα ιδρύθηκε από τον Άγιον Άνθιμο της Χίου, του οποίου απότμημα του ιερού λειψάνου προσεφέρθη υπό του Μητροπολίτου Χίου κ. Μάρκου, στον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο και ευρίσκεται τεθησαυρισμένο στον Ιερό Ναό του πανεπιστημιακού νοσοκομείου των Πατρών.
Ο κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε προχθές στον όρθρο και τέλεσε τη θεία λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, ο οποίος κατακλύστηκε από διοικητικό, ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό, εργαζομένους, συγγενείς ασθενών και προσκυνητές.
Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος μίλησε για το Πανάγιο πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου, της Βοηθείας πάντων των Χριστιανών, σύμφωνα με την διδασκαλία του Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου.
Ο κ. Χρυσόστομος χαρακτήρισε μεγάλη πνευματική βοήθεια και ενίσχυση που λαμβάνουν οι ασθενείς, αλλά και όλοι όσοι εργάζονται στο Νοσοκομείο, από την Παναγία μας και ευχαρίστησε δια μέσω του διοικητού του ΠΓΝΠ Δημητρίου Μπάκου, όλους όσοι απασχολούνται στο νοσοκομείο για την αυτοθυσιαστική τους προσφορά καθημερινώς κυρίως όμως για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.
ΕΞΗΡΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ π. ΧΑΡΙΤΩΝΑ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
Κλείνοντας επαίνεσε το ιερέα του Ναού Αρχιμανδρίτη π. Χαρίτωνα Αθανασόπουλο, ο οποίος «ημέρα και νύκτα προσφέρει τις ανεκτίμητες υπηρεσίες του στο Νοσοκομείο», ενώ ευχαρίστησε και τους συνεργάτες του στην εθελοντική προσφορά προς τους ασθενείς.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ Δ. ΜΠΑΚΟ
Τέλος, μετά την θεία λειτουργία, ο κ. Χρυσόστομος είχε συνεργασία με τον κ. Μπάκο και με Διευθυντές Κλινικών για την βοήθεια και συμπαράσταση των νοσηλευομένων.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement