Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Πού θα γίνουν rapid tests την Πέμπτη (5/5)

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ σε συνεργασία με τα κλιμάκια  του ΕΟΔΥ συνεχίζουν τους δειγματοληπτικούς ελέγχους στον γενικό πληθυσμό για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοιού.

Για αύριο Πέμπτη 5 Μαΐου προγραμματίζονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Επιμελητήριο Αχαΐας (κατά το διευρυμένο ωράριο 8:15 με 20:15), στο οίκημα «ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΑΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΟΥ», στο Κέντρο Υγείας Αιγίου (κατά τις ώρες 08:30 με 15:00), στην Αίθουσα Εκδηλώσεων «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ», στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας (κατά τις ώρες 09:00 με 15:00), στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, επί της οδού Γ. Ρίτσου (κατά τις ώρες 09:00 με 15:00) και στην πλατεία Αγίας Σοφίας (κατά τις ώρες 09:00 με 15:00)  για το ευρύ κοινό.

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στοχεύουν στον εντοπισμό των  συμπολιτών που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοιό και δεν φέρουν συμπτώματα, ενώ  διενεργούνται από κλιμάκια του ΕΟΔΥ με rapid tests.

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η luxury κατοικία στην Πάτρα-Αγοραπωλησίες εκατομμυρίων, σχέδια για αξιοποίηση παλαιών αρχοντικών και smart-home

Δημοσιεύθηκε

στις

Εξοχικές κατοικίες με… ονοματεπώνυμο για ανθρώπους με γούστο ο οποίοι θέλουν να αξιοποιήσουν κάθε στιγμή ξεγνοιασιάς κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών, συνδυάζοντας ανέσεις και αυτοματισμούς, αποτελούν τη φιλοδοξία ιδιωτών επενδυτών οι οποίοι έχουν επιλέξει την Πάτρα για τόπο πολυτελούς διαβίωσης.

Το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην αγορά και αξιοποίηση ακινήτων στην ευρύτερη περιοχή είναι ιδιαίτερα αυξημένο την τελευταία διετία, καθώς, μετά την πρωτόγνωρη εμπειρία της πανδημίας και του εγκλεισμού -εντός των αστικών κέντρων- η οργανωμένη διαφυγή μετατράπηκε σε… αγώνα ζωής για όσους δεν είχαν ήδη φροντίσει έως χθες να εξασφαλίσουν για το μέλλον, αποκτώντας κάποια έκταση κοντά σε παραθεριστικά κέντρα.

Η αγορά κατοικίας σε περιοχές όπου ήδη τα ακίνητα-φιλέτα έχουν ιδιοκτήτες, αποτελεί γρίφο γι αυτό και η αναζήτηση για κοντινούς… επίγειους παράδεισους δεν αφορά για το real estate μόνο δημοφιλείς και νησιωτικούς προορισμούς.

