Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Όλα τα σενάρια για τις αυτοδιοικητικές εκλογές-Τα πρόσωπα και οι φήμες

Δημοσιεύθηκε

στις

-Όσο θα πλησιάζουμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα πληθαίνουν τα σενάρια και τα ονόματα που εμπλέκονται σ’ αυτά. Και αν κάποιος αντιτείνει ότι έχουμε καιρό μέχρι του χρόνου, το βέβαιο είναι ότι αυτός θα κυλήσει γρήγορα, όπως το νερό στο αυλάκι. Ούτε που θα το καταλάβουμε πότε θα φτάσουμε στις κάλπες!

Για τον Δήμο Πατρέων τα πράγματα είναι ξεκάθαρα μόνο ως προς τον Κώστα Πελετίδη, ο οποίος, αν και προς το παρόν έχει το πάνω χέρι, μια περιέργεια για το ποιοι θα βρεθούν απέναντι του, όσο να ‘ναι, θα την έχει κι αυτός!
-Όλα δείχνουν ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο να δούμε τον Ιάσονα Φωτήλα υποψήφιο δήμαρχο, παρότι ο ίδιος δεν παύει να «καλοβλέπει» τον δήμο. Τι θα κάνει, λοιπόν, η Νέα Δημοκρατία; Με ποιον θα πορευτεί στις δημοτικές εκλογές;
*Εκτίμησή μας είναι ότι δεν θα πάει σ’ αυτές ξανά με τον Νίκο Παπαδημάτο. Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι ο γιατρός στις προηγούμενες εκλογές ήταν μάλλον μια λύση ανάγκης. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.
*Τη συνέχεια την ξέρουμε, τη βιώνουμε. Λίγα (αντιπολιτευτικά) πράγματα από την προσκείμενη στη Ν.Δ. δημοτική παράταξη με τον Παπαδημάτο να ανασκουμπώνεται και να περνά στην επίθεση, αφότου ο Φωτήλας έθεσε δημοσίως το θέμα της επιλογής ενός νέου προσώπου για τον Δήμο της Πάτρας. Όπως αποδείχθηκε, εκ των υστέρων, επρόκειτο για μια αναλαμπή.
*Στα αυτιά μας έφτασε (και σας το μεταφέρουμε) ότι παρασκηνιακά έχει βολιδοσκοπηθεί για τον Δήμο ο Γιώργος Κουτρουμάνης, ο οποίος φέρεται να το συζητά υπό την προϋπόθεση, όπως λέει, ότι θα στηριχθεί αναλόγως και ποικιλοτρόπως από το κόμμα. Λέτε να γίνει; Ίδωμεν.
*Από ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μεριά, η πιθανότητα να δούμε τον Απόστολο Κατσιφάρα να κατεβαίνει ως υποψήφιος δήμαρχος, δεδομένης της σχετικής επιθυμίας του, στο μυαλό πολλών έχει προσλάβει πλέον τον χαρακτήρα ακλόνητης πεποίθησης. Και μεταξύ μας, προς το παρόν, από το «πράσινο στρατόπεδο» δεν ακούγεται κάποιο άλλο όνομα. Αν αυτό λέει κάτι…
*Ερώτημα είναι και τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Μετά λόγου γνώσεως, καταθέτουμε ότι υπάρχουν κομματικές μουρμούρες για τον Γιώργο Ρώρο. Κι αυτό καθώς κάποιοι γκρινιάζουν ότι «δεν τραβάει»…
*Πάντως, για να είμαστε δίκαιοι, η «Ώρα Πατρών», δεν αφήνει σε «χλωρό κλαρί» τη δημοτική αρχή, καθώς φροντίζει να δίνει συχνά τον αντιπολιτευτικό της τόνο με ανακοινώσεις που εκδίδει επί παντός επιστητού. Αν δεν πιάνουν τόπο, αυτό είναι μια άλλη ιστορία…
* Κρατήστε και αυτό! Μία «γερή» υποψηφιότητα για τον Δήμο της Πάτρας μπορεί να είναι γένους θηλυκού.
*Μπορεί, λοιπόν, ο Ρώρος να το παλεύει κατά της Μαιζώνος (ακόμη κι αν δεν πείθει ούτε τους δικούς του), αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Πελετίδη να του τηλεφωνήσει και να του ευχηθεί για την ονομαστική εορτή του. Σε μια χώρα όπου τα αυτονόητα μόνο ως αυτονόητα δεν προσεγγίζονται, η εν λόγω κίνηση του δημάρχου Πατρέων εκλαμβάνεται και ερμηνεύεται ως μια ένδειξη πολιτικού πολιτισμού.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ-ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ροή ειδήσεων

Advertisement