Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Σπαγγέτι με κεφτεδάκια  

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

2 κουτ. σούπα ε.π .ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες

½ κουτ. γλυκού μπούκοβο

1 κουτ. σούπας πελτέ τομάτας

400 γρ. τοματάκια κονκασέ

1 κουτ. σούπας μουστάρδα αγγλική

400 γρ. σπαγγέτι

1 κουτ. σούπας  μαϊντανό ψιλοκομμένο

Για τα κεφτεδάκια:

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο με 10% λίπος

1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο

1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή

30 γρ. παρμεζάνα ψιλοτριμμένη και επιπλέον για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ρίχνετε τον κιμά, το κρεμμύδι, την παρμεζάνα, τη ρίγανη και αρκετό αλάτι και αναμειγνύετε καλά. Με ελαφρώς βρεγμένα χέρια πλάθετε 20 κεφτεδάκια, τα βάζετε σε ταψι και μετά στο ψυγείο για 30΄. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε 1 κουτ. σούπας λάδι και ροδίζετε πολύ καλά τους κεφτέδες. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με μια πρέζα αλάτι για 10΄ σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε μέσα το σκόρδο, το μπούκοβο και τον πελτέ τομάτας και σοτάρετε για 5΄ ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Ρίχνετε μέσα τις τομάτες μαζί με 1 φλιτζάνι νερό, τη μουστάρδα και λίγο αλάτι. Σιγοβράζετε για 30΄. Χτυπάτε τη σάλτσα σε μπλέντερ μέχρι να γίνει λεία. Τη ρίχνετε ξανά στο ίδιο τηγάνι και αφήνετε να πάρει μια βράση σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνετε μέσα τους κεφτέδες και όσο ζωμό έχουν βγάλει στο πιάτο και σιγοβράζετε για 10΄, γυρίζοντάς τους και από την άλλη πλευρά στα 5΄. Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζετε το σπαγγέτι σε μπόλικο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Το στραγγίζετε. Το ρίχνετε ξανά στην κατσαρόλα όπου έβρασε και το ανακατεύετε με τη μισή σάλτσα από το τηγάνι. Το μοιράζετε σε πιάτα με επιπλέον σάλτσα και κεφτεδάκια. Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και παρμεζάνα, αν θέλετε, και σερβίρετε

Ροή ειδήσεων

Advertisement