Η γεωγραφική θέση της πόλης έχει οδηγήσει ήδη κάποιους προς τη δική μας κατεύθυνση, με στόχο ακίνητα για τα οποία το κόστος παραμένει στα όρια της… λογικής ώστε να επενδύσουν σε αυτά. Η επένδυση έως ως άξονα σύγχρονες προδιαγραφές στις κατασκευές που προσφέρουν πολυτέλεια, ευκολίες και βέβαια αυτοματισμούς που απελευθερώνουν το χρόνο από την πίεση της καθημερινότητας και της συνήθειας.
ΤΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ
@ ΡΟΔΙΝΗ. Γνωστός πατρινός ο οποίος διαμένει με την οικογένειά του στην Καλιφόρνια, εργαζόμενος στο Facebook (Meta) ως διευθυντικό στέλεχος στην διαχείριση δεδομένων στην πληροφορική υψηλών ταχυτήτων, αποφάσισε πρόσφατα να προχωρήσει στην αγορά ακινήτου το οποίο βρίσκεται -εντός σχεδίου πόλης- στην Ροδινή. Με πρόσοψη στη θάλασσα, σε μια περιοχή όπου υπάρχουν ήδη πολυτελείς κατοικίες και η οποία προσφέρει μάλιστα ιδιωτικότητα, προχωρά μέσα στο ακίνητο αυτό το 2023 η κατασκευή πρότυπης κατοικίας. Το σχέδιο έχει ήδη ολοκληρωθεί από γνωστή εταιρεία πατρινών αρχιτεκτόνων οι οποίοι ειδικεύονται στην ανέγερση πρότυπων πολυτελών κατοικιών αλλά και την επιχειρηματική διακόσμηση. Το «project της Ροδινής» αναμένεται να φτάσει τα δύο εκατ. ευρώ, με την αγορά του ακινήτου. Θα βασίζεται στην απλότητα των αρχιτεκτονικών γραμμών -με σύνδεση στο τοπίο- αλλά και την ορθή αξιοποίηση των χώρων.
@ ΒΙΛΑ ΣΤΟ ΡΙΟΝ. Μία ακόμη σημαντική αγοραπωλησία με στόχο την διαμονή σε luxury κατοικία έγινε πρόσφατα στο Ρίο και αφορά βίλα στην οδό Χοϊδά. Μια κατοικία 100 ετών αγοράσθηκε από ζευγάρι πατρινών, μέσα σ ένα κατάφυτο οικόπεδο από πλατάνια οικόπεδο κοντά στην κεντρική οδό Σόμερσετ. Στα… ατού του ακινήτου, εκτός από την παλαιότητα η οποία προσφέρει την ευκαιρία για μια ανακατασκευή με στυλ, η ύπαρξη βοηθητικών κτισμάτων τα οποία μπορεί να αξιοποιηθούν παράλληλα με το κεντρικό. Μεταξύ των χώρων που διαθέτει η βίλα και ένα όμορφο κελάρι.
@ SMART HOUSE. Η πολυτελής κατοικία στην εποχή μας συνδυάζει και τις λύσεις αυτοματισμών, εφαρμογή που έχουμε πλέον σε ακίνητα και στην Πάτρα. Αν και πολλά σπίτια διεκδικούν τον τίτλο «Smart Home» στην ευρύτερη περιοχή των Πατρών, στο Ρίο δημιουργείται το πρότυπο. Υπογράφει η παγκόσμιας φήμης εταιρεία αυτοματισμών «ΚNX», ένα πρότυπο στις εφαρμογές αυτοματισμών που περιλαμβάνουν τηλεχειρισμό ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών μέσω apps από το smart-phone και το ΙΧ, ασφάλεια από κάθε κίνδυνο και βέβαια ενεργειακή εξοικονόμηση. Ιδιαίτερα όσον αφορά την ενεργειακή εξοικονόμηση, χρήματα τα οποία επενδύονται επιστρέφουν στον επενδυτή μέσα από την περιστολή της ενεργειακής δαπάνης. Το πρότυπο Smart House στο Ρίο ως κατοικία εξοχική αποτελεί έμπνευση γιατρού ο οποίος εργάζεται στη Γερμανία και έχει τις ρίζες του στην Πάτρα.

REAL ESTATE: ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΤΑ-COVID ΕΠΟΧΗ
Σύμφωνα με το μεσίτη και πιστοποιημένο εκτιμητή Γιώργο Κοπανιτσάνο, η αυξημένη δραστηριότητα στον τομέα της πολυτελούς κατοικίας για την περιοχή μας προέκυψε κυρίως μετά την πανδημία. «Ο φόβος του εγκλεισμού παραμένει καθώς η πανδημία αποχωρεί έχοντας όμως αφήσει τα ίχνη της ανεξίτηλα χαραγμένα, τόσο σε επαγγελματικό επίπεδο όσο και στην προσωπικότητα. Η τάση για απομόνωση σε τόπους όμως μακριά από αστικές περιοχές, είναι έντονη και εκφράζεται σε ζήτηση για ακίνητα εξοχικής κατοικίας» αναφέρει.
Είναι προφανές ότι για ανθρώπους με ισχυρή προσωπικότητα και δυναμική, η luxury κατοικία αποτελεί μια προοπτική δελεαστική καθώς, με βάση την ανάγκη για έξοδο από τα ασφυκτικά τείχη της πόλης, προσφέρει την ευκαιρία για διαβίωση με στυλ και χώρους όπου ο προσωπικός χαρακτήρας θα είναι έντονος.
«Οι προδιαγραφές της luxury κατοικίας, με βάση τη ζήτηση, έχουν ως αφετηρία σήμερα κατασκευές σε μια μίνιμαλ αρχιτεκτονική οι οποίες περιλαμβάνουν τόσο την χρήση κήπου, σε ευθεία οριζόντια με την κατοικία η οποία επίσης θα διαθέτει περισσότερα λειτουργικά μέρη, όπως αίθρια. Οι δυνατότητες για ανέσεις υψηλής αισθητικής συνδυάζονται με λύσεις ελάχιστης ή ακόμη και μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης μέσα σε κτίρια που προσφέρουν ενεργειακή αυτονομία» σύμφωνα με τον κ. Κοπανιτσάνο.
Η πολυτελής κατοικία δεν περιορίζεται βέβαια σε μονοκατοικίες αλλά περιλαμβάνει και άλλες κατηγορίες όπως η φοιτητική κατοικία, μια κατηγορία με ζήτηση στην Πάτρα.
Η φοιτητική διαφέρει βέβαια από την εξοχική κατοικία, σε κάθε περίπτωση όμως συνδυάζεται όμως με ένα πιο σύγχρονο και ευχάριστο τρόπο ζωής, ακόμη και σε περιβάλλον… περιορισμών όπως αυτούς που δοκιμάσαμε με το Covid.
«Σε γενικές γραμμές η πολυτελής κατοικία αφορά κατασκευές πάνω από 250 εκατ. ευρώ χωρίς… οροφή σε δαπάνες, ανάλογα με τις δυνατότητες και ανθρώπων που ζουν εκτός αλλά μπορεί να επιλέξουν την Πάτρα. Όσον αφορά τις τιμές στην περιοχή, λόγω της ύπαρξης αποθέματος από ακίνητα, νεόδμητα αλλά και πιο παλαιά, αναμένουμε να παραμείνουν σταθερές. Το κόστος της κατασκευής ή ανακατασκευής αυξάνεται λόγω των ανατιμήσεων στα οικοδομικά υλικά, η λύση της ενεργειακής εξοικονόμησης προσφέρει όμως δυνατότητα απόσβεσης» καταλήγει ο κ. Κοπανιτσάνος.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Οι Σοκολατορίχτες την ερχόμενη Κυρισκή στο “Στούντιο με Θέα”

Δημοσιεύθηκε

στις

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην Αθήνα, η προγραμματισμένη συμμετοχή για αύριο (Κυριακή 5 Φεβρουαρίου) το πρωί των σωματείων των σοκολατοριχτών Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες» και «Σοκολατοπαίχτες» στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 «Στούντιο με Θέα» με τη Φαίη Μαυραγάνη αναβάλλεται για την ερχόμενη Κυριακή 12 Φεβρουαρίου εκτός απροόπτου.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο Κ. Σβόλης κόβει πίτα-Τη Δευτέρα στις 18:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Αστήρ»

Δημοσιεύθηκε

στις

Εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της, πραγματοποιεί μεθαύριο Δευτέρα στις 6:30 το απόγευμα η Δημοτική Παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» με επικεφαλής τον Κώστα Σβόλη.

Ο κ. Σβόλης απευθύνει ανοικτό κάλεσμα προς όλα τα μέλη και τους φίλους της παράταξης αλλά και προς όλο τον πατραϊκό λαό προκειμένου να ανταλλάξουν ευχές για τη νέα χρονιά.
Στην εκδήλωση αναμένεται να παρουσιάσει το όραμά του για την Πάτρα της επόμενης πενταετίας, το οποίο όπως έχει δηλώσει αποτελεί επιστέγασμα μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής σε όλους τους τομείς προκειμένου η αχαϊκή πρωτεύουσα να αποκτήσει την θέση που της αξίζει και οι πολίτες να έχουν αυτά που δικαιούνται.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